Sănătatea ta emoțională - Roade bune sau rădăcină stricată? de Joyce Meyer

Sănătatea ta emoțională - Roade bune sau rădăcină stricată? de Joyce Meyer

Ești sănătos din punct de vedere emoțional? Se pare că există foarte mulți oameni care nu sunt, și eu am fost cândva una din ei. Datorită faptului că am crescut într-o atmosferă de instabilitate și mânie și am fost abuzată mulți ani la rând de către tatăl meu, am devenit o persoană adultă mizerabilă, mânioasă, controlam totul și nu eram în stare să îm fac relații sănătoase. Și, până când nu am învățat cum să cresc în relația mea cu Hristos, în sufletul meu era un haos total.

Mulți oameni au răni sufletești provocate de lucrurile care s-au întâmplat în viața lor. Au fost abuzați sau maltratați, ceea ce a făcut din ei oameni care se victimizează continuu, care se împotmolesc în auto-compătimire, au temperament incontrolabil sau o stare de nesiguranță continuă, și așa mai departe. Când suntem nesănătoși din punct de vedere emoțional, și, în consecință, dezvoltăm un comportament urât, atunci trebuie să mergem la rădăcina problemei pentru vindecare și restaurare.

Matei 12:33 spune: „Ori faceţi pomul bun şi rodul lui bun, ori faceţi pomul rău şi rodul lui rău: căci pomul se cunoaşte după rodul lui.” Altfel spus, pomul cu roade stricate are rădăcina putredă!

Îmi amintesc când, cu anii în urmă, mă plângeam soțului meu spunându-i: „Nu vorbim despre nimic!” Într-un final, Dave mi-a spus într-o zi: „Știi ceva, Joyce, NOI nu vorbim. TU ești cea care vorbește și vrea ca eu doar să ascult și să fiu de acord cu tine.” Avea dreptate! Ori de câte ori împărtășeam vreo opinie cu el despre ceva anume, ne certam de fiecare dată când nu cădea de acord cu ceea ce eu susțineam!

Ne adânceam tot mai mult în acest schimb de argumente, până când am devenit atât de confuză încât mi-am spus: „Nici nu mai știu de fapt despre ce vorbim!” Cel mai frustrant lucru pentru mine a fost însă faptul că nu înțelegeam care era problema mea, astfel încât am ajuns să-l învinovățesc tot timpul numai pe Dave.

Când nu ne asumăm responsabilitatea pentru problemele noastre, ajungem să îi acuzăm pe alții. Când, în cele din urmă, am ajuns în punctul de a mă sătura să mă mai cert cu soțul meu tot timpul, am început să-L rog pe Dumnezeu să-mi arate ce era în neregulă. El a răspuns rugăciunilor mele și mi-a descoperit faptul că în sufletul meu crescuse o rădăcină a respingerii datorită modului în care fusesem crescută. Și dacă nu m-aș fi hotărât să mă ocup de această rădăcină, rodul (sau comportamentul) din viața mea nu s-ar fi schimbat niciodată.

Când te temi de respingere, te vei simți respins de fiecare dată când oamenii nu vor cădea de acord cu tine. Și eu a trebuit să învăț să separ cine sunt de ceea ce este opinia mea și să mă încred în faptul că indiferent dacă soțul meu era sau nu de acord cu opinia mea, el tot continua să mă iubească!

Revelația aceasta a produs o mare străpungere în viața mea. Am învățat din această situație cum să fiu o persoană care este iubită și prețuită de Dumnezeu pentru ceea ce Isus a făcut pentru mine și să separ „cine sunt” de „ceea ce fac”. Mi-a luat ceva timp și a trebuit să fiu foarte hotărâtă în a crede Cuvântul lui Dumnezeu, care spune că El mă iubește necondiționat și nimic nu mă poate despărți de dragostea Lui. În cele din urmă, am dobândit siguranță, știind cine sunt eu în Hristos.

Doresc să te întreb din nou: Ești sănătos din punct de vedere emoțional? Te confrunți cu o rădăcină a respingerii în viața ta? Există o persoană în viața ta cu care nu poți vorbi fără a te supăra sau a-ți pierde cumpătul? Când cineva nu este de acord cu tine, lucrul acesta te face să te simți insultat, prost, respins sau nerespectat? Dacă acesta este cazul tău, atunci trebuie să știi că nu acesta este modul în care Dumnezeu vrea ca tu să trăiești.

În Efeseni capitolul 3, apostolul Pavel se roagă pentru cei din Efes astfel: „aşa încât Hristos să locuiască în inimile voastre prin credinţă; pentru ca, având rădăcina şi temelia pusă în dragoste, să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii care este lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea; şi să cunoaşteţi dragostea lui Hristos care întrece orice cunoştinţă, ca să ajungeţi plini de toată plinătatea lui Dumnezeu” (v. 17-19).

Aceasta este și rugăciunea mea pentru tine – să fii înrădăcinat în cunoașterea faptului că Dumnezeu te iubește necondiționat și că, indiferent că Lui nu-I vor plăcea întotdeauna faptele tale, El va continua să te iubească! Doresc, de asemenea, să te încurajez să petreci timp cu Dumnezeu în fiecare zi în rugăciune și studierea Cuvântului. Sapă adânc în versetele care vorbesc despre dragostea lui Dumnezeu și alege să crezi că fiecare din aceste promisiuni sunt valabile pentru tine.

Adevărul este următorul: Ești iubit și prețuit de Dumnezeu!

 

5766 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.