Tanarul si Dumnezeu

  Intimitate cu Dumnezeu

 Fii și tu un “Tânăr cu identitate”. Acum poți afla care este ingredinetul secret al unei identității autenice într-o lume plină de falsuri. La bază stă descoperirea lui Dumnezeu. Află cine este El și ce planuri are cu viața ta? 

Dumnezeu este Cel care poate forma un contur clar al vieții tale. El te-a creat și El știe cum funcționezi cel mai bine, care îți sunt abilitățile și cu ce ai fost înzestrat chiar din pântecele mamei și tot El te poate conduce pe traiectoria corectă a vieții tale. Dacă nu vrei să trăiești o viață plină de regrete trebuie doar să asculți sfaturile Lui.

tineri flacarainchinarii takewhatyouneedFericirea... este doar în Hristos

O altă traducere a Efeseni 1:11 spune: „ Numai în Cristos descoperim cine suntem”

Unde puteți găsi fericirea?

    1. Nu în necredință. Ateul Voltaire  a scris „ Aș fi vrut să nu mă fi născut”
    2. Nu în plăcere. Lordul Byron a scris: „ viermele, cangrena și durerea sunt numai ale mele”
    3. Nu în bani. Când era pe moarte, multimilionarul american Jay Gould a spus: „ sunt cel mai nefericit om de pe pământ”
    4. Nu în posesiuni și faimă. Lordul Beaconsfield care s-a bucurat mai mult decât ar fi meritat și de posesiuni și de faimă, a scris: „ Tinerețea este o greșeală, maturitatea este o luptă și bătrânețea este un regret.”
    5. Nu în glorie militară. Alexandru cel Mare a cucerit lumea.După asta, a lăcrimat în cortul său spunând: „  nu mai sunt alte lumi de cucerit…”

Unde poți găsi fericirea? Doar în Cristos!” Eu am venit ca oile să aibă viață și să o aibă din belșug.”-(Ioan 10:10b)

Există o meduză căreia îi place să mănânce un anumit fel de melc…problema este că melcul are coajă groasă și meduza nu o poate digera. În timp, melcul se dezvoltă, ajunge la maturitate și începe să se hrănească din meduză, până o devorează…

În viață, o mulțime de lucruri pe care le dorim, le urmărim să le atingem și gândim că ne-ar fi de folos, ajung să ne consume...

tineri flacarainchinarii smecherSa mor io

Suntem o generaţie de şmecheri! Ştim multe şi avem multe. Cu laptopul în mână, cu telefonul de fiţe şi cu o gândire occidentală, i-am depăşit de mult pe cei mai trecuţi prin viaţă ca noi. Degeaba se uită ei, mama şi tata, la tehnologia pe care o foloseşti, că nu o pricep.
Ne credem deştepţi şi, poate suntem (deşi de multe ori mă îndoiesc când văd atâta cocălărie, manelizare şi prostie). Avem de toate. Avem portocalele, bananele, jucăriile şi tehnologia pe care generaţiile născute până prin anii 80-85 nu le-au avut.
Cineva spunea că pentru noi, tinerii de azi, e mai simplu să îl urmezi pe Hristos. Nu ştiu ce să zic…

Una dintre lipsurile pe care le observ – inclusiv la mine – este puterea de a renunţa. A renunţa înseamnă a părăsi, a abandona, a ceda şi a accepta o situaţie.
Să renunţi e greu, şi nu de puţine ori, dureros. Să taci când crezi că ai dreptate, să îţi calci peste mândria ta pentru a fi împăciuitor… E greu! Însă, cei care vor să fie asemenea lui Hristos, trebuie să înveţe să practice acest ”sport” dur, dar obligatoriu pentru viaţa fiecărui credincios.

Ne rugăm pentru trezire şi bine facem, însă cred cu tărie că înainte de trezire avem nevoie de renunţare. Să renunţi la tine pentru aproapele tău şi chiar pentru duşmanul tău…
Ne rugăm să devenim mai buni, mai pocăiţi şi mai aproape de El, însă, în prezent, trebuie să renunţăm la bagajele trecutului, la obiceiurile păcătoase şi la pretenţiile noastre. Dacă vrem să devenim ceea ce vrea El, atunci trebuie să ştim că lucrurile bune, măreţe şi nobile, se obţin în urma renunţării… să renunţi la viaţa ta pentru împărăţia lui Hristos!

Jim Elliot spunea: ”mai bine deschide-mi palma pentru cuiul de pe Calvar, aşa cum a fost deschisă palma lui Cristos ca eu, desprinzându-mă de aceste lucruri – să fiu eliberat, descatuşat de tot ceea ce mă leagă acum. Cristos ne învaţă că cerul e libertate, părtăşie cu Dumnezeu, nu un lucru de care să apucăm strâns, ca să nu ne scape. Ajută-mă, deci, să-mi desprind mâna.”

…să îl rogi pe Dumnezeu să îţi deschidă palma pentru a putea lăsa totul din mână şi pentru a accepta cuiul de pe Calvar… aceasta înseamnă adevarata renunţare.tineri flacarainchinarii piept om
Jim Elliot nu a făcut altceva decât să rostească sub o altă formă dorinţa şi rugăciunea apostolului Pavel din Filipeni 3:8-10: ”Ba încă şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos şi să fiu gasit în El… Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui, şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui”.

Secretul unei vieţi trăite cu Hristos este renunţarea! Cred cu tărie în generaţia mea – generaţia tânără. Cred că dacă vom căuta prezenţa Lui, vom primi puterea de a renunţa. Scopul nostru şi ţinta noastră ar trebui să fie asemănarea cu Hristos.... 


Ascendent 2.9 - Planul lui Dumnezeu

3244 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.