Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

banner-serie-jm

Ramai credincios- de Joyce Meyer

V-ați gândit vreodată cum ar arăta viața voastră dacă nu ar exista frica? De exemplu, cum ar fi dacă ai avea încrederea necesară să urmărești fiecare pasiune pe care Dumnezeu ți-a dăruit-o? Imaginează-ți pentru un moment cum ar fi să se întâmple asta. Dumnezeu ne oferă un dar special numit credință ca să putem face lucruri uimitoare pentru El. Vă încurajez să ieșiți din zona de confort și să folosiți tot timpul acest dar.

Credința ne oferă un potențial atât de mare. Ne motivează să înaintăm în ce privește planurile lui Dumnezeu pentru noi. Frica este un sentiment pe care Satana îl folosește ca atenția noastră să fie centrată înspre noi. Ne face să ne temem, să privim cu groază spre viitor și ne împiedică să spunem și să facem lucruri care ar putea să reveleze mai mult din dragostea lui Dumnezeu pentru lume.

Trebuie să învățăm anulăm frica încă de la început, înainte să pătrundă în duhul nostru. Putem să îl lăsăm pe Satana să ne oprească sau putem să mergem înainte prin credință, crezând că Dumnezeu este în control.

Vestea bună este că, atunci când ne luptăm cu frica, putem să căutăm în Cuvântul lui Dumnezeu ca să vedem cum stau lucrurile cu adevărat. Romani 8:31: „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine poate să fie împotriva noastră? (Cine s-ar putea pune cu noi dacă Dumnezeu este de partea noastră?)” În Psalmul 27:1 scrie: „Domnul este lumina și mântuirea mea- de cine să mă tem? Domnul este refugiul și adăpostul vieții mele- de cine să-mi fie frică?”

Aceste versete spun că dacă vom crede în Cuvântul lui Dumnezeu, atunci suntem deja învingători.

Isus ne spune în Marcu 11:22 că trebuie să avem credință în Dumnezeu în mod constant. Dumnezeu nu vrea să ne temem. El vrea să avem îndrăzneală, să fim încrezători, curajoși și plini de credință în fiecare zi a vieții noastre- și să nu te oprești când apare o problemă sau când cineva se comportă nepotrivit cu tine. Nu există excepții. Nimeni nu poate să-L împiedice pe Dumnezeu să ne răspundă la o rugăciune care e în acord cu Scriptura și cu voia Sa pentru viața noastră.

Ce face credința în timp ce așteptăm

Pe parcursul vieții, ne petrecem mult timp așteptând. De multe ori, la fel se întâmplă și cu rugăciunea. Putem să ne rugăm ani la rândul ca să se întâmple un anumit lucru. În timp ce așteptăm, Satana va face tot ce poate ca să ne descurajeze. Va încerca să ne convingă de faptul că Dumnezeu nu ne iubește, că promisiunile Sale sunt pentru cei mai evlavioși decât noi, sau că nu am înțeles ce a vrut Dumnezeu să ne spună. Dacă vom alege să ne încredem mereu în Dumnezeu, putem să înaintăm în împlinirea planurilor lui Dumnezeu pentru noi.

Adevărul este că, și dacă nu are loc împlinirea fiecărui vis sau dorințe aici pe pământ, Dumnezeu se va bucura că tu continui să crezi în planul Său perfect. Între timp, credința ta te va umple de speranță, bucurie și pace. Nu e un lucru minunat?

În Romani 15:13 scrie: „Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea (pe care o dă credinţa), pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi plini de speranță!”

Dacă m-ați fi cunoscut cu ani în urmă, ați fi știut că nu am fost dintotdeauna o persoană plină de speranță. De fapt, eram în agonie de fiecare dată când Dumnezeu mă făcea să aștept pentru ceva, întotdeauna încercam să mă descurc de una singură ca să se întâmple lucrurile. Mă epuizam singură! Îmi amintesc că stăteam întinsă pe podea și plângeam, spunând: „Doamne, am făcut tot ce am putut și nimic nu funcționează. Renunț!” În acel moment, Duhul Sfânt a vorbit inimii mele și mi-a spus: „Joyce, serios? Vrei să spui că mă vei lăsa pe mine să mă ocup Eu de acum înainte?”

Vedeți, când suntem gata să renunțăm, Dumnezeu este acolo ca să lupte pentru noi. Trebuie doar să învățăm să ne încredem în El... lucrul acesta vine prin experiență, când facem fiecare pas al credinței.

Învingând opoziția prin consecvență

Astăzi, în loc să încerc să mă rog ca problemele să dispară, am învățat să mă rog să am putere, curaj și putere când trec prin probleme și să nu-mi pierd cumpătul. Cu ajutorul lui Dumnezeu, aleg că am credință de fiecare dată când mă confrunt cu sentimentul de frică și de intimidare.

În Filipeni 1:28 scrie: „Nu vă înspăimântați, nu vă lăsați intimidați în nimic din cauza adversarilor, deoarece lucrul acesta (statornicia, curajul) va fi un semn clar (o dovadă) de distrugere pentru ei, o dovadă a mântuirii pe care ați primit-o, și aceasta de la Dumnezeu.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, putem să rămânem statornici în fața fricii, înaintând... având credință tot timpul.

Imaginați-vă, din nou, cum ar fi să trăiești fiecare pasiune pe care Dumnezeu le-a pus în viața ta. Nu lăsa ca frica să te oprească! Continuă să-L cauți pe Dumnezeu. Citește versete despre credință. Spune cu îndrăzneală: „Dumnezeu este măreț. El lucrează de partea mea și mă încred întotdeauna în El.”

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.