Mai mult decât biruitor- de Joyce Meyer

Mai mult decât biruitor- de Joyce Meyer

În Romani 8:38 scrie că noi, ca și creștini, suntem mai mult decât biruitori în această lume. Dar știm cu adevărat ce înseamnă să fim mai mult decât biruitor? Știu că mi-a luat mulți ani ca să învăț ce înseamnă lucrul acesta și să învăț cum să trăiesc viața victorioasă pentru care a murit Isus.

Îmi amintesc că mergeam la biserică în fiecare săptămână, dar trăiam o viață deplorabilă. Era atât de frustrant pentru că Îl iubeam cu adevărat pe Dumnezeu și eram o credincioasă născută din nou, dar nu aveam victorie în problemele cu care mă confruntam ca să pot să-i ajut pe oameni și să trăiesc pentru Dumnezeu.

Odată ce creșteam în relația mea cu Dumnezeu și petreceam timp studiind Cuvântul, am înțeles ce înseamnă să fii mai mult decât biruitor și cum puteam să fiu mai mult decât biruitoare. Dacă eu am reușit, și tu vei reuși.

A fi mai mult decât biruitor înseamnă să știi dinainte că indiferent ce problemă ar apărea în calea ta, tu poți să o depășești cu ajutorul lui Hristos. Trăiește având încrederea că Dumnezeu te iubește necondiționat și El nu te va părăsi, nu te va uita. Când ai o astfel de relație cu Hristos, nu te temi mereu de vești rele, sau de lucruri care s-ar putea întâmpla. Când se întâmplă lucruri neașteptate sau ești dezamăgit, nu vei ajunge să fii devastat.

Când vei primi revelația a cine ești în Hristos, vei ști că avându-L pe Isus în inima ta, nimic din ceea ce se va întâmpla nu te va copleși, deoarece nimic nu este prea greu pentru Dumnezeu! În 1 Ioan 4:4 scrie: „Voi, copilașilor, sunteți din Dumnezeu (sunteți ai Lui) și (deja) i-ați biruit (agenții Antihristului), pentru că Cel ce este în voi este mai mare (mai măreț) decât cel ce este în lume.” (Biblia Amplificată)

Este foarte important să avem acest adevăr în inimile noastre și să ne considerăm ca fiind mai mult decât biruitori prin Isus Hristos, deoarece dacă nu vom face asta, atunci vrăjmașul nostru, Satana, va putea să creeze confuzie în viețile noastre și să ne împiedice să avem victorie. Vrăjmașul nu vrea decât să ucidă, să fure și să distrugă ceea ce Dumnezeu vrea ca noi să avem (vezi Ioan 10:10). Vrăjmașul vrea să te distrugă- să te limiteze în gândire și în profunzimea duhului și să te facă să trăiești o viață nefericită, plină de frustrare.

Dar noi nu trebuie să trăim o astfel de viață. Fiecare persoană care mărturisește că Isus Hristos este Domnul, care se căiește pentru păcatele sale și care își predă inima lui Dumnezeu, este un copil al lui Dumnezeu și Îi aparține Lui. În Hristos noi suntem împăcați cu Dumnezeu, suntem neprihănirea Lui și avem puterea lui Hristos în noi ca să trăim așa cum El își dorește.

Știți ce înseamnă lucrul acesta? Înseamnă că atunci când petrecem timp cu Dumnezeu în rugăciune și citim din Biblie, vom primi înțelepciunea și puterea de care avem nevoie pentru a face alegeri înțelepte și a ne comporta corect. Nu se întâmplă totul dintr-o dată, peste noapte, dar vom face un progres în fiecare zi dacă Îl vom căuta pe Dumnezeu în acest mod.

Vreau să primiți această revelație a cine sunteți în Hristos ca și credincioși născuți din nou pentru a nu trăi în frustrare sau descurajare, pentru a nu vă simți întotdeauna atacați, pentru a nu trăi fiecare zi ca fiind un chin. Dumnezeu vrea să trăim altfel!

Când faci o greșeală și diavolul vine și îți spune: ''Nu ești bun de nimic'', nu trebuie să primești sentimentul de vină și de condamnare cu care vine asupra ta. Nu! Poți să-ți mărturisești greșeala înaintea lui Dumnezeu, să-I mulțumești pentru că te-a iertat prin sângele lui Isus și să mergi mai departe în victoria harului și iertării Sale.

Acesta este un verset care m-a ajutat să înțeleg cine sunt în Hristos și m-a ajutat să am victorie când trec prin probleme: „Această (unitate, comuniune cu El) dragoste este desăvârșită în noi... așa cum este El, și noi suntem în această lume.” (1 Ioan 4:17 Biblia Amplificată)

Vă încurajez să descoperiți cine este Dumnezeu cu adevărat. Primiți o înțelegere mai profundă a caracterului Său și a iubirii pe care ți-o poartă. Petrece timp cu El, citește din Cuvânt și lasă-L să te iubească. El te iubește necondiționat. El este bun. El vrea să te binecuvânteze și să te ajute. Când vom ști acest adevăr, nu vom mai fi chinuiți de îndoieli întrebându-ne dacă lui Dumnezeu Îi pasă sau dacă va avea grijă de noi.

Indiferent de situația în care te afli în prezent, Dumnezeu te cunoaște. El te vede și aude strigătul inimii tale. Dacă vei lăsa problemele tale în grija Lui și vei face ceea ce-ți cere El, vei experimenta dragostea Lui, harul și puterea Lui și vei fi mai mult decât biruitor. Așa cum este Hristos, la fel suntem și noi în această lume!

4903 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.