Ce este dependența? Psihoterapeut Ana Pașcalău

Adaugat la :  30.04.2020

Dependența e o dorință nestăpânită după ceva: „Am nevoie de un substitut, de un element care să umple un GOL”. Apare și nevoia de plăcere, pe care individul și-o satisface prin dependența respectivă, în cazul nostru, prin dependența de substanțe. Puberul, adolescentul sau tânărul de astăzi, care ajunge să consume alcool, droguri, sau alte combinații de substanțe pe care le procură, ajunge să facă asta din lipsa a ceva. Acel „ceva” e, de fapt, o foame emoțională, o nevoie acută de a se conecta cu cineva, de a avea un reper cu care se poată comunica și cu ajutorul căruia să își poată dezvolta un set de abilități.

Te confrunți cu probleme emoționale? https://alfaomega.tv/viata-spirituala/probleme-emotionale

Te lupți cu dependța? Există scăpare! https://alfaomega.tv/viata-spirituala/eliberare

Vrei să afli cum poți fi mântuit? https://alfaomega.tv/viata-spirituala/mantuire

Ai impresia că o persoană se luptă cu dependențe, dar nu știi sigur? Citește mai multe despre cum poți recunoaște și ajuta pe cineva care se luptă cu depența: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/social/3315-simptome-ale-unei-persoane-care-consuma-droguri-de-catalin-baciu-teen-challenge