Netanyahu aprobă mai multe construcții în ținutul biblic al Israelului

  Mapamond Creștin
În ciuda provocărilor lui Netanyahu, Likud rămâne cel mai puternic partid din Israel. Dacă Netanyahu va arăta un progres semnificativ în combaterea coronavirusului, în extinderea Acordurilor Avraam și în a ține Iranul departe, ar putea încurca din nou experții care au scris deja necrologul său politic.

Peisajul politic dezbinat face însă dificile orice previziuni legat de rezultatul alegerilor care vin. Premierul israelian Netanyahu a făcut o mișcare îndrăzneață, care unii spun că l-ar putea supăra pe președintele ales Joe Biden, la câteva zile înainte de învestirea sa. Reportajul ne va fi prezentat de Julie Stahl, corespondenta CBN în Orientul Mijlociu.

Premierul Netanyahu a autorizat construcția a mii de case în Iudeea și Samaria. Este important de știut că acum intrăm într-o vreme mai dificilă cu un posibil președinte Biden, care ar urma curând să își înceapă mandatul. Netanyahu încearcă să întoarcă momentul în favoarea sa și, înainte ca Biden să preia mandatul, să creeze niște realități pe teren.

Netanyahu are și el îngrijorările sale politice, acum că Israelul are noi alegeri în martie. Un mod prin care poate câștiga votanți de dreapta este anunțând că se poate construi în Iudeea și Samaria. Nu înseamnă automat că se va și ține de cuvânt dacă este ales. 100 din cele 800 de autorizații de construcție sunt în Tal Manashe, ținutul natal al Esterei Horgan, care a murit într-un atac terorist luna trecută, în timp ce se plimba pe lângă casa ei.

„Cred că este un răspuns potrivit la crima oribilă care a avut loc în urmă cu câteva săptămâni. Pe când dușmanii noștri de aici încearcă să ia vieți, noi vrem să adăugăm vieți și vom aduce mai multe familii aici, iar dușmanii noștri vor ști că această crimă nu le aduce niciun beneficiu.”

Recâștigate în timpul Războiului de Șase Zile din 1967, Israelul consideră Iudeea și Samaria ca fiind ținutul său biblic, promis de către Dumnezeu evreilor. Palestinienii și marea parte a lumii îi spun Cisiordania și îl văd ca teritoriu aflat sub ocupație și vor să ajungă să fie parte dintr-un viitor stat palestinian. David Rubin, fostul primar din Șilo și autorul cărții Trump and The Jews, spunea că Trump a făcut foarte mult bine evreilor. Președintele Trump a fost cel mai bun președinte din istoria relațiilor între SUA și Israel. Între reușitele sale sunt recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, mutarea ambasadei SUA la Ierusalim. Acesta e un fapt împlinit și Biden nu va desființa acest lucru. Apoi a fost recunoașterea Înălțimilor Golan, strategice în nord, ca teritoriu suveran al Israelului. Să nu uităm de recunoașterea comunităților evreiești din Iudeea și Samaria.

Este o mare schimbare de la ceea ce Obama, Bush, Clinton și toți ceilalți au spus înainte de aceasta. Apoi, într-o schimbare dramatică de politică externă, secretarul de stat Mike Pompeo a devenit recent primul diplomat de vârf al SUA care a vizitat comunitățile evreiești din ținutul biblic al Israelului. Palestinienii au fost furioși pe multe lucruri pe care le-a făcut Trump, inclusiv acțiunile sale legat de Ierusalim, tăierea finanțărilor corpului ONU responsabil cu refugiații palestinieni și Acordurile Avraam între Israel și patru națiuni arabe. Deși Biden se spune că este prieten al Israelului, este de așteptat că el va ține mai mult partea palestinienilor. Rubin mai spunea că speră că Biden nu va pune presiune pe Israel să renunțe la moștenirea sa biblică.

A avea mână dreaptă înseamnă a face ce este drept, și un exemplu de dreptate este că țara Israel a fost dăruită de Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov, poporului Israel. Joe Biden trebuie să înțeleagă acest lucru. Între timp, miniștrii externi ai Germaniei, Franței și Iordaniei s-au întâlnit în Egipt. Ei au emis o afirmație prin care îndemnau la reluarea negocierilor credibile dintre Israel și palestinieni și au reafirmat susținerea lor pentru soluția cu două state. Pentru Israel, lucrurile sunt dificile. Unii se tem că favoarea pe care a avut-o Israelul la Washington în ultimii patru ani va deveni din nou presiunea pe care au simțit-o evreii înainte ca președintele Trump să preia mandatul.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 362, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

103 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.