Pășește pe căile restaurării depline în viața ta - de Joyce Meyer

Pășește pe căile restaurării depline în viața ta - de Joyce Meyer

Dumnezeu este un Dumnezeu al restaurării, și El dorește să ne întregească în toate domeniile vieții noastre. Ceea ce ne transformă pe noi în făpturi noi este procesul de restaurare. 2 Corinteni 5:17 spune că putem fi „o făptură nouă [născuți din nou și reînnoiți prin Duhul Sfânt]… [condiția morală și spirituală precedentă] s-au dus... (Biblia amplificată).”

Îmi amintesc ce nevoie disperată aveam pentru a fi recuperată după trecutul meu în care fusesem abuzată. Credeam că atunci când voi fi destul de mare ca să plec de acasă, voi lăsa toată durerea mea în urmă. Problema se afla însă în sufletul meu – în gândurile și emoțiile mele. Aveam nevoie de vindecare și restaurare pentru a nu mai continua să mă las otrăvită de lucrurile care mi se întâmplaseră în anii copilăriei.

Am ajuns să înțeleg acest lucru numai în momentul în care o femeie a venit la noi în biserică mărturisind despre modul în care Dumnezeu a vindecat-o după ce fusese abuzată în trecut. Soțul meu, Dave, mi-a adus cartea scrisă de ea, iar când m-am apucat să o citesc, a fost atât de dureros pentru mine încât am azvârlit-o în cameră, refuzând să continui să o citesc. Am auzit însă, mai apoi, vocea Duhului Sfânt care mi-a vorbit foarte clar: „E timpul, Joyce.” Dumnezeu avea în plan o viață mai bună pentru mine decât ceea ce știusem eu până în acel punct, și dorea să îmi restaureze sufletul pentru a putea beneficia de această viață.

O porție îndoită în schimbul necazului tău

Isaia 61:7 spune: „În locul ocării voastre [de odinioară] veţi avea îndoită cinste; în locul ruşinii se vor înveseli de partea lor, căci vor stăpâni îndoit [ceea ce le-a fost confiscat] în ţara lor şi vor avea o bucurie veşnică” (Biblia amplificată).

Versetul acesta ne arată faptul că Dumnezeu ne poate restaura pe deplin – indiferent de ce am făcut sau prin ce am trecut. Dorește de asemenea să ne așeze într-un loc mai bun, loc în care nu am fi ajuns dacă nu am fi avut parte de acele necazuri în viața noastră. El dorește să ne dea o porție îndoită în schimbul necazului!

Ia aminte la cuvintele „în locul ocării voastre de odinioară.” Știi ce înseamnă să porți o ocară în viața ta? Natura mea era fundamentată pe rușinea clădită mulți ani în viața mea, datorită faptului că tatăl meu mă abuza. Lucrul acela mă făcea să mă simt de ca și cum ceva era în neregulă cu mine. Motiv pentru care tatăl meu făcea ce făcea cu mine.

Primul lucru pe care Isus ni-l dăruiește atunci când intrăm în relație cu El este neprihănirea, sau îndreptățirea cu Dumnezeu (2 Corinteni 5:21). Este foarte important să ne însușim acest lucru deoarece vrăjmașul dorește să ne facă să credem întotdeauna că ceva e în neregulă cu noi, astfel încât să ne concentrăm pe greșelile noastre. Și dacă cădem în această capcană, problemele noastre au o și mai mare putere asupra noastră.

Trebuie să învățăm cum să „umblăm în mod obișnuit cu Duhul Sfânt [căutându-L și umblând potrivit călăuzirii Lui]”, deoarece atunci cu sigurană nu vom împlini poftele firii pământești [care răspunde impulsiv, fără a ține cont de Dumnezeu] (vezi Galateni 5:16).

Aceasta înseamnă să fii transformat după chipul lui Hristos. Și chiar dacă acesta nu este un proces ușor, vom reuși cu ajutorul lui Dumnezeu.

Procesul restaurării

Gândește-te în felul următor: Atunci când cineva restaurează o piesă de mobilier folosită sau distrusă, primul lucru pe care îl face este să îndepărteze straturile vechi de vopsea sau lac. Noi toți avem lucruri în viața noastră care trebuie îndepărtate. E vorba poate de atitudini sau mentalități care nu se aliniază la voia lui Dumnezeu... sau poate relații nesănătoase care te rețin de la scopul și planurile lui Dumnezeu pentru tine.

Orice ar fi, te poți ruga astfel: „Doamne, îndepărtează de la mine orice lucru care nu este bun și orice lucru care mă împiedică să umblu cu Tine. Fă tot ce trebuie pentru a le îndepărta din viața mea. ”

Șlefuirea este o altă etapă a procesului. Este cineva în viața ta a cărui personalitate te irită? Aceste persoane sunt precum hârtia de șmirghel, și Dumnezeu le folosește pentru a îndepărta din noi marginile crestate, pentru ca ceea ce Dumnezeu a pus în noi să se poată dezvolta și manifesta în modul nostru de trăire.

După etapa șlefuirii, următoarea este pecetluirea. Pentru noi, aceasta înseamnă că suntem pecetluiți cu Duhul Sfânt, marcați [însemnați ca fiind ai lui Dumnezeu] (vezi Efeseni 4:30).

După toate acestea, piesa de mobilier trebuie să fie curățată de praf și lustruită din când în când. Umblarea noastră cu Hristos este o călătorie de o viață întreagă, care ne aduce mai aproape de El și ne face mai asemănători cu El. De aceea trebuie să fim mulțumitori atunci când Duhul Sfânt ne convinge de păcat sau de greșelile pe care le facem; este modul în care El ne lustruiește pentru a rămâne în voia Lui pentru viața noastră.

Ori de câte ori te afli în procesul restaurării, doresc să te încurajez să-ți pui în minte faptul că scopul lui Dumnezeu este să te vindece. Concentrează-te să urmezi întru totul cum te conduce Duhul Sfânt. Încrede-te în Dumnezeu că El te va conduce pe drumul cel mai bun pentru tine, și va aduce întregire în toate domeniile din viața ta!

4567 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.