Israelul cere marilor puteri să nu reintre în acordul nuclear | AO NEWS

Israelul cere marilor puteri să nu reintre în acordul nuclear | AO NEWS

Mapamond Creștin

Israelul cere marilor puteri să nu reintre în acordul nuclear din 2015 cu Iranul pe fondul reluării negocierilor indirecte între Republica Islamică și Statele Unite la Viena. Un Iran înarmat nuclear ar fi o amenințare existențială pentru Israel și o amenințare foarte importantă pentru securitatea întregii lumi.

Vorbind la o reuniune a partidului Likud, primul ministru Benjamin Netanyahu a cerut țărilor semnatare a acordului, dar mai ales SUA, să nu revină la acordul nuclear din 2015, pe care liderul israelian l-a etichetat drept „periculos”. Și alte țări arabe din zonă privesc acordul cu Iranul ca fiind o greșeală.

Comentariile lui Netanyahu au venit pe fondul eforturilor reînnoite ale Rusiei, Chinei, Franței, Marii Britanii și Germaniei de a relansa Planul Comun de Acțiune Cuprinzător, care este termenul tehnic pentru acordul nuclear din 2015. În prezent se caută stabilirea unei foi de parcurs pentru ca Iranul să respecte restricțiile internaționale asupra programului său nuclear în schimbul unei ridicări parțiale a sancțiunilor impuse regimului ayatollah sub administrația Trump. Ca parte a acestor eforturi, Iranul și Statele Unite au convenit să organizeze discuții indirecte preliminare, care au început zilele trecute în capitala Austriei, Viena.

Sursă: TV7

224 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.