Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Reportaj unic despre războiul dintre Armenia și Azerbaidjan | Știre Alfa Omega TV

În timp ce atenția lumii este îndreptată către alegerile prezidențiale din SUA, războiul dintre Armenia și Azerbaidjan se duce de ceva vreme. Chuch Holton ne aduce un reportaj unic de pe linia frontului.

Dacă vreți să vedeți cum arată o crimă de război, aici este. Peste acest spital a căzut o bombă a azerilor. Această aripă a spitalului urma să fie inaugurată și nu se află pe lângă vreun obiectiv militar, așa că nu pare să fi fost un simplu accident. Este foarte clar că armata Azerbaidjanului ia în obiectiv infrastructura civilă.

Ambele părți se acuză reciproc de atrocități, însă doar Azerbaidjanul încearcă să acapareze teritoriu pe care nu îl controlează. Armenia, de altă parte, vede aceasta ca pe o amenințare existențială. Peste 99% din populația de aici este armeană și formează una din cele mai vechi comunități creștine din lume. „Suntem aici, asta este țara noastră din strămoși, dorim să locuim aici și dorim să avem drepturile noastre și istoria noastră, să avem biserici deschise și să ne putem ruga.”

Sunt în capitala regiunii Nagorno-Karabah, Artsakh, orașul Stepanakert. În spatele meu puteți vedea efectele bombardamentelor azerilor care au lovit acest oraș încă din 27 septembrie. Din 127 000 de oameni care locuiesc aici, cei mai mulți au fost nevoiți să fugă, dar încă mai rămân zeci de mii de oameni care dorm prin pivnițe și aud zilnic focuri de artilerie care cad aici. „Pe 27 septembrie, când ne-am trezit, am auzit zgomotele asurzitoare ale exploziilor și am văzut fum. Am înțeles atunci ce se petrece. Tatăl meu mi-a spus să ne luăm toate lucrurile și să ne mutăm în subsolul magazinului său.”

Ea este Roza, are 83 de ani și dormea în acea cameră din spatele meu, când a căzut o bombă care i-a spulberat casa. A fost o bombă imensă. Casa nu se află în apropierea vreunui obiectiv militar. Iată cum sunt bombardate la întâmplare zone civile, de către azerii susținuți de Turcia. Roza spune că faptul că a supraviețuit este un miracol.

Între timp, președintele Erdogan al Turciei a trimis ajutor militar către Azerbaidjan, acest conflict devenind unul între superputerile regionale. Armenia primește ajutor, dar limitat, din partea Rusiei, însă tot este depășită numeric cu 5 la 1.

Este ora după-amiezii și sirena se aude în depărtare. Au fost focuri de artilerie trimise la întâmplare în jurul acestui hotel. Una din bombe a căzut la vreo 400 m în direcția aceea și o alta în partea aceasta, chiar acum. Vă dați seama cu ce se confruntă locuitorii din Stepanakert în fiecare zi, fără să fie anunțați? Poți umbla pe stradă și dacă vreuna din bombe cade undeva lângă tine, s-a terminat. În timp ce violențele continuă să se intensifice, armenii sunt gata să lupte până la capăt și își pun încrederea în Dumnezeu. Chuck Holton, pentru Știrile CBN, din Republica Arțah.

Emisiunea „Jerusalem DateLine” 353 este difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.