• Esența creștinismului - resurse recomandate »
    bazele crestinismului web1Dorești să afli mai mult despre aspectele centrale ale creștinismului? În această secțiune vei găsi articole și resurse care te vor ajuta. Citește-le, descarcă-le, printează-le și sharuie-le și cu alții!

    Dacă dorești să aprofundezi aspectele ce țin de viața creștină, îți recomandăm:

    1. Cursul Fundamente ale Creștinismului te va ajuta să explorezi teme precum Biblia, existența lui Dumnezeu, viața creștină, omul și viitorul. Intră în curs

    2. Cursul Ucenicie în formatul a 10 broșuri care dezvoltă teme precum viața după moarte, a Doua Venire a lui Isus, darurile Duhului Sfânt. Vezi/descarcă broșurile

În duminica învierii, nu uita de cruce

În duminica învierii, nu uita de cruce

Scris în . Publicat în Esența creștinismului.

„În ce mă privește, departe de mine să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Cristos, prin care lumea a fost răstignită față de mine, și eu față de lume.” (Galateni 6:14 NTR).

De ce este lumea atât de ofensată când se vorbește despre cruce? De ce sunt atât de mulți deranjați când se menționează numele lui Isus? De ce numele Lui, mai presus de toate celelalte, este adesea luat în dărâdere?

Răspunsul este simplu: e putere în numele Lui și crucea Lui are putere – putere care scutură domeniul spiritual. Filipeni 2: 9-11 spune că Dumnezeu l-a înălțat mult pe Isus și i-a dat un nume care este mai presus de orice alt nume, pentru ca în numele lui Isus, fiecare genunchi se va pleca și fiecare limbă va mărturisi că Isus Hristos este Domn.

Nu e de mirare că lumea urăște crucea și numele lui Isus - ele îndeamnă la pocăință.

Crucea, păcatul și pocăința nu au fost niciodată termeni populari, chiar dacă se află în inima credinței creștine. Isus Însuși a spus că crucea va ofensa pe mulți. Din nefericire, mulți creștini evită să vorbească despre cruce deoarece doresc ca Biblia să fie mai atrăgătoare și mai comercială. Dar adevărul nu este comercial! Suntem chemați să îl păzim, să îl proclamăm și să îl apăram, nu să îl compromităm.

A.W. Tozer spunea cu mulți ani în urmă: „Neanunţată şi prea puţin detectată, în cercurile evanghelice populare s-a strecurat o nouă cruce. Seamănă cu vechea cruce, dar este diferită. Asemănările sunt superficiale; deosebirile sunt fundamentale. Crucea veche nu avea alianţe cu lumea. Crucea nouă nu este opusă rasei umane; din contră, este un prieten amabil şi, înţeleasă corect, ea este izvorul pentru un ocean de distracţie şi plăcere inocentă. Noua cruce încurajează o abordare nouă şi complet diferită a lucrării misionare. Evanghelistul nu cere lepădarea vieţii celei vechi înainte ca cea nouă să poată fi primită. El nu predică contraste, ci similitudini. El caută să atingă coarda interesului public, arătând că noua credinţă nu are pretenţii neplăcute; din contră, ea oferă tot ceea ce oferă lumea, doar la un nivel mai ridicat. Exact lucrurile după care aleargă o lume înnebunită de păcat sunt prezentate cu iscusinţă a fi exact lucrurile pe care le oferă evanghelia, doar că produsul religios este de o calitate mai bună. Vechea cruce a ucis oameni, noua cruce distrează. Vechea cruce condamnă păcatul, noua cruce amuză. Vechea cruce aduce lacrimi și sânge, noua cruce aduce râsete”, a adăugat el.

Tozer continuă: „Orice obiecție adusă celor care duc mai departe creștinismul vițelului de aur actual este întâmpinată cu un răspuns triumfator: „Dar îi câștigăm!” sunt câștigați pentru ce? Pentru adevărata ucenicie? Pentru purtarea crucii? Pentru renunțarea la sine? Pentru separarea de lume? Pentru răstignirea firii? Pentru trăirea în sfințenie? Pentru noblețea caracterului? Pentru disprețuirea comorilor lumii? Pentru autodisciplina dură? Pentru dragostea față de Dumnezeu? Pentru dedicarea totală față de Hristos? Bineînteles, răspunsul la toate aceste întrebări este NU.”

Această viziune nouă a crucii, adesea îi lasă pe oameni confuzi și înșelați deoarece cred într-un creștinism care se auto-promovează și care nu seamănă cu chemarea lui Isus de a se preda pe deplin, de a omorî firea pământească. 

În zelul de a conduce oamenii la Hristos, mulți pictează o imagine falsă a uceniciei. 

Isus nu a spus: „Urmează-mă și nu va trebui să schimbi nimic"; El a spus: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze." (Matei 16:24). Isus vrea ca noi să înțelegem ce implică să Îl urmăm - există un preț. El a plătit cu prețul crucii.

Dacă statisticile actuale sunt adevărate, mulți vor continua să îmbrățișeze un creștinism „la modă” și să fie rătăciți. Viața este un câmp de luptă, nu un loc de joacă!

Dacă nu v-ați pocăit sincer și nu L-ați primit pe Domnul Isus Hristos ca Domn și Mântuitor, nu există un timp mai bun decât acum pentru a face acest luccru. Mulți sunt prinși în religiozitate și trec prin viață lipsiți de vlagă, pasiune, direcție și scop, trăind constant cu un sentiment de remușcare și vină. Ei se întreabă: „Sunt destul de bun?” O relație persoală cu Hristos schimbă întrebarea. 2 Corinteni 5:17 afirmă: "Deci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă, lucrurile vechi s-au dus, iată că toate lucrurile au devenit noi". Trecutul tău este iertat, siguranța ta prezentă și siguranța ta în viitor. Învierea și crucea ne-au eliberat de păcat și de moarte: „Pentru că plata păcatului este moartea, dar darul lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru" (Romani 6:23).

Indiferent ce ai făcut, acum ai ocazia să crezi în Isus și să fii iertat de păcat. Recunoaște că ești un păcătos care are nevoie de un Mântuitor (Romani 3:23). Recunoaște că Isus a murit pentru păcatele tale (Ioan 3:16). Pocăiește-te și întoarce-te de la păcatele tale (Fapte 3:19). Trăiește-ți viața pentru El (Evrei 12: 1-2).

Cu ocazia acestor sărbători nu uita că crucea are putere. Crucea curăță, răscumpără, eliberează, zdrobește și triumfă. Crucea oferă speranță și pace unei lumi moarte. „Nu va exista pace până când nu vom vedea lucrarea finală a lui Isus Hristos - până când nu vom putea privi înapoi și vom vedea crucea lui Hristos între păcatele noastre.” (D.L. Moody).

Ce înseamnă crucea pentru tine? Nu vă îți poți trăi viața cu un semn de întrebare aici.

4125 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.