Ce faci daca te confrunti cu depresia?

Ce faci daca te confrunti cu depresia?

Emoții

Multă lume se confruntă cu depresia și ceea ce am constatat in decursul consilierilor făcute este faptul că depresia este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă creștinii.

Un astfel de caz a fost un bărbat de vreo 40 de ani. Stadiul în care se afla el atunci era că lua medicamente antidepresive, nu reușea să se odihnească noaptea , pastilele nu-și mai făceau efect, nu era suficient de eficient la serviciu , îi era frică chiar să nu pună în pericol viața lui și a celor din jurul lui datorită serviciului pe care-l avea și a ajuns la noi la consiliere. Avea lupta aceasta cu depresia de pe la vârsta de 20 de ani când a debutat și a persistat până la 40 de ani când a ajuns la noi la consiliere . 20 de ani s-a confruntat cu această depresie, timp ân care problema a escaladat. Când am început să vedem de unde-i vin lucrurile, ce s-a întâmplat, de când se simte așa, am ajuns la vremea copilăriei, să vedem din ce familie provine, dacă sunt probleme generaționale.

El ne-a vorbit atunci despre un caz pe care l-a experimentat în copilărie . În timp ce mergea cu sora și verișoara lui la țară , la o petrecere câmpenească, ceva de genul acesta, acolo s-a întâmplat că niște prieteni de acolo din anturajul lor au început să se lege de sora și verișoara lui și lucrul ăsta, dintr-o joacă în alta, a dus la agresarea sexuală a celor două fete. El fiind un copilaș, la vârsta aceea de sub 10 ani, a fost speriat, nu înțelegea ce se întâmplă, nu știa să-și explice lucrurile astea, și au rămas sedimentate în ființa lui.

Și-a amintit de ele abia când am început noi consilierea cu el , atunci și-a adus aminte de acest episod. Toată această traumă n-a făcut decât ca după ani de zile , la vârsta de 20 de ani să debuteze această depresie și să-l însoțească după aceea.

În decursul consilierii ceea ce am făsut a fost să-l aducem în prezența lui Dumnezeu, în acel punct al iertării în care să-i ierte pe acei băieți, pentru comportamentul lor de-a dreptul păcătos și pentru tot ceea ce ei le-au făcut surorii și verișoarei lui. De asemenea să se ierte și pe el însuși, pentru că poate ar fi trebuit să spună vreunui adult sau să ia o oarecare atitudine în sensul acesta.

După ce a parcurs această consiliere împreună cu noi , în care am dezlegat acele legături nedumnezeiești dintre viața acelor băieți și viața lui, pe acest fundament al iertării separată , am putut să ne rugăm ca orice duh de depresie să fie legat, să-l părăsească, să se depărteze de la el, să se depărteze de asemenea de la somnul lui , de la odihna din timpul nopții și de asemenea orice duh de minciună, de confuzie, de diferite atacuri la nivelul minții care îi dădeau tot felul de gânduri , de tot felul de idei legate de el însuși că nu e în stare de nimic, că nu e un om valoros și tot felul de lucruri din acestea.

După ce l-am condus prin tot acest proces de eliberare, ne-am rugat ca Dumnezeu să-l vindece în duhul lui, în sufletul lui și acel eveniment din copilărie și ca rezultat al acestei consilieri nu a mai avut nevoie de somnifere, viața lui a fost complet restaurată, complet schimbată, până și fizionomia i s-a schimbat. Dacă la început era așa o persoană destul de încruntată, tristă, i se putea citi tristețea pe față, nu sugera bucurie când vorbeai cu el, la sfârșit, după perioada de consiliere, parcă avea o altă fizionomie, parcă era o altă persoană, și puteai să vezi că lucrurile s-au schimbat, lucrul acesta se putea vedea și în exterior, fața lui radia în mod diferit.

Îi încurajăm pe oamenii lui Dumnezeu să caute acele evenimente din viața lor care pot fi traumatizante, pot fi mici șocuri, mici accidente, traume care peste ani de zile poți să le pui acolo sub preș, și să te gândești că „o, chestia aia nu mă mai afectează, nu mai am niciun fel de probleme cu ea”, și totuși ele să dea efecte peste ani de zile. De aceea ar fi bine ca oamenii să și le aducă înaintea lui Dumnezeu, și prin slujire să primească vindecare, restaurare, și să-și poată continua viațăa cât mai bincuvântați de Dumnezeu cu ceea ce El are pentru fiecare.

Dacă în acest caz depresia persoanei a fost legată de un eveniment așa de traumatizant din copilărie , depresia poate să aibă de asemenea mici probleme, care acumulate în timp ajung să creeze probleme și omul nu mai știe de ce. Atunci în procesul restaurării și consilierii și vindecării omului, încercăm să le rezolvăm pe toate, rând pe rând, astfel âncât omul să poată să experimenteze vindecarea și restaurarea.

Interviu cu Bogdan Graur, consilier, InHimMinistry

Citeste mai multe articole similare aici.

5281 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.