Puterea bucuriei - de Joyce Meyer

Puterea bucuriei - de Joyce Meyer

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

… pe la miezul nopții Pavel și Sila cântau cântări de laudă și se rugau lui Dumnezeu … Deodată, s-a făcut un mare cutremur de pământ de s-au zguduit temeliile temniței și dintr-o dată toate ușile s-au deschis și au căzut legăturile tuturor celor întemnițați. Fapte 16:25, 26 (AMP)

De-a lungul întregii Biblii, Dumnezeu Își instruiește oamenii Săi să fie plini de bucurie și să se bucure. De exemplu, Filipeni 4:4 spune: Bucurați-vă totdeauna în Domnul (desfătați-vă, veseliți-vă în El); iarăși zic, bucurați-vă! (AMP)

Ori de câte ori Domnul ne spune de două ori să facem un anumit lucru – așa cum le spune Pavel filipenilor de două ori în acest verset să se bucure – trebuie să acordăm atenția cuvenită la ceea ce ne spune El.

Apostolul Pavel cunoștea puterea bucuriei. Când se afla împreună cu Sila în temnița din Filipi: „Pe la miezul nopţii, Pavel şi Sila se rugau şi cântau cântări de laudă lui Dumnezeu; iar cei închişi îi ascultau. Deodată, s-a făcut un mare cutremur de pământ, aşa că s-au clătinat temeliile temniţei. Îndată, s-au deschis toate uşile şi s-au dezlegat legăturile fiecăruia.” Fapte 16:25, 26

Aceeași putere care a deschis ușile și a rupt legăturile lui Pavel și Sila și pe ale celorlalți întemnițați împreună cu ei, este la dispoziția celor întemnițați și încătușați astăzi de depresie.

De multe ori, oamenii văd sau aud cuvântul „bucurați-vă” și se gândesc: „Sună frumos, dar cum să mă bucur?” Ei ar vrea să se bucure, dar nu știu cum!

Pavel și Sila, care fuseseră bătuți, aruncați în închisoare și puși cu picioarele în butuci, s-au bucurat pur și simplu să cânte cântări de laudă lui Dumnezeu. Deseori, noi nu realizăm că bucuria ce poate dezvolta atât de multă putere poate fi tot atât de simplă ca și zâmbetul și râsul, ca și o atmosferă plăcută sau ca și faptul că ne simțim bine. Și chiar prin aceste lucruri, deseori facem ca problema să dispară.

În timp ce mă pregăteam să vorbesc despre depresie, Domnul mi-a arătat ceva atât de clar încât mi se părea că privesc un film pe un ecran. El mi-a spus: „Oamenii cer tot felul de sfaturi pentru că sunt deprimați. Oamenii iau tot felul de medicamente pentru că sunt deprimați. Când încep să fie deprimați, dacă pur și simplu ar zâmbi, depresia ar începe să dispară. Cei mai mulți oameni, de fapt, nu înțeleg cu adevărat cum vor ajunge ei să schimbe împrejurările în care se găsesc.”

Schimbarea este adesea rezultatul unei simple adaptări a modului în care reacționăm într-o anumită situație. Domnul îmi spunea: „Dacă ei doar ar zâmbi sau ar cânta o cântare, depresia i-ar părăsi. Dacă pur și simplu ar zâmbi puțin, depresia n-ar mai rămâne în ei. Dacă ar reacționa imediat în felul acesta de îndată ce se simt deprimați, depresia s-ar retrage.”

Scriptura învață cu claritate acest lucru, chiar dacă nu am considerat învățătura cu privire la bucurie în felul acesta până acum: bucuria este pur și simplu o roadă a Duhului Sfânt.

Roada Duhului (Sfânt) dimpotrivă (lucrarea pe care o realizează prezența Sa înăuntrul nostru) este dragostea, bucuria (veselia), pacea, răbdarea (un temperament echilibrat, abținerea), blândețea, bunătatea, (bunăvoința), credincioșia, amabilitatea (blândețea, smerenia), autocontrolul (autocenzura, stăpânirea de sine). Împotriva unor astfel de lucruri nu este lege (să le poată condamna). Galateni 5:22, 23 (AMP)

Dacă ai o relație personală cu Domnul – dacă ești mântuit – Duhul Sfânt locuiește înăuntrul tău (Ioan 14:16, 17; 1 Corinteni 12:3). Dacă bucuria este roada Duhului, și Duhul este în tine, bucuria este în tine. Nu încerci să ajungi la bucurie sau să o fabrici – ea este deja acolo, după cum tot acolo este și capacitatea de a iubi și toată roada Duhului, pentru că Duhul este acolo.

Este foarte important să înțelegem că noi, credincioși fiind, nu trebuie să încercăm să obținem bucuria; noi avem bucurie; bucuria este în duhul nostru. Ce trebuie noi să facem este să învățăm cum să o exprimăm.

Dar niciunul dintre aceste lucruri nu mă mișcă; nici nu consider că viața miar fi scumpă, ci vreau doar să-mi sfârșesc alergarea cu bucurie și lucrarea pe care am primit-o (care mi-a fost încredințată de) de la Domnul Isus, să proclamcu credincioșie vestea bună (Evanghelia) a harului lui Dumnezeu (favoarea Sa nemeritată, binecuvântarea spirituală și îndurarea Sa). Fapte 20:24 (AMP)

În conformitate cu Concordanța Biblică Strong, rădăcina termenului grec tradus ca „bucurie” în acest verset înseamnă „veselie, încântare calmă”.4 Semnificațiile cuvântului în limba ebraică pentru „bucurie” sunt „a fi bucuros”, „a produce veselie” sau „a fi unit”.5 Un alt cuvânt în ebraică tradus prin „bucurie” poate însemna „a se învârti”.6 Unul dintre înțelesurile cuvântului „bucurie” din Neemia 8:10 care spune „... căci bucuria Domnului va fi tăria voastră” este „a fi unit”. 

Vezi deci, că pentru ca bucuria Domnului să fie tăria ta trebuie să fii unit cu Dumnezeu. Unirea cu Dumnezeu produce bucurie în viața ta!

Putem exprima bucuria Domnului şi printr-unul din celelalte înţelesuri ale cuvântului, şi anume învârtindu-ne, cu alte cuvinte, cu exuberanță fizică uneori, dar asta nu înseamnă că trebuie să umblăm doar sărind în sus și dându-ne peste cap, învârtindu-ne douăzeci și patru de ore pe zi.

Uneori, când oamenii aud un mesaj pe care îl recunosc ca fiind adevărat, ei doresc atât de mult să îl aplice, încât trec la acțiune pentru a-l pune în practică după puterea lor și nu așteaptă ca Dumnezeu să aducă acest lucru la îndeplinire ca rezultat al rugăciunii lor, al puterii lui Dumnezeu și al orarului Său. Spunând că uneori, noi exprimăm bucuria lui Dumnezeu prin exuberanță fizică, nu vreau să îndemn pe nimeni să facă acest lucru în mod firesc, carnal.

Atunci când nu ne simțim bucuroși, avem nevoie să facem ceva pentru a ajunge la bucurie, altfel vom aluneca în depresie. Uneori, trebuie să începem să ne bucurăm în fire, să ne bucurăm fie că avem chef, fie că nu. Este ca și amorsarea unei pompe apăsând și ridicând de multe ori mânerul până ce pornește pompa și apa începe să curgă.

Îmi aduc aminte că bunicii mei aveau o pompă veche. Acolo unde locuiau ei, oamenii nu aveau pe atunci apă curentă în bucătărie. Îmi aduc aminte când, fiind doar o copilă, stăteam la chiuvetă și manevram mânerul pompei în sus și-n jos și uneori simțeam că nu se va întâmpla nimic pentru a determina apa să curgă. De fapt, aveam impresia că ce făceam eu era zadarnic și pompam pur și simplu aer.

Dar dacă nu renunțam și manevram suficient de mult mânerul pompei, acest lucru devenea din ce în ce mai greu. Acesta era semnul că în curând avea să curgă apa.

Tot așa este și cu bucuria. Avem o fântână de apă înăuntrul duhului nostru. Mânerul pompei cu care o scoatem la suprafață este exuberanța fizică: zâmbetul, cântarea, râsul și altele. La început, exprimarea fizică s-ar putea să nu pară a avea vreun rezultat. Iar după un timp, lucrurile par să fie mai dificile, dar dacă vom continua, curând vom experimenta un șuvoi de bucurie.

Nu cred că a fi bucuros înseamnă că trebuie să merg râzând, învârtindumă și sărind tot timpul sau având un zâmbet din plastic înghețat pe față. Trebuie să ne folosim înțelepciunea. Am avut anumite experiențe cu așa-ziși creștini plini de bucurie care, de fapt, mi-au rănit sentimentele pentru că au fost insensibili. 

Îmi aduc aminte că împărtășeam cu o prietenă lucrurile prin care treceam. Era vorba despre ceva care mă făcea să sufăr din punct de vedere emoțional. Reacția ei a fost un zâmbet larg însoțit de un „Oricum, lăudat să fie Domnul!” M-am simțit ca și cum m-ar fi plesnit peste față.

Dacă m-ar fi mângâiat arătându-mi înțelegere și preocupare, slujirea ei pentru mine ar fi putut să aducă în viața mea o adevărată bucurie. Însă reacția ei firească și falsă m-a rănit și a dus la o înrăutățire a lucrurilor. Când mă dusesem la ea, eram doar tristă. Dar după ce am plecat de la ea, eram deprimată.

Trebuie întotdeauna să fim înțelepți. Pot fi situații când simțim că ne vine să ne învârtim de bucurie înaintea Domnului. Poate că am experimentat ceva ce ne-a înviorat și simțim că de-abia putem să ne stăpânim bucuria. Dar dacă ne aflăm într-un restaurant sau într-un magazin alimentar, luând în considerare sentimentele celor din jur, trebuie să procedăm cu înțelepciune. Nu dorim să împiedicăm mărturia noastră ca și creștini printr-un comportament care i-ar face pe alții să creadă că suntem fanatici din punct de vedere emoțional.

Într-o împrejurare când mă aflam într-un restaurant am spus familiei mele: „Parcă-mi vine să mă urc pe masa aceasta și să strig: „Lăudat să fie Domnul!”

Sunt momente când o expresie de felul acesta vine din omul lăuntric și trebuie s-o exteriorizezi. Dar dacă te afli într-un restaurant, un magazin sau un alt loc public, trebuie să aștepți până ajungi în mașină.

Deși uneori ne putem exprima cu exuberanță bucuria, de cele mai multe ori ne bucurăm fiind veseli și fericiți, având o stare calmă. Și, așa cum mi-a arătat Domnul, aceasta înseamnă să zâmbești sau pur și simplu să fii într-o stare de calmă încântare.

Puteți comanda GRATUIT cele 7 cărți ale lui Joyce Meyer „Vorbind deschis despre” sau puteți să le descărcați PDF. Accesați link-ul următor pentru detalii: http://alfaomega.tv/joyce-meyer/vorbind-deschis-despre#axzz53fnIj4S6

De asemenea, puteți comanda pachetul promoțional Joyce Meyer care include 5 DVD-uri la un preț special accesând link-ul următor: http://alfaomega.tv/librarie/slujind-trupul-lui-hristos/pachet-promotional-joyce-meyer-produs#axzz53fnIj4S6

Etichete: Joyce Meyer
3348 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.