Cum să faci față durerii respingerii

Cum să faci față durerii respingerii

Emoții

Respingerea este un lucru dureros de care toți avem parte din când în când. Unii au însă parte în mod frecvent de respingere, iar dacă nu știi cum să îi faci față, te poate afecta emoțional și spiritual.

Respingerea poate fi definită prin excludere de orice fel. Această excludere poate fi socială, relațională, din partea colegilor, prietenilor sau a celui cu care ești implicat într-o relație de dragoste. Cel afectat de respingere poate fi singur, sau poate face parte dintr-un grup care este exclus. De vreme ce respingerea este o experiență subiectivă, ea doare deoarece noi suntem meniți să funcționăm în cadrul relațiilor. Nevoia noastră fundamentală de acceptare și apartenență este testată atunci când în cadrul unei relații trăiești sentimentul respingerii.

Dacă nu este rezolvată în mod corespuzător, problema respingerii poate duce la singurătate, stimă de sine redusă, agresiune sau depresie. Sentimentele de nesiguranță ating cotele maxime și odată respinsă, o persoană devine mult mai sensibilă la respingerile ulterioare. Alte probleme generate de respingere pot fi mânia sau tristețea profundă. În cazul unei respingeri sociale, persoana în cauză se simte constrânsă să se supună presiunii colegilor și să fie de acord cu cerințele acestora, cu riscul ca aceste cerințe să fie periculoase sau nesănătoase. În cazurile cele mai grave de respingere, persoanele în cauză pot reacționa violent, având dorința de a se răzbuna pentru rănile suferite.

Cum ar trebui să facem față respingerii?

1) Nu lăsa nicio formă de respingere să te definească sau să-ți determine acțiunile.

Dumnezeu nu te respinge niciodată și te consideră valoros chiar dacă alții nu pun nicio valoare pe tine. Niciun om nu îți poate determina valoarea; așa că nu le oferi acest drept!

2) Analizează dacă părerea exprimată de cineva despre tine este corectă.

Ești respins atunci când nu te ridici la nivelul experienței personale a cuiva. Cine spune încă că el sau ea are dreptate? Opinia lui sau a ei este doar o opinie între multe altele

3) Iartă persoana care te-a respins.

Nu purta înlăuntrul tău resentimente și nu lăsa durerea să îți monopolizeze inima, deoarece acestea se transformă în amărăciune ce poate deveni explozivă sau deprimantă. Alege să ierți și dă drumul, cu ajutorul lui Dumnezeu, oricărui resentiment.

4) Dacă devii mânios, ocupă-te de mânia ta într-un mod biblic.

Nu da frâu liber mâniei tale. Nu te răzbuna. Nu întoarce rău pentru rău. Este cât se poate de firesc să simți nevoia să te răzbuni, vocea lui Dumnezeu din tine îți spune însă să nu o faci. Răzbunarea nu îndepărtează durerea din inima ta; doar îi rănește pe alții. Pornește pe urmele lui Isus și urmează-I exemplul. Facând așa, vei deveni o persoană mai bună.

5) Confruntă respingerea; fă-o însă cu dragoste și blândețe.

Uneori oamenii nu sunt conștienți de faptul că te-au rănit. Alteori, respingerea este făcută în mod intenționat. Dacă simți nevoia să confrunți persoana care te-a respins, să nu o faci într-un mod dur, ci explică-i cât de mult te-a afectat această respingere. Chiar dacă-l confrunți pe cel te-a respins, nu ai garanția că persoana respectivă se va căi sau își va cere iertare. Trebuie așadar să decizi și să te rogi pentru ceea ce ai de făcut.

6) Dă-I lui Dumnezeu durerea ce o porți în urma respingerii.

Strigă către Dumnezeu! Dumnezeu știe cum e să fii respins și te încurajează totodată să arunci asupra Lui durerea și povara ta. Cu Dumnezeu ești în siguranță; El nu te va răni și nu te va respinge niciodată. El dorește să vindece locul unde ai fost rănit.

8090 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.