Ce urmează pentru Israel după cel de-al patrulea tur de scrutin în mai puțin de doi ani?

Adaugat la :  5.04.2021

Voturile finale au fost numărate și, din nou, Israelul nu are o cale liberă către un guvern stabil. Partidele hotărâte să-l răstoarne pe Netanyahu încă încearcă să-l scoată din ecuație pe cel mai longeviv premier al Israelului. Rezultatele alegerilor de acum din Israel sunt asemănătoare cu ultimele trei, neavând un câștigător detașat.

Partidele care îl susțin pe Netanyahu dețin 52 de locuri, iar partidele contra lui Netanyahu au 57 de scaune, iar două partide nu sunt nici pentru, nici împotriva lui. Yamina, partidul de dreapta, deține șapte locuri, iar Raam, sau lista unită arabă, un partid islamist, are șapte locuri. Cu cele patru locuri, Raam ar putea deține cheia pentru obținerea celor 61 de locuri necesare formării unei coaliții. Liderul său, Mansour Abbas, vrea ca guvernul aflat la putere, oricare ar fi el, să ofere mai multă susținere pentru arabii israelieni.

Pentru a complica și mai mult lucrurile, unele partide refuză să formeze o coaliție cu alte partide, fapt ce aduce din nou dezordine în politica Israelului. Israelul experimentează cea mai gravă criză politică din ultimele decenii. Este evident că sistemul nostru politic face foarte dificilă obținerea unui rezultat clar. Acesta este rezultatul unor vulnerabilități inerente în sistemul nostru electoral, dar este și din cauza lui Netanyahu, un premier foarte popular care vrea să rămână la putere, deși a fost pus sub acuzare și israelienii sunt dezbinați în ce privește acest lucru.

Acum, partidele se luptă să obțină susținere și să primească dezertori din alte partide. Israelul a început sărbătoarea Paștelui sâmbăta trecută. Unii spun că Israelul are nevoie de un nou miracol pentru a scăpa din situația politică dificilă.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 372, difuzată la Alfa Omega TV în aprilie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega