Israelul a atacat o navă militară iraniană în Marea Roșie | AO NEWS

Israelul a atacat o navă militară iraniană în Marea Roșie | AO NEWS

Mapamond Creștin

Comandouri israeliene au pus mine magnetice de război pe corpul unei nave iraniene care naviga prin Marea Roșie marți seară, iar explozia a deteriorat nava, conform agenției de știri Tasnim.

Nava se numește Saviz, este înregistrată ca fiind o navă civilă, dar este deținută și condusă de Gardienii Revoluției Iraniene. Ea a patrulat în Marea Roșie în ultimii ani, fiind trimisă să escorteze nave comerciale, ceea ce atestă faptul că era echipată militar. Nu este clară încă amploarea exactă a pagubelor sau numărul de victime.

Iranul a confirmat oficial atacul miercuri și a declarat că va lansa o anchetă asupra incidentului. Israelul nu a făcut niciun comentariu cu privire la acest incident.

O sursă americană a declarat miercuri seara pentru New York Times că Israelul ar fi informat SUA că se află în spatele atacului asupra navei iraniene în largul coastei Eritreii. Potrivit aceleiași surse, Israelul a efectuat atacul ca măsură de represalii, în urma atacurilor iraniene anterioare asupra navelor comerciale israeliene.

Prezența îndelungată a navei în regiune, criticată în repetate rânduri și de Arabia Saudită, a venit în timp ce experții Organizației Națiunilor Unite spun că Iranul a oferit arme și sprijin rebelilor houthi din Yemen.

Sursă: TPS

317 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.