Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Un test al credinței | Știre Alfa Omega TV

Încheierea unui acord de pace între Armenia și Azerbaidjan pune capăt încercărilor prin care au trecut zeci de mii de civili. Însă mulți armeni sunt de părere că ceva mai măreț este în pericol. Armenia a fost una dintre primele țări care a trecut la creștinism. Locuitorii sunt de părere că acordul de pace este o amenințare la adresa acelei moșteniri. Corespondentul CBN, Chuck Holton, vine cu detalii din Erevan, capitala țării.

Chuck Holton: Protestele continuă pe străzile din Armenia după ce președintele țării a semnat un acord de pace pe care l-a descris ca fiind dureros. Din luna septembrie, cetățenii sunt atacați de vecinii lor, de Azerbaidjan și de Turcia, pentru cucerirea regiunii Nagorno-Karabah. Mulți locuitori din acea regiune s-au refugiat în capitala țării, în Erevan. În prezent, ei protestează, deoarece consideră că viitorul lor a fost sacrificat. Timp de mai multe luni, întreaga țară a suținut războiul, chiar și în perioada în care armata azeră a continuat să atace zone locuite de populația civilă.

Arman Tatoyan: Aceasta a devenit o problemă existențială. Scopul lor este epurarea etnică. Teroriștii azeri bombardează armenii care trăiesc acolo.

Daniel Decker: Conflictul a fost declanșat de azeri, care au încercat să cucerească un teritoriu armean strămoșesc, ce aparține armenilor de mii de ani. Mai mult, ei doresc exterminarea poporului armean.

Chuck Holton: Armata armeană este de opt ori mai puțin numeroasă. După ce armata azeră a afirmat că a cucerit cel de-al doilea oraș ca mărime a regiunii, Shushi, situația s-a înrăutățit în mod dramatic.

Daniel Decker: Ei au fost susținuți în mod evident de guvernul Turciei care, pe de o parte a negat genocidul, iar pe de altă parte, spune că își va duce misiunea la bun sfârșit.

Chuck Holton: Potrivit armenilor, această luptă nu a fost dusă doar pentru un teritoriu.

Daniel Decker: Armenia este prima națiune din lume care a trecut la creștinism. Iar turcii și azerii nu vor să audă despre asta. Erdoğan, președintele Turciei, vrea reinstaurarea Imperiului Otoman condus de islamiști. În acest moment, Armenia și Republica Arțah stau în calea acelei viziuni.

Chuck Holton: Pe moment, acest armistițiu a oprit vărsarea de sânge, însă Armenia trebuie să renunțe la un teritoriu pe care l-a ocupat de secole. Imediat după anunțarea semnării acordului de pace, protestatarii înfuriați au atacat clădirea guvernului și au cerut președintelui să demisioneze. Zeci de mii de oameni au fost mutați în timpul acestui conflict și mulți au găsit refugiu aici, în Erevan, la familie, la prieteni. Unii găzduiesc oameni din bunătate.

Hasmik Gasparyan: După victoria lor, multe familii au fost nevoite să se mute în Erevan și în alte orașe din Armenia. Am găzduit în casa mea o familie de 12 persoane. Apoi am cerut părinților mei să primească o altă familie. Toți prietenii mei găzduiesc familii. Oamenii țin familii în casele lor. Avem nevoie de mai multe locuri pentru a putea găzdui și mai mulți oameni.

Chuck Holton: Pentru mulți dintre acești refugiați viitorul este nesigur, deoarece casele lor au suferit daune grave sau au fost distruse. Trupele rusești de menţinere a păcii patrulează în regiunea Nagorno-Karabah, însă potrivit armenilor, această criză este departe de a se fi terminat. Ei se tem că istoria lor bogată va fi în curând distrusă în zonele asupra cărora nu mai dețin controlul.

Daniel Decker: În prezent, însăși existența lor este în pericol. În calitate de americani creștini, avem obligația de a susține Armenia și Republica Arțah.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 853, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.