Adevărata libertate- de Joyce Meyer

Adevărata libertate- de Joyce Meyer

Dumnezeu te iubește și are un plan extraordinar pentru viața ta. El vrea să fii fericit și vrea să te binecuvânteze, dar planul Lui cuprinde mult mai multe lucruri și scopuri pe lângă fericire și binecuvântare.

Înainte de toate, Dumnezeu vrea să aibă o relație personală cu fiecare dintre noi. El vrea să colaborăm cu El și să răspândim dragostea Lui și a Evanghelia lui Isus Hristos celor care nu-L cunosc. El vrea să ne pese de aceștia... să ne rugăm pentru ei... și să le arătăm dragostea Lui și ce înseamnă cu adevărat să fii creștin.

Îmi amintesc de un moment, cu mulți ani în urmă, când îmi doream să-l slujesc pe Dumnezeu și să mărturisesc măreția Lui, să le spun oamenilor despre El, dar nu aveam puterea Sa în viața mea ca să fiu un martor. Mergeam în fiecare săptămână la biserică și eram parte din grupul care mergea în oraș și împărțea tractate de evanghelizare despre cum poți să devii creștin. Nu mă bucuram de ceea ce făceam, ci pur și simplu împlineam obligația pe care o aveam de a mărturisi despre Dumnezeu.

Apoi, în 1976, Dumnezeu mi-a atins viața într-un mod extraordinar când I-am spus că vreau mai mult din El. Știam că trebuie să fie ceva mai mult decât ceea ce experimentam în relația mea cu El în acel moment. Dumnezeu mi-a auzit rugăciunea și a lucrat în inima mea schimbându-mi dorințele astfel încât să nu-mi doresc nimic altceva decât să fiu ceea ce El m-a creat să fiu. Atunci am început să studiez Biblia și am descoperit soluția prin care să pot experimenta adevărata libertate în Hristos.

În 1 Ioan 8:31-31 (Biblia Amplificată), Isus a spus: ''Dacă împliniți Cuvântul Meu (îmbrățișați învățăturile Mele și le împliniți), atunci sunteți cu adevărat ucenicii Mei. Veți cunoaște Adevărul și Adevărul vă va face liberi.'' Aceste versete ne transmit ideea că nu poți să fii liber dacă nu te întâlnești cu adevărul.

Trebuie să înțelegem ce este adevărul. Adevărul este realitatea lucrurilor așa cum sunt ele– nu așa cum credem noi că sunt, sau ne-ar plăcea să fie, s-au ne-am fi dorit să fie. Este realitatea din perspectiva lui Dumnezeu și este tema centrală în Cuvântul Său. Isus este Cuvântul Adevărului (Ioan 1:14, 17). Duhul Sfânt este Duhul Adevărului și El ne ghidează în tot Adevărul (Ioan 16:13). Ca și copii ai lui Dumnezeu, aparținem Adevărului (Ioan 8:31). Dacă vrei să ai libertatea să fii ceea ce te-a creat Dumnezeu să fii și să trăiești viața pentru care Isus a murit ca să o ai, atunci trebuie să te confrunți cu adevărul. Totul începe prin a confrunta adevărul cu privire la propria persoană. Știu lucrul acesta din proprie experiență, deoarece când am început să studiez Cuvântul, Duhul Sfânt a început să lucreze în viața mea.

Îmi amintesc că într-o zi mă rugam pentru Dave să se schimbe. Dumnezeu a vorbit inimii mele și mi-a spus: ''Joyce, nu Dave este problema.'' M-am gândit: ''Atunci cine e? Sunt numai eu și el. Dacă nu e Dave, atunci cine e?'' Nu e uimitor?! Eram atât de înșelată, încât nici nu mi-ar fi trecut prin minte că eu aș putea fi problema.

În următoarele trei zile, Dumnezeu mi-a arătat cum este să trăiești cu mine. Mi-a părut atât de rău pentru atitudinile pe care le-am avut, pentru modul în care m-am comportat, pentru mânia pe care am exprimat-o de fiecare dată când lucrurile nu au mers așa cum mi-am dorit... și a fost atât de greu! Trebuia să mă confrunt cu adevărul legat de persoana mea ca să pot să fiu liberă de păcat și de lucrurile care mă țineau departe de iubirea, pacea, înțelepciunea și bucuria pe care Dumnezeu o avea pentru mine în Hristos.

Mi-a luat ceva timp ca să mă schimb; în 2 Corinteni 3:18 scrie că atunci când ne uităm în Cuvântul lui Dumnezeu, suntem ''schimbați după propria Lui chip... din slavă în slavă...'' (Biblia Amplificată). Fiecare zi în care petreceam timp cu Dumnezeu în rugăciune și studiam Cuvântul Său, progresam încetul cu încetul.

Uneori ascundem în inima noastră lucruri cu care ne este greu să ne confruntăm sau să ne ocupăm de ele. Când nu ne ocupăm de ele, acestea ne fac probleme în relațiile noastre și ne fură bucuria din viața de zi cu zi. Dumnezeu vrea să-L chemăm – Duhul Adevărului- în inimile noastre ca să se ocupe de noi... să ne descopere adevărul ca să putem fi liberi.

În Psalmul 51:6 scrie: ''Dar Tu ceri ca adevărul să fie în adâncul inimii: fă dar să pătrundă înţelepciunea înăuntrul meu!'' În Psalmul 26:6 scrie: ''Cercetează-mă, Doamne, testează-mi inima și mintea.'' (Biblia Amplificată)

Vă încurajez să nu vă mulțumiți cu puțini, ci să căutați să aveți parte de viața pe care Hristos o are pentru voi. Dacă sunteți pregătiți să faceți asta, atunci rugați-vă împreună cu mine: ''Doamne, în numele lui Isus, mă rog să mă cercetezi, să mă testezi ca Duhul Tău să mă conducă în tot adevărul.'' Acum pregătiți-vă, deoarece Dumnezeu vrea să vă descopere Adevărul și să vă facă ceea ce El va creat ca să fiți!

3383 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.