Ești ceea ce vorbești - de Joyce Meyer

Ești ceea ce vorbești - de Joyce Meyer

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

Pentru cei mai mulți dintre noi, începutul unui nou an este un timp oportun pentru a ne reevalua viețile și a ne stabili obiective noi pentru a progresa. Fie că luăm sau nu anumite hotărâri, noi toți atacăm anumite probleme din viețile noastre, în care dorim să vedem o anumită schimbare. Este însă un aspect al vieții noastre căruia trebuie să-i dăm mereu importanță, și anume – gura, ceea ce rostim.

Mi-l amintesc pe nepoțelul meu care, atunci când a avut 3 ani, ținea în mână o coală de hărtie pe care erau lipite mai multe poze de-ale mele și pe care el le decorase cu tot felul de abțibilduri colorate. Când venise în vizită la mine acasă, ca să-mi arate surpriza, nu am putut să nu remarc faptul că pe fiecare poză de-a mea, era așezat un abțibild pe gură. M-am gândit atunci: „Doamne, încerci să-mi transmiți ceva?”

Mă stârnise să fiu atentă la felul meu de vorbire. Și este ceva ce noi toți ar trebui să o facem, deoarece nu este niciun alt mădular din trupul nostru care să fie mai greu de stăpânit, cum e gura.

Biblia spune că niciun om nu poate îmblânzi limba (vezi Iacov 3:8). Asta nu înseamnă însă că noi nu ne putem schimba modul de vorbire. Trebuie doar să colaborăm cu Dumnezeu pentru schimbarea de care avem nevoie.

Cuvintele pe care le rostim sunt atât de importante deoarece ele aduc ungerea Duhului Sfânt – care înseamnă puterea și prezența lui Dumnezeu – în viețile noastre. Puterea lui Dumnezeu este cel mai prețios lucru pe care-l avem și trebuie să știm cum să o protejăm.

Unul din modurile, prin care putem împiedica ungerea lui Dumnezeu, este vorbirea în care amestecăm credința cu îndoiala. Atunci când rostim într-un loc câteva vorbe pozitive, pline de credință, iar în alt loc cuvinte negative și pline de îndoială, lucrul acesta slăbește ungerea lui Dumnezeu din viețile noastre.

Dacă dorim să vedem în mod constant puterea lui Dumnezeu la lucru în noi și prin noi, atunci trebuie să fim în acord cu Dumnezeu, nu doar câteodată, ci tot timpul.

Cum să protejezi puterea lui Dumnezeu în viața ta?

Orice lucru lipsit de ungerea lui Dumnezeu este foarte greu de făcut. Și Dumnezeu nu dorește să operăm lipsiți de ungerea Sa. Isus a spus: „Căci jugul Meu este bun [de purtat], şi sarcina Mea este uşoară” (vezi Matei 11:30, Biblia amplificată).

Dumnezeu nu ne va cere niciodată să facem ceva fără a ne abilita mai întâi pentru acel lucru, iar El ne-a echipat cu tot ce avem nevoie pentru a trăi o viață puternică și biruitoare. Fapte 1:8 spune: „Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori... până la marginile pământului.”

Hai să vedem cum punem în practică aceste lucruri. Iată câteva moduri prin care poți folosi cuvintele pentru a proteja ungerea din viața ta:

Nu-i judeca pe alții. Dacă dorești, ca părinte, să ai ungerea lui Dumnezeu peste viața ta în creșterea și educarea copiilor tăi, atunci ferește-te să-i critici pe alți părinți.

Nu te plânge. Israeliții au pierdut patruzeci de ani cârtind și plângându-se în pustiu, când puteau să asculte pur și simplu de Dumnezeu și să intre mult mai repede în Țara Promisă.

Nu tânji după ungerea altora sau să fii ca ei. Mulțumește-te cu abilitățile pe care El ți le-a dat ȚIE.

Ai grijă ce vorbești

Gândește-te pentru un moment la modul în care cuvintele tale îți afectează în prezent viața.

Cum vorbești despre tine, despre circumstanțele în care te afli, despre viitorul tău? Atunci când vorbești cu prietenii tăi, despre ce anume vorbești cu ei?

Cere-I lui Dumnezeu să te ajute să-ți formezi obiceiul de a rosti cuvinte pozitive, pline de credință în fiecare zi. Cuvinte precum: „Îmi iubesc soția și îmi văd un viitor minunat. Pot face totul prin Hristos Care mă întărește. Astăzi, ceva bun mi se va întâmpla mie și Dumnezeu va face ceva bun prin mine!”

Rostește astfel de cuvinte chiar și atunci când te lupți să crezi acele lucruri. Cuvintele tale au puterea de a-ți schimba modul de gândire și atitudinea ta atunci când vii în acord cu adevărul din Cuvântul lui Dumnezeu. Vei experimenta de asemenea bucuria și pacea care vin în urma credinței tale în promisiunile lui Dumnezeu.

Nu lăsa cuvintele să-ți blocheze binecuvântările

În Luca 1, este scris că Dumnezeu l-a trimis pe îngerul Gabriel să-i spună lui Zaharia că el și soția lui, Elisabeta, vor avea un fiu care nu va fi altul decât unsul care va pregăti calea lui Mesia.

Zaharia trebuia să fi fost atât de încântat de veste! În loc să creadă însă această veste bună, el a pus la îndoială promisiunea lui Dumnezeu. Prin urmare, Dumnezeu i-a închis gura lui Zaharia într-un mod supranatural și avea să nu mai poată vorbi până în ziua în care fiul lui se va naște.

Ai lăsat vreodată cuvintele tale să formeze o barieră în calea binecuvântărilor lui Dumnezeu pentru viața ta? Eu am făcut-o. Slavă Domnului că putem însăt schimba acest lucru dacă decidem să ne schimbăm modul de vorbire.

Dacă dorești să umbli în plinătatea ungerii lui Dumnezeu, atunci umple-ți gura cu Cuvântul Său. Nu rosti cuvinte în mod nechibzuit, pe seama a ceea ce gândești sau simți sau pe seama celor spuse de alții. Poți vedea împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu în viața ta, atunci când înveți să vii în acord cu El, când faci ce îți spune să faci și spui ceea ce El spune.

10362 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.