Claudia Albulescu - Despre demersul de modificare a Constitutiei pentru definirea familiei

Adaugat la :  10.03.2016

Claudia Albulescu (Coalitia pentru familie) - Despre demersul de modificare a Constitutiei - definirea familiei ca fiind formata din un barbat si o femeie.

Ma numesc Claudia Albulescu, sunt presedinta Asociatiei „Parinti pentru ora de religie” Timis, reprezint Coalitia pentru Familie in demersul de a initia un referendum national in privinta modificarii unui articol din Constitutie, articolul 48, alineatul 1, prin care se defineste familia.

„Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita dintre un barbat si o femeie.” Aceasta este modificarea pe care noi ne dorim sa o facem, sa se precizeze clar ca exista aceasta combinatie unica de un barbat si o femeie care defineste o familie.

In momentul de fata, este stipulat ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita dintre soti, nefiind precizat nici numarul sotilor, si nici sexul lor. Ea da loc la foarte multe interpretari. Poate ca acum cativa zeci de ani, lucrurile erau foarte clare, dar in contextul actual, nu mai este suficient.

Noi, cei care consideram ca familia este nucleul de baza al societatii, singura de altfel care da nastere copiilor si care asigura continuitatea unui neam, noi ca si romani consideram ca este important sa promovam familia, sub aceasta forma.

Acest lucru nu exclude si nu prejudiciaza cu nimic alte feluri de convietuire pe care alte persoane si le doresc si le asuma pentru ei insisi. Noi vrem sa avem grija de viitorul copiilor nostri, consideram ca avem o datorie fata de ei de a-i ajuta sa caute binele in viata, sa caute lumina, si credem ca in familie, acestea se pot intalni, acolo se gaseste tot ceea ce e necesar cresterii unui copil.

Din alianta Coalitia pentru Familie fac parte mai multe asociatii crestine, printre care Asociatia Parinti pentru ora de religie, Alianta familiilor din Romania, Alianta familiilor catolice din Romania, ProVita si multe altele, care au acelasi crez: importanta definirii familiei ca fiind formata de un barbat si o femeie.

Nu e o actiune a Bisericii Ortodoxe Romane, asa cum se vehiculeaza, ci ne bazam pe toate cultele care sprijina familia. Pana la urma, orice biserica, indiferent de cum se numeste ea, e formata din oameni. Oamenii din biserica sunt importanti, nu peretii cladirii.

Ma bucura faptul ca in sfarsit societatea civila din Romania, de o anumita factura, cum suntem noi, cei ce dorim stabilitate, echilibru, pace si o intelegere intre oameni, ne dorim sa stabilim clar lucrurile acestea.

Aceasta initiativa a noastra nu doreste sa restrictioneze niciun drept, al nimanui, dar noi, cei multi, dorim sa ne protejam dreptul la familie, in aceasta configurare actuala. In Romania, chiar si in prezent, singura forma legala de casatorie este cea dintre un barbat si o femeie, si suntem constienti de acest lucru. Prin acest demers nu se limiteaza nici un drept existent, dar ne dorim ca lucrurile sa ramana asa si pe viitor.

E important pentru noi sa facem ceva in acest sens, pentru copiii nostri. Peste ani de zile, probabil lucrurile se vor schimba in instabilitate si intr-un sens pe care nu ni-l dorim, ei ne vor intreba: „Dar voi ce ati facut pentru noi, de ce s-a ajuns aici? Atunci cand se putea, trebuia sa faceti ceva.”

Ne uitam la alte state, si multe dintre ele au legalizat casatoria intre persoane de acelasi sex, multe din ele au legalizat modificarea sexului unei persoane dupa anumite tratamente si schimbari pe cale medicala, altele au mers pana acolo incat poti sa faci o simpla solicitare, prin care spui ca de maine vrei sa fii de alt sex, si ti se aproba. Lucrurile acestea, pentru noi, par incredibile, sunt greu de gestionat, si din acest motiv, ne gandim ca asa cum au fost lucrurile pana acum, sunt bune si pentru viitor.

Asta nu inseamna ca alte lucruri care vin din Vest sau din alte directii, alte influente, nu sunt bune. Nu inseamna ca nu suntem deschisi la influentele care intaresc si consolideaza familia, economia nationala, sistemele sociale pe care le avem. Doar ca in ceea ce priveste familia, avem acest punct de vedere, pe care dorim sa-l exprimam.

Si ii rugam pe toti care au aceeasi parere si cred ca au aceasta datorie fata de copiii lor sa si-o exprime si ei printr-o simpla semnatura, pe un formular. Dureaza mai putin de un minut. Acesta este doar primul pas, iar pasul final inseamna mersul la vot. Doar asa se poate modifica un articol in Constitutie.

mai multe resurse crestine gasiti pe site-ul http://alfaomega.tv/

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.