Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

banner-serie-jm

Ascultă ce Duhul Sfânt îți vorbește - de Joyce Meyer

Noi, credincioșii născuți din nou, slujim Trinității – Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt. În Genesa 1:26 Dumnezeu spune: „Apoi Dumnezeu a zis: ‘Să facem (Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt) om după chipul Nostru...’” (Biblia amplificată). Versetul acesta Îl descoperă pe Dumnezeu ca Trinitate, iar noi avem nevoie să ne închinăm și să avem părtășie cu fiecare Persoană din Dumnezeire.

Se pare că cel mai adesea îi auzim pe oameni vorbind despre Dumnezeu și Isus, pe când Duhul Sfânt nu este suficient adus în atenția noastră. Este important să înțelegem că El este o persoană, care are personalitate, voință, cunoștință, minte, El știe și cunoaște toate lucrurile. De exemplu, 1 Corinteni 2:11 ne spune că „...nimeni nu cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu, afară de Duhul lui Dumnezeu.”

În Ioan 16:7 putem învăța despre anumite aspecte ale personalității lui Dumnezeu și cum avem nevoie ca El să lucreze în viețile noastre. În versetul acesta, Isus spune: „...dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul [Ajutorul, Apărătorul, Mijlocitorul – Sfătuitorul, Cel ce întărește, Cel Vrednic de încredere] nu va veni la voi; dar, dacă Mă duc, vi-L [Duhul Sfânt] voi trimite [pentru a fi în părtășie cu voi]” (Biblia amplificată).

Versetul acesta ne învață că El este:

  • Sfătuitorul nostru – pentru orice sfat, du-te mai întâi la Dumnezeu și dă-I voie să-ți vorbească în modul în care El dorește și prin oamenii sau lucrurile pe care le alege El.
  • Apărătorul nostru – El ne apără cauza atunci când suntem în necaz.
  • Mijlocitorul nostru – El Se roagă pentru noi și prin noi atunci când nu știm cum să ne rugăm.
  • Vrednic de încredere – El este alături de noi, gata să acționeze în dreptul nostru atunci când avem nevoie de ceva.
  • Cel ce ne întărește – El ne dă harul de a face tot ce trebuie să facem în orice situație ne-am afla.

El este toate acestea și mult mai mult decât atât! Dumnezeu este, în mod literal, tot ce avem nevoie, și în comuniune cu Duhul Sfânt dobândim „gândul lui Hristos [călăuziți de gândurile și scopurile Lui]” (1 Corinteni 2:16) (Biblia amplificată).

Învață sunetul vocii Sale

Duhul Sfânt este Singurul care cunoaște pe deplin gândul lui Dumnezeu, de aceea atunci când cerem lui Dumnezeu să ne dea înțelepciunea sau cunoștința de care avem nevoie, este important să realizăm că Duhul este în noi (1 Corinteni 2:12; 6:19). El, la rândul Său, ne comunică ce-L aude pe Dumnezeu că spune. Ioan 16:13 ne explică faptul că El este „Duhul Adevărului” și ne călăuzește în tot Adevărul: „... căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit [de la Tatăl]...” (Biblia amplificată).

Unul din modurile prin care învățăm să auzim vocea Duhului Sfânt este acela de a înțelege că El are sentimente și poate fi întristat. Efeseni 4:30 spune: „Să nu întristaţi pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu...” Deoarece El locuiește în noi, iar atunci când El Se întristează, și noi simțim la fel.

Efeseni 4:29-31 ne oferă o listă cu unele comportamente care ajung să-L întristeze: vorbirea imorală (murdară, plină de hulă, de nimic, vulgară), amărăciunea, mânia, supărarea și vociferarea (dușmănia continuă, resentimente, cearta, orice fel de răutate (dușmănie, abuz verbal, invidie).

Atunci când alegem să gândim și să vorbim împotriva naturii lui Dumnezeu, primim înlăuntrul nostru convingerea că am greșit, prin urmare, cel mai bun lucru este să ne mărturisim păcatul și să ne pocăim imediat.

Iacov 3:8 ne învață că „limba niciun om n-o poate îmblânzi” și uneori facem și rostim lucruri greșite. Putem învăța însă din greșelile noastre; ne putem ruga și cere lui Dumnezeu să ne ajute să spunem doar ceea ce Îi este plăcut Lui.

Știu că este foarte ușor să fim insensibili și să rostim lucruri greșite uneori. Chiar în urmă cu câteva zile eram îmbrăcată cu o bluză care îmi era prea mică, și i-am spus cuiva: „Bluza asta e prea mică pentru mine, ție însă cred că ți-e bună.” Mai apoi, nu mi-a venit să cred că am spus așa ceva!

Trebuie să ne rugăm lui Dumnezeu și să-I cerem să ne ajute să auzim vocea Lui, dându-ne înțelepciune și călăuzire în a alege ce trebuie să spunem și ce nu. Ca Sfătuitor al nostru, El dorește să ne călăuzească în tot ce facem, și astfel putem învăța cum să-I auzim vocea.

Ascultă vocea blândă a Duhului Sfânt care vorbește inimii tale! Dacă aștepți în tăcere în prezența Lui, o vei auzi, în timp ce studiezi Cuvântul Său, în mijlocul circumstanțelor în care te afli, și chiar prin lucrurile care se întâmplă în natură. Dumnezeu îți vorbește!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.