Un loc la masa - de Joyce Meyer

Un loc la masa - de Joyce Meyer

În Psalmul 42:5 (Biblia Amplificată), psalmistul întreabă: „Pentru ce te mâhnești suflete? De ce gemi și ești neliniștit?” Lucrul acesta li se întâmplă multor oameni și în zilele noastre. Din cauza presiunilor zilnice- la locul de muncă, în ce privește finanțele, căminul sau relațiile- aproape fiecare persoană este descurajată sau nemulțumită. Dar nu trebuie să se întâmple astfel. Nu trebuie să ne trăim viața fiind mereu descurajați. Putem să fim mulțumiți, bucuroși, încurajați chiar și când avem probleme.

Ani la rândul mi-am plâns de milă din cauza faptului că fusesem abuzată în copilărie. Mă simțeam rușinată și mă concentram mai mult asupra lucrurilor pe care le făceam greșit decât asupra celorlalte lucruri. Asta s-a întâmplat până în momentul în care am înțeles cine sunt în Hristos!

Modul în care gândim despre noi înșine are legătura cu felul în care ne vedem pe noi înșine. Nu trebuie să fii supărat pe tine însuți din cauza faptului că mai și greșești câteodată. Poți să te bucuri de viață chiar și atunci când a o problemă! Întrebarea este: „Poți să te vezi așa cum te vede Dumnezeu? Așa cum vorbește despre tine în Scriptură? Vei avea încredere că Duhul Sfânt va lucra în tine până vei vedea rezultatul?” Nu-ți face griji... nu va trebui să aștepți până va termina lucrarea. Este un proces continuu. Trebuie doar să ai încredere în El.

Vino la masă

Am citit într-o carte despre păstori și oi. Vorbea despre cum păstorul merge cu oile la pășune, un platou întins la care se ajunge cu greu, dar unde se găsește iarbă verde și unde oile pot să pască. El merge acolo și „pregătește” terenul îndepărtând plantele care le-ar putea face rău oilor. În Psalmul 23:5 (Biblia Amplificată), David spune: „Tu îmi întinzi masa înaintea dușmanilor meu...” În 2 Samuel, capitolul 9 apare o istorisire frumoasă despre faptul că suntem poftiți la masă.

După moartea regelui Saul și a fiului său Ionatan, David a început să caute pe cineva din neamul lui Saul care să-l înlocuiască pe Ionatan. Ionatan a fost ca un frate pentru David și acesta a vrut să-și onoreze prietenul arătând favoare unuia dintre urmașii săi. David a descoperit că Ionatan avea un fiu care încă era în viață. Dar i s-a spus că acest tânăr avea „probleme”. Era olog. Acest lucru nu a contat pentru David. Acesta a ordonat ca să fie adus Mefiboșet.

Bineînțeles, Mefiboșet era plin de rușine și teamă și l-a întrebat pe David: „Cu ce poate să-'i fie de folos o persoană atât de neînsemnată cum sunt eu?” Mulți dintre noi venim înaintea lui Dumnezeu cu această atitudine din cauza faptului că nu ne considerăm suficient de buni ca să merităm dragostea, harul și mila lui Dumnezeu.

Și eu m-am simțit la fel pentru o perioadă lungă de timp, astfel că înțeleg despre ce e vorba. Dar noi nu trebuie să fim suficient de buni ca să putem să venim înaintea lui Dumnezeu. El vrea să venim așa cum suntem și apoi, El va schimba lucrurile care trebuie schimbate la noi, în timp ce vom crește în relația personală cu Dumnezeu.

David l-a asigurat pe Mefiboșet, spunându-i: „Nu te teme, căci îți voi arăta bunătate în numele tatălui tău, Ionatan. Îți voi da înapoi tot pământul lui Saul, bunicul tău, și întotdeauna vei mânca la masă cu mine.

În ultimul verset din acest capitol scrie: „Mefiboșet locuia în Ierusalim, căci mânca întotdeauna la masa împăratului, (deși) era olog de ambele picioare.” Un act al iubirii necondiționate, al acceptării și al răscumpărării!

Întotdeauna ești binevenit

Și aceasta este povestea noastră. Masa a fost pregătită pentru noi în prezența dușmanilor noștri- toate problemele noastre. Domnul ne cheamă la masa Lui și ne unge capul cu untdelemn, acesta simbolizând Duhul Sfânt. Obiceiul acelei perioade era să-ți ungi trupul cu untdelemn amestecat cu parfum pentru a te revigora. În același fel, ungerea Duhului Sfânt ne revigorează și ne stârnește inimile.

Un alt obicei era umplerea paharului. Atâta timp cât gazda continua să umple paharul invitatului, lucrul acesta înseamna că invitatul era binevenit. În Psalmul 23:5-6, David spunea: „Tu îmi ungi capul cu untdelemn, paharul meu este mai mult decât plin... și voi locui în casa Domnului până la sfârșitul zilelor mele.”

Când Domnul este Păstorul tău, nu ai niciun motiv să fii nesigur, să fii rușinat sau să te temi de El. Întotdeauna ești binevenit la masă în prezența lui Dumnezeu!

4421 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.