Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Efectele abuzului asupra copiilor

Statisticile arata ca in Romania, peste 90% dintre abuzuri se intampla in familie sau in cercul de incredere al copilului. Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil atrage atentia asupra faptului ca numarul copiilor abuzati a crescut in ultimii ani.

In 2010, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copiilor si Adoptie a inregistrat 11.200 de cazuri de violenta impotriva copiilor, in 2015 peste 13.500, in 2016 peste 14.000 si doar in primele sase luni din 2017 au fost raportate mai mult de 7.600 de cazuri.

Intre cele mai frecvente situatii de abuz se afla cele de natura fizica si psihica.

Se intampla ca uneori, parintii, din dorinta de a-si arata dragostea, sa treaca granita dragostei si sa ajunga la abuz, la control, sau pur si simplu, uneori, parintii se comporta agresiv si ii abuzeaza fizic si emotional pe copii. A mentionat Aurelian Barbu, pastor, Biserica „Dunamis” - Bucuresti.

Abuzul, indiferent de clasificare, se regaseste in familii la diverse niveluri, in cele bogate sau sarace. Abuzul fizic sau verbal lasa urme in viata unui copil si il poate afecta si la maturitate. Bataia inca este considerata o forma de disciplinare.

Agresiunea sexuala este o alta forma de abuz la care sunt expusi copiii, in familie sau in afara ei. Cum pot evita ei asemenea cazuri si ce ar trebui sa faca?

In primul rand tine de educatie. Parintii trebuie, pur si simplu, sa-si educe copiii sa nu aiba niciun fel de contacte cu strainii. Asta nu inseamna xenofobie. E vorba pur si simplu de evitarea oricarei forme de contact fizic cu strainii. A spus unul dintre cei intervievati, pentru Alfa Omega TV.

Recomandarea mea este aceasta: tata si mama, parintii, sa fie prieteni apropiati copiilor. Copilul care este abuzat sa poata alerga prima data in bratele mamei si a tatalui, si sa spuna, sa planga, sa ceara ajutor. A precizat Ilie Popa, pastor, Biserica „Peniel” - Viena.

Indiferent de formele de abuz asupra copiilor, acestea provoaca suferinta. Ei pleaca in viata cu rani si au nevoie de ajutor.

Unele dintre traumele care se pot intampla in copilarie sau in decursul vietii omului, pot sa-l insoteasca intreaga viata si sa aduca anumite zone in care viata lui sa fie blocata. A precizat Bogdan Graur, „INHIM Ministry”, Cluj-Napoca.

Ce pot face eu, cel care am fost abuzat? Primul lucru este sa asez in inima mea o intelegere corecta si sa incerci sa nu judeci. Apoi, urmatorul pas ar fi sa le acordam iertare, asa cum noi avem nevoie de iertarea lui Dumnezeu - Si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri - precum si noi ii iertam pe parintii nostri. A precizat Aurelian Barbu, pastor, Biserica „Dunamis” - Bucuresti.

Stiri crestine - Mapamond crestin 706 - 28 ianuarie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.