Calea, Adevărul și Viața: slujire în direct

Adaugat la :  13.02.2020

Emisiunea „Calea, Adevărul și Viața” este programul „fanion” pentru Alfa Omega TV, prin care Dumnezeu vorbește și slujește Trupului lui Hristos din România. În zona mass-media evanghelică din țara noastră acest program este cel mai longeviv, ajungând în prezent la aproape 700 de emisiuni.

De peste 20 de ani, din 1999, Alfa Omega TV produce emisiunea „Calea, Adevărul și Viața”, acesta fiind primul talk-show religios din România. După mai multe decenii de comunism era nevoie de restaurarea valorilor iudeo-creștine în țara noastră. Iar „Calea, Adevărul și Viața” a promovat de la început informații esențiale pentru o trăire creștină echilibrată.

Tudor Pețan, producător executiv, emisiunea „Calea, Adevărul și Viața”: După 50 de ani de comunism, România avea nevoie de restaurarea unor valori creștine, a unor principii de viață creștine în societatea românească.

Programul se adresează omului simplu care are nevoie de adevăr și de principii biblice pe care să le aplice în viața de zi cu zi. Invitații sunt din diverse confesiuni și etnii, reprezentanți marcanți ai vieții creștine și lideri de opinie ai societății civile.

Tudor Pețan, producător executiv, emisiunea „Calea, Adevărul și Viața”: E o formă prin care valori creștine, principii, elemente teologice sunt promovate, sunt discutate, sunt dezbătute într-o formă accesibilă, ușoară având ca modalitate dialogul, talk-show-ul, având ca invitați oameni ai credinței din diverse confesiuni. În fond, aceasta este una dintre dimensiunile pe care le păstrăm și acum, deschiderea interconfesională deosebită.

Marcel Strubert, pastor, Centrul Creștin Timișoara: În timp ce urmărești emisiunea ai acces la a percepe starea de spirit a invitaților, a moderatorului și, mai mult decât atât, chiar dacă nu ești prezent acolo poți să interacțiionezi cu ei. Aceasta în termenii în care poți să trimiți o cerere de rugăciune, poți să adresezi o întrebare care, mai apoi, să fie parte din discuția ce are loc în platou.

În cadrul emisiunilor în direct „Calea, Adevărul și Viața” se discută teme fundamentale ale vieții creștine, sunt oferite răspunsuri la întrebări, dar una dintre cele mai importante dimensiuni este cea de slujire a oamenilor prin rugăciune.

Tudor Pețan, producător executiv, emisiunea „Calea, Adevărul și Viața”: În acest sezon, când am ajuns la aproape 700 de programe, emisiunile în direct de joi seara sunt un moment așteptat de telespectatori, un moment în care pe lângă transmiterea unor valori biblice, a unor principii creștine, ne rugăm, slujim oamenilor, răspundem la întrebări și iar ne rugăm.

Ilie Popa, pastor, Biserica Peniel – Viena: Pot să spun că atât în calitate de invitat, cât și în calitate de moderator este o slujire duhovnicească, în prezența lui Dumnezeu, pentru Dumnezeu, pentru Slava lui Dumnezeu, dar în același timp slujim oamenilor. Mă bucur că Alfa Omega slujește oamenilor din punct de vedere biblic, fiindcă slujirea nu este confesională și Dumnezeu nu este confesional.

Anual primim mii de cereri de rugăciune pentru diverse probleme: mântuire, vindecare, restaurare, familie și relații, probleme emoționale și influențe demonice. Numai în 2019 totalul cererilor de rugăciune a depășit 5000.

Simona Gavriș, Oradea: Am urmărit cu interes emisiunea în direct, ce a avut ca subiect pogorârea Duhului Sfânt. Pentru mine s-a făcut lumină. În emisiune s-a vorbit adevărul despre mântuire și s-a spus că lucrarea Duhului Sfânt este importantă în viața unui creștin.

Viruca Delean, jud. Cluj: Urmăream emisiunea „Calea, Adevărul și Viața”. Era emisiunea în direct și vedeam cum frații se roagă, cum fraților le pasă, cum încurajează. (…) Ajungeau bilete cu diferite probleme: familii care nu au pace, rugăciuni pentru bolnavi, serviciu, diferite cauze și toate grele. Atunci am zis: vreau să sun și eu pentru că acolo sunt oameni cărora le pasă.

Elena Alina Nagy, Șag, jud. Timiș: Aveam dureri de spate foarte mari și prin credință, în Numele lui Isus, am fost vindecată. Am crezut în Cuvântul pe care L-am văzut în emisiune.

Emisiunile „Calea, Adevărul și Viața” nu sunt programe informative, ci sunt de natură spirituală, ceea ce implică și o pregătire în post și rugăciune, atât a moderatorilor cât și a invitaților.

Marcel Strubert, pastor, Centrul Creștin Timișoara: E foarte important să te pregătești în post și rugăciune, pentru că acest gen de emisiuni sunt de factură spirituală. Nu sunt niște emisiuni în care emitem doar informații, tratăm o temă care să satisfacă intelectul ascultătorilor sau telespectatorilor, ci sunt teme de factură spirituală care implică un alt nivel de profunzime și, cu siguranță, când ești invitat la o asemenea emisiune trebuie să iei în considerare aspectele acestea.

Pe lângă emisiunile în direct, cu slujire în rugăciune, care sunt transmise joi seara, Alfa Omega TV realizează și programe „Calea, Adevărul și Viața” de o oră, care abordează tematici fundamentale de viață creștină.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.