Eliberare de dependenta de fumat

Eliberare de dependenta de fumat

  Eliberare

Mulți oameni se confruntă cu această problemă a fumatului, o dependență de care nu pot să scape și chiar ca și oameni ai lui Dumnezeu, mai ales la începutul umblării lor cu Dumnezeu acest jug poate încă să-i urmărească pe cei proaspăt întorși la Dumnezeu.

Am întâlnit în decursul anilor oameni care să dorească să fie eliberați de această dependență a fumatului și am identificat două categorii de persoane: cei care sunt împinși de părinți ca să vină să-și rezolve această problemă, și cei ce vin din proprie inițiativă. Am observat că în cazul celor împinși de părinți, rugăciunile nu prea funcționează, măcar că sunt exact la fel ca cele pe care le facem pentru cei care doresc să fie vindecați și restaurați cu orice preț.

De aceea este foarte important ca omul care dorește să scape de acest viciu să o facă din proprie inițiativă, să își dorească cu adevărat acest lucru și chiar să arunce orice pachet pe care îl mai are, orice rămășiță de țigări de pe undeva dosite să le arunce, să le rupă și să se scape de ele.

Fumatul are câteva elemente pe care trebuie să le aducem înaintea lui Dumnezeu pentru ca omul să scape de acest viciu. Pe de o parte, fumatul este o înlocuire a lui Dumnezeu de a primi pace, de a primi bucurie. Și atunci omul recurge la acest surogat care e fumatul, în loc să meargă la Dumnezeu și să fie împlinit în relația pe care o are cu El. Fumatul este de asemenea o distrugere a propriului trup. Și de aceea omul trebuie să-și ceară iertare pentru acest păcat care îi distruge diferite organe în ființa lui. Și statisticile spun că aproximativ una din două persoane care fumează ajunge să moară înainte de vreme din diferițe afecțiuni datorate de acest viciu.

De aceea în procesul consilierii pentru eliberare de această dependență omul își cere iertare pentru acest păcat al idolatriei, al înlocuirii lui Dumnezeu cu acest viciu și de asemenea își cere iertare pentru că și-a distrus propriul trup care trebuie să fie templul Duhului Sfânt. După care ne rugăm pentru om să fie vindecat , să fie restaurat. Ceea ce legăm în aceste cazuri sunt duhuri de boală, de infirmitate , de moarte , duh de dependență și apoi cerem ca vindecarea și restaurarea să ajungă în fiecare zonă în care omul are nevoie de restaurare, vindecarea lui să vină peste gât, peste plămâni, peste întreaga lui ființă.

Ceea ce am observat este o eliberare fantastică. În momentul în care omul este decis să facă acest pas, vrea să scape de această idolatrie din viața lui și își cere iertare pentru distrugerea propriei ființe și primește restaurare , spune mai apoi că nu mai simte nevoia ca să fumeze, este complet eliberat.

Este necesară de asemenea și o împotrivire. Dacă cumva mai este o tentație din partea vrăjmașului la un moment dat, omul să spună „Nu”, „mă împotrivesc acestui viciu, nu mai am nevoie de el în viața mea, în numele lui Isus pleacă de la mine orice duh de dependență de fumat. Nu mai am nevoie de așa ceva în viața mea. Eu sunt complet liber datorită lui Isus.”

Astfel se poate obține o eliberare, vindecare, restaurare și umblare în biruință vis-a-vis de acest viciu ca și de oricare altul.

Pe lângă dependența de fumat, mai sunt și alte vicii, alte juguri care poate să pună stăpânire peste viața lui. Poate să fie dependență de sucuri, de ciocolată. Chiar am întâlnit pe cineva care nu se putea abține să nu mănânce ciocolată. Ca și în cazul fumatului, omul trebuie să-și ceară iertare pentru idolatrie, pentru această evadare în acest viciu.

Interviu cu Bogdan Graur, consilier, InHimMinistry

Citeste mai multe articole similare aici.

2723 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.