Recensământ în Mexic - evanghelicii reprezintă 11,2% din populație | AO NEWS

Recensământ în Mexic - evanghelicii reprezintă 11,2% din populație | AO NEWS

Mapamond Creștin

Mexicul are acum peste 14 milioane de creștini evanghelici, adică 11.2 % din populație. Catolicii, deși sunt încă majoritari, au înregistrat o scădere cu 5% din 2010 până în 2020, în timp ce creștinismul evanghelic a crescut cu 3,7% în aceeași perioadă.

Cifrele au fost făcute publice de către Institutul Național de Statistică și Geografie din Mexic, care efectuează aceste cercetări o dată la fiecare deceniu. Întrebarea specifică adresată despre credință a fost: „Care este numele religiei tale?”.

Creștinii evanghelici au crescut de la 7,5% din populație în 2010 la 11,2% în 2020 și sunt acum peste 14 milioane de creștini evanghelici.

Religia catolică a înregistrat 97 de milioane de oameni, conform acestui recensământ, o scădere cu 5% față de acum zece ani. Populația catolică a scăzut de la 82,7% în 2010 la 77,7% în 2020.

Institutul Național de Statistică din Mexic a declarat că a inclus în recensământ întrebarea referitoare la religie pentru „a ajuta la recunoașterea diversității credințelor care pătrund în țară și pentru a sprijini planificarea politicilor care duc la toleranță, respect și nu discriminare în Mexic ”.

Sursă: Evangelical Focus

311 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.