Rugăciune       TV LIVE

Tiberiu Ciubotari - Cerinte de baza in viata de cuplu

Adaugat la :  24.07.2018

Sfanta Scriptura spune o multime de lucruri minunate, valabile, de folos, pentru sot si pentru sotie. Dar daca ar fi sa le numesc pe cele mai importante m-as opri, probabil, la Efeseni 5, cand e vorba sotii, versetul 22: „Nevestelor, fiţi supuse barbaţilor voştri ca Domnului;”, iar atunci cand este vorba despre barbati, versetul 25: „Barbaţilor, iubiţi-va nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,”. Sunt doua versete cheie, de importanta cardinala, atunci cand este vorba de binecuvantarea in relatia de cuplu: nevestelor fiti supuse barbatilor vostri ca Domnului si barbatilor iubiti-va nevestele cum si-a iubit Hristos Biserica. Sunt extrem de importante, evident pentru ca sunt in Scripturi. Dar este o relatie intre cele doua pasaje. Noi barbatii facem o greseala. Adeseori stim foarte bine versetul scris in Scripturi pentru nevestele noastre si predicam, le spunem lor in mod frecvent ca trebuie sa ni se supuna, ceea ce este adevarat pentru ca asa trebuie sa fie sotia. Dar acesta este un verset pentru ea, nu pentru tine. Tu intreaba-te care e versetul pentru tine si ala ar trebui sa ti-l repeti tot mai des, sa-l traiesti, sa-l intrupezi, sa-l activezi in viata ta, daca vrei binecuvantare in relatia de familie. Mecanismul acesta spiritual functioneaza astfel: cand eu imi iubesc sotia, cum si-a iubit Hristos Biserica, ea are capacitatea si mai mult sa imi fie supusa. Si o sotie supusa este, parca, mai usor de iubit. Si pentru ca o iubesti ii dai resurse fie supusa. Si pentru ca este supusa o iubesti si mai mult, si iti este tot mai draga. Ce frumos a gandit Dumnezeu relatia de familie! In sensul acesta, punand cele doua impreuna, nevestelor fiti supuse barbatilor vostri si barbatilor iubiti-va nevestele, veti trai o minune.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisociet...