Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

În numele „supunerii”...

„Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este Capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.” (Efeseni 5:22-24)

Acest pasaj, ca și alte pasaje similare din Biblie, au fost scoase din context de bărbați pentru a justifica abuzul soțiilor lor din punct de vedere mental, emoțional, verbal, fizic și chiar sexual. Am auzit un profesor recunoscut internațional declarând că, și dacă soțul tău îți cere să faci ceva păcătos sau ilegal, Dumnezeu îți cere să te supui ordinelor lui și să asculți.

Efeseni 5:22 spune: „Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului.” Isus nu ți-ar cere niciodată să participi la o activitate păcătoasă. Unii bărbați folosesc sadic aceste versete ca o armă împotriva nevestelor pentru a le determina să facă ce vor ei, și pentru a justifica trăirea vieții așa cum vor ei, fără să ia în considerare binele familiei. În mod convenabil ignoră următorul verset: „Bărbaților, iubiți-vă nevestele, cum și-a iubit Hristos biserica, și s-a dat pe sine pentru ea...”

Exemplul lui Hristos de dragoste și umilință este găsit în Filipeni 2:5-7: „Să aveţi în voi gândul acesta care era şi în Hristos Isus (cu alte cuvinte, gândiți la fel cum gândește Isus). El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu ci S-a dezbrăcat pe sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor.”

Căsătoria înseamnă legământul pe care-l fac un bărbat și o femeie înaintea lui Dumnezeu, prin care promit să trăiască fiecare pentru împlinirea emoțională, fizică, mentală și spirituală a celuilalt. Dumnezeu nu l-a chemat pe soț să fie o entitate individuală în afara unității familiei, nici pe soție nu a chemat-o să fie într-o supunere religioasă, dependentă de soț. Dumnezeu i-a chemat la o viață interdependentă, punctele tari ale soției compensând punctele slabe ale soțului, și punctele tari ale soțului compensând pe cele slabe ale soției. Punctele tari combinate devin mai puternice decât suma totală a părților individuale ale vieților lor în timp ce viața lor devine una, și una cu Dumnezeu.

A venit la mine o femeie de 70 de ani. Soțul ei de peste 50 de ani a abuzat-o fizic de-a lungul căsniciei lor. Era îngrozită că ar putea s-o lovească atât de tare într-un act de furie, încât să cadă și să-și rupă șoldul. La vârsta ei, șoldul rupt ar însemna că s-ar putea să nu mai meargă niciodată. Victimizarea ei a fost consolidată și mai mult prin consilierea religioasă. De câte ori a căutat ajutor de la biserică, a primit mereu același răspuns: „Supune-te soțului tău, ca Domnului, și n-o să te mai bată.” Am fost primul care i-a spus că ceea ce făcea soțul ei nu era numai o infracțiune, ci și un păcat înaintea Domnului, și că nu trebuia să se supună unui abuz sub forma unei religii.

Material extras din cartea „Conspirația tăcerii” de Joseph Paluszak, un manual care tratează probleme sensibile ce țin de abuz fizic, emoțional sau sexual. Comandă varianta tipărită accesând: http://alfaomega.tv/librarie/consiliere-vindecare-eliberare/conspiratia-tacerii-joseph-paluszak-produs#axzz50HdROruu

Etichete: casatorie, conspiratia tacerii, supunere

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.