Ce faci daca ai depresie, avand traume din trecut?

Emoții

Multa lume se confrunta cu depresia. Ceea ce am observat de-a lungul consilierii este ca ea constituie una dintre cele mai frecvente probleme cu care au de a face crestinii.

Astfel, am avut un caz in care o persoana in jurul varstei de 40 si ceva de ani, a ajuns la consiliere. In stadiul in care se afla atunci lua medicamente anti-depresive, nu reusea sa se odihneasca noaptea cum trebuie si pastilele nu isi mai faceau efectul. Aceasta persoana nu mai era suficient de eficienta la servici. Ii era teama sa nu isi puna viata in pericol, cat si a celor din jur, din cauza tipului de serviciu pe care il avea.

A ajuns la noi la consiliere. Avea aceasta lupta cu depresia de la varsta de 20 de ani si cam pe la 40 de ani ajunge la noi. In conluzie, de 20 de ani se lupta cu depresia si aceasta a escaladat. Cand am inceput sa vedem de unde se trag lucrurile ce au avut loc in viata lui si de cand se simte asa, am ajuns la zona copilariei. Am incercat sa vedem din ce familie provine si daca sunt probleme generationale.

El mi-a spus despre un caz pe care l-a experimentat in copilarie. In timp ce mergea cu sora si verisoara lui la o petrecere campeneasca la tara, niste prieteni din anturajul lor au inceput sa se lege de sora si verisoara lui. Dintr-o joaca in alta, lucrul acesta a dus la agresarea sexuala a celor doua. El fiind un copilas aflat la varsta de zece ani, a fost speriat, nestiind ce sa inteleaga si cum sa isi explice situatia. Lucrurile au ramas sedimentate in fiinta lui. Abia si-a amintit de cele doua si de acest episod din viata, cand am inceput noi consilierea. Toata aceasta trauma a facut ca dupa ani de zile (la varsta de 20 de ani) sa debuteze aceasta depresie si sa il insoteasca mai departe in viata.

Ceea ce am facut in decursul consilierii, a fost sa il aducem pe el in prezenta lui Dumnezeu, in acest punct al iertarii in care el sa ierte pe acei baieti pentru comportamentul lor de-a dreptul pacatos si pentru tot ceea ce le-au facut surorii si verisoarei lui. De asemenea, a fost nevoie sa se ierte si pe sine insusi. Poate ar fi trebuit sa spuna unui adult sau sa ia o oarecare forma de atitudine in acest lucru.

Dupa ce a parcurs aceasta consiliere impreuna cu noi in care l-am dezlegat de acele lucruri nedumnezeiesti cu privire la acei copii, viata lui a fost separata pe acest fundament al iertarii. Am putut sa ne rugam ca orice duh de depresie sa fie legat si sa il paraseasca. Orice duh sa se departeze de la el, de la somnul si odihna din timpul noptii. Orice duh de miniciuna, de confuzie si de diferite atacuri la nivelul mintii care ii dadeau tot felul de ganduri si de idei legate de el insusi (ca nu e in stare de nimic, ca nu e un om valoros), sa plece de la el. Dupa ce l-am condus prin acest proces de eliberare, ne-am rugat ca Dumnezeu sa vindece in duhul si sufletul lui acel eveniment din copilarie.

Ca si rezultat a acestei consilieri, omul nu a mai avut nevoie de somnifere. Viata lui a fost complet restaurata si schimbata. Chiar si fizionomia i s-a schimbat. Daca la inceput era o persoana incruntata si parca puteai vedea tristetea pe el, nesugerand bucurie cand vorbeai cu dansul, dupa ce perioada de consiliere a luat sfarsit, parca era alta persoana. Puteai sa vezi ca lucrurile s-au schimbat si aceasta se vedea si in exterior. Fata lui radia diferit.

In acest caz, depresia persoanei a fost legata de un eveniment extrem de traumatizant din copilarie. Depresia de asemenea poate avea mici probleme, care cumulate in timp ajung sa creeze altele si omul sa nu mai stie din ce cauza sufera. Din aceasta cauza, in procesul restaurarii, consilierii si vindecarii omului, incercam sa le rezovam pe toate, rand pe rand, astfel incat omul sa experimenteze vindecare si restaurare.

Interviu: Bogdan Graur, consilier, http://InHimMinistry.com

--------------------

Cursul SOS sintetizeaza mai multe principii de baza pentru eliberare si vindecare interioara: pocainta, acordarea de iertare altora, vindecarea arborelui generational, dezlegarea legaturilor nedumnezeiesti, legarea demonica si eliberarea de acestea, ruperea blestemelor, ungerea cu undelemn, vindecarea supranaturala.

Acceseaza si parcurge cursul SOS, gratuit: http://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare/cursul-sos

2585 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.