Răscumpărați vremea - de Joyce Meyer

Răscumpărați vremea - de Joyce Meyer

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

Tuturor ne sunt puse la dispoziție 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Pe măsură ce înaintez în vârstă, realizez tot mai mult că timpul este mult prea valoros pentru a fi risipit. De aceea este foarte important să învățăm să trăim având un scop. Deciziile înțelepte, luate în prezent, îți vor asigura un viitor mai bun. Dacă îți irosești timpul, mai târziu vei regreta. Și regretele sunt îngrozitoare, deoarece nu te poți întoarce înapoi să mai schimbi ceva.

De aceea trebuie să facem ce este bine atunci când ni se ivește oportunitatea, și nu să acuzăm circumstanțele în care ne aflăm sau modul în care am fost crescuți sau lumea în care ne aflăm, pentru modul în care trăim. Putem învăța să cooperăm cu Dumnezeu și să facem schimbările necesare pentru a face ceva bun în viețile noastre.

Ești un participant sau doar un spectator?

Efeseni 3.20 (AMP) este un verset favorit pentru mulți oameni, deoarece Dumnezeu spune că El „poate să facă [să-Și împlinească scopul] nespus mai mult decât cerem sau gândim noi[infinit peste cele mai mari speranțe sau visuri, sau cele mai puternice rugăciuni].” Dacă citim însă doar această parte din verset, nu avem imaginea completă a ceea ce Scriptura spune de fapt. El începe prin a spune: „prin puterea care lucrează în noi.

Dumnezeu poate să facă lucruri mari prin puterea Sa care lucrează în noi și prin noi! Deci, nu e vorba doar de ceea ce Dumnezeu face pentru tine – El dorește să ducă la împlinire lucrurile prin tine. Noi suntem meniți să fim parteneri împreună cu Dumnezeu, luând parte la planurile Sale, și nu să fim doar simpli spectatori.

Trebuie să încetăm în a mai visa că viața se va schimba și să începem să intrăm în acțiune! Trebuie să ne rugăm, să petrecem timp cu Dumnezeu și să studiem Cuvântul Lui, iar atunci când El vorbește inimilor noastre, să fim gata să pășim prin credință. Nu lăsa ca frica să te țină pe loc. Dacă te temi că vei lua decizii greșite, atunci fii hotărât să pășești prin credință – fă-o, chiar dacă ți-e frică! - și încrede-te în faptul că Dumnezeu îți va arăta dacă ești într-o direcție greșită. Și aceasta, datorită faptului că uneori nu putem să ne dăm seama că am luat-o în direcția greșită, decât după ce am pășit într-acolo.

Fii un participant chibzuit.

În Proverbe 1:1-5, învățăm despre câteva moduri prin care discernem vocea lui Dumnezeu, atunci când Îl căutăm. Versetul 4 spune: „ca să dea celor neîncercaţi agerime de minte, tânărului cunoştinţă şi chibzuinţă [judecată sănătoasă, simț acut al realității].

Dicționarul online Merriam-Webster definește chibzuința ca fiind: abilitatea de autoguvernare și autodisciplină în baza rațiunii; perspicacitatea în conducerea afacerilor; iscusința și judecata sănătoasă în folosirea resurselor.1 O persoană chibzuită este disciplinată și bună în conducere. Ea nu-și va risipi niciodată banii, timpul, energia, talentele sau cuvintele. Vedem acest lucru în următoarele versete:

  • Proverbe 10:19 spune că cel chibzuit „își ține buzele.”

  • Proverbe 12:16 ne învață că „Nebunul [arogantul] îndată îşi dă pe faţă mânia [deoarece îi lipsește autocontrolul și judecată sănătoasă], dar înţeleptul ascunde ocara.

  • Proverbe 31:16 descrie femeia chibzuită ca una care se gândește înainte de a lua o decizie în fața unei oportunități noi, și își folosește timpul într-un mod care să îi aducă beneficii.

    Acestea sunt doar câteva versete care arată cum poți fi un om chibzuit. Te încurajez să le studiezi și să cauți și altele care te vor ajuta să înțelegi cum poți fi un om chibzuit.

Ești doar ocupat sau ești plin de rod?

Dumnezeu te-a creat cu un scop bine intenționat! Nu te-a chemat să fii un om ocupat – El te-a chemat să fii plin de roade bune! Ți-a dat voință liberă astfel încât poți lua decizii bune în orice domeniu din viața ta.

În modul în care se desfășoara astăzi viața, este foarte ușor să fii prins în aglomerația fiecărei zile. Prin urmare, toți avem nevoie să ne alegem cu regularitate un timp în care să ne gândim cum să ne petrecem timpul, astfel încât să ne asigurăm că suntem roditori și progresăm în ceea ce facem.

Mie îmi place să îmi aleg acest timp seara înainte de culcare. Fac o evaluare a modului în care mi-am petrecut ziua respectivă pentru a vedea rezultatele. Aceasta mă ajută să descopăr orice lucru care îmi irosește timpul sau care mă distrage de la ceea ce trebuia să fac.

Fă-ți timp pentru o examinare onestă a modului în care îți petreci timpul. Roagă-te și cere-I lui Dumnezeu să-ți descopere lucrurile care trebuie schimbate în viața ta, să-ți arate cum să faci alegeri mai bune, aliniate la înțelepciunea Sa, și, apoi, bizuiește-te că El îți va da puterea de a face aceste schimbări. Vei descoperi, astfel, că vei începe să iei decizii călăuzite de Duhul lui Dumnezeu, care nu vor mai fi urmate de regrete – vei fi împlinit, plin de pace și încântat de modul în care El lucrează în viața ta!

 

4550 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.