Proteste în Myanmar

Adaugat la :  26.02.2021

Protestele extinse continuă să zguduie națiunea Myanmar din sud-estul Asiei, la trei săptămâni după lovitura de stat. Acum, forțele militare au intensificat persecutarea celor care cer întoarcerea la conducere civilă. George Thomas de la CBN vine cu ultimele detalii despre această criză care se intensifică.

George Thomas: Armata din Myanmar, echipată cu o nouă lege de securitate, avertizează protestatarii că orice încercare de a submina puterea ar putea să îi trimită la închisoare pentru mai bine de 20 de ani.

În întreaga țară, mii de oameni sfidează noua lege și măsurile de securitate intensificate și au ieșit pe stradă pentru a cere eliberarea liderilor civili reținuți de poliție. Printre ei se află fostul lider și câștigătoarea Premiului Nobel, Aung San Suu Kyi. Ea a câștigat alegerile din noiembrie, apoi armata a preluat puterea, susținând că alegerile au fost fraudate.

Protestatară: Am ales guvernul nostru în mod legal, iar ceea ce ni se întâmplă nu e corect. Această nedreptate domnește peste cei onești și ne face pe noi, civilii, să ne simțim triști și furioși.

George Thomas: Șiruri de vehicule militare s-au poziționat în jurul celui mai mare oraș din Myanmar, în Yangon, iar liderii loviturii de stat îndeamnă protestatarii să se întoarcă la lucru.

Maing Htoo: Numărul protestatarilor a scăzut ieri, astfel armata a profitat și a adus vehiculele militare pe străzi pentru a intimida oamenii.

George Thomas: Armata vrea să dețină o putere covârșitoare pentru a avea acces la date, pentru a bloca site-uri, a ordona închiderea internetului și pentru a trimite criticii la închisoare. Mai bine de 400 de oameni au fost arestați după lovitura de stat din data de 1 februarie.

Farhan Haq: Arestarea continuă a liderilor politici, a oficialităților guvernamentale, a participanților din societatea civilă și reprezentanților media este profund îngrijorătoare, așa cum sunt și restricțiile de pe internet și din domeniul serviciilor de comunicare.

George Thomas: Statele Unite au condamnat lovitura de stat și, vinerea trecută, au impus sancțiuni asupra șefului armatei și asupra generalilor săi. Un lider creștin proeminent a spus corespondentului CBN, Lucille Talusan că Myanmar are nevoie e rugăciune.

Stephen Than Mynit Oo: Rugați-vă pentru Myanmar, pentru ca oamenii să înțeleagă că suntem o familie. Rugați-vă pentru ca noi să avem parte de pace și de reconciliere în țară.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 867, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.