Un mesaj special pentru oamenii din Iran

Adaugat la :  8.04.2021

O misiune de sport importantă și una dintre televiziunile iraniene creștine de vârf colaborează pentru a transmite o emisiune specială în Republica Islamică. ”Athletes in Action” va transmite în premieră în direct print intermediul internetului un eveniment care va întruni câțiva dintre liderii, antrenorii, jucătorii și comentatorii de vârf ai baschetului din America. În cadrul emisiunii se va înmâna premiul ”Cheia vieții”, care celebrează moștenirea lăsată de John Wooden, unul dintre antrenorii de succes ai baschetului american. Mohabat TV, o rețea de satelit, dorește să difuzeze această ediție specială prin canalul său de televiziune. George Thomas a discutat cu Meghan Soderberg de la Athletes in Action și Mike Ansari de la Mohabat TV.

George Thomas: Bun venit tuturor. Meghan, vă rog să ne vorbiți despre ideea care stă la baza acestei ediții speciale.

Meghan Soderberg: Sigur. Organizăm acest eveniment de mai bine de 20 de ani în orașul în care are loc semifinala și finala. Din cauza pandemiei, anul acesta am avut oportunitatea de a organiza evenimentul în format digital și datorită parteneriatului cu CBN putem prezenta lumii ”Cheia vieții”, dedicată vieții antrenorului John Wooden pentru caracter și credință în domeniul baschetului.

George Thomas: Mike, rețeaua condusă de dumneavostră, Mohabat TV va transmite acest eveniment care poate fi urmărit de milioane de iranieni din țara islamică. De ce ați decis să îl transmiteți?

Mike Ansari: Deoarece sportul este limbajul inimii. Sportul și mâncarea aduc oamenii împreună indiferent de naționalitate, cultură sau religie. Sperăm că datorită pasiunii iranienilor pentru sport, ei vor înțelege, uitându-se la această emisiune de sport, că Dumnezeu îi acceptă și le dă o viață nouă prin Isus.

George Thomas: Megan, cum poate fi sportul o unealtă pentru vestirea Evangheliei?

Meghan Soderberg: E o întrebare foarte bună. Am observat că sportul deschide uși în toată lumea, uși care altfel nu s-ar deschide pentru creștini. Astfel, putem folosi platforma pe care am primit-o și sportul pentru a lucra prin atleți și antrenori cu influență și care împărtășesc mărturia lor pentru a vesti Evanghelia. Este foarte impresionant.

George Thomas: Mike, această ediție specială celebrează credincioșia legendarului antrenor John Wooden față de Dumnezeu. Cum credeți că viața și moștenirea sa îi va influența pe cei care urmăresc emisiunea din Republica Islamică?

Mike Ansari: Îmi place că oamenilor din Iran le plac sporturile internaționale, le place baschetul și îl urmăresc. Cu câteva luni în urmă am lucrat cu ”Athletes in Action” și am avut plăcerea de a transmite micul-dejun național de Super Bowl în Iran și reacția oamenilor a fost minunată. Sperăm că oamenii din Iran vor accepta, prin pasiunea lor pentru sport, mesajul cental al pasiunii, nu doar pentru sport, dar și dragostea pentru Dumnezeu prin această emisiune.

George Thomas: Megan, așa cum am mai menționat, acest eveniment întrunește unele dintre cele mai faimoase personalități din baschet, care sunt și creștini autentici, așa-i?

Meghan Soderberg: Da. Anul acesta l-am invitat pe Ernie Johnson. Cine urmărește NBA îl va recunoaște din NBA și TNT. El este uimitor. Clark Kellogg. Pe plan internațional mulți îi cunosc mai mult vocea decât fața din NBA. Apoi, mai e Jimmy Dykes de la ESPN. Ei sunt experți în domeniul baschetului, Îl iubesc pe Domnul și consideră acest eveniment o oportunitate pentru a împărtăși ce nu ar putea să împărtășească în emisiunile lor.

George Thomas: Acești domni nu se implică doar într-un meci faimos ci, prin viața lor, sunt un exemplu pentru un adept autentic al lui Hristos. Mike, cu ce crezi că vor rămâne telespectatorii din Iran după ce vor urmări această emisiune specială?

Mike Ansari: Vreau ca oamenii din Iran să fie încurajați. Familiile din Iran îi iubesc. Comunitatea globală, mai ales din domeniul sportului, îi iubește. S-ar putea ca baschetul să nu facă parte din sporturile cele mai practicate în Iran și baschetul iranian nu a primit de la guvern privilegiul și resursele să prospere. Însă la Jocurile Asiatice din 2016 au câștigat medalia de bronz la campionatul de baschet din Doha, Quatar. Sperăm că ei vor fi încurajați și vor ști că îi iubim și vrem să facă parte din comunitatea globală.

George Thomas: Luptele greco-romane și fotbalul sunt evenimente sportive importante în țara frumoasă a Iranului. Vă mulțumesc pentru participare.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 873, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.