Seminar Concepții despre lume și viață, cu Iosif Țon – sesiunea 810

Adaugat la :  13.11.2019

De ce există RĂUL? Conform Bibliei, răul este produsul diavolului, pe care Domnul Isus îl numește „cel rău”, „ucigaș”, „cel mincinos”.

Dumnezeu ne-a creat ca El, pentru a fi compatibili să trăim cu Sfânta Treime. Dar ne-a creat PERSOANE, ceea ce presupune că suntem liberi să alegem. Îl putem accepta pe El sau Îi putem întoarce spatele.

Dumnezeu a stabilit o serie de legi și pentru diavolul. Dumnezeu nu poate smulge pe cineva de la diavolul, dacă persoana respectivă a ales să fie a celui rău. Dumnezeu nu-și calcă propriile hotărâri, nu înclacă dreptul diavolului de a avea oameni în posesia lui. Totuși, Dumnezeu dorește să fii al Lui chiar și după ce tu l-ai acceptat pe satana.

Care e scopul lui Dumnezeu pentru tine? Cum știm ce e bine și ce e rău? Ce e caracterul și de ce nu se formează „în puf”?