Beijingul crește controlul asupra Hong Kongului | AO NEWS

Beijingul crește controlul asupra Hong Kongului | AO NEWS

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

China a adoptat o reformă a legii electorale din Hong Kong în care se ia în calcul evaluarea „patriotismului” candidaților. Congresul Național Popular din China a aprobat recent o serie de amendamente la Legea fundamentală din Hong Kong, care vor afecta serios sistemul electoral. Candidații la alegeri vor fi supuși unei examinări prealabile pentru a li se evalua gradul de „patriotism”. Deci nu oricine va mai putea candida în viitor, ci doar acei „patrioți” supuși Partidului Comunist Chinez.

Hong Kong urma să organizeze noi alegeri în 2020, dar situația determinată de restricțiile de pandemie a motivat amânarea acestora până în septembrie 2021. Noile modificări anunță amânarea alegerilor din nou până în decembrie.

Plecarea a mii de oameni din oraș în ultimele luni a evidențiat, de asemenea, gravitatea crizei politice și sociale din Hong Kong, în timp ce unii dintre liderii protestelor au fost judecați și închiși, precum Joshua Wong.

Diferite voci ale evanghelicilor din oraș și-au exprimat viziunea asupra situației, evidențiind rolul bisericilor ca punct de întâlnire între susținătorii unei mai mari autonomii față de China comunistă și păstrării stării de libertate de care se bucură orașul.

Sursă: Evangelical Focus

Etichete: China, Asia, hong kong
110 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.