Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

banner-serie-jm

Fericit si smerit- de Joyce Meyer

Isus spune în Matei 5:3 (Biblia Amplificată): „Binecuvântați... sunt cei săraci în duh (cei smeriți, cei care cred că sunt neînsemnați), pentru că a lor este împărăția cerurilor!”

Să recunoaștem: smerenia nu este un cuvânt foarte popular. Totuși, peste tot în Biblie, Domnul ne vorbește despre beneficiile smereniei. Îmi place ce scrie în Iacov 4:6: „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriți le dă har.” Cu alte cuvinte, cei smeriți primesc ajutorul!

Cred că smerenia este înțeleasă greșit uneori și privită ca pe o slăbiciune. Dar este exact opusul. Smerenia ne plasează în poziția de a primi harul lui Dumnezeu și de a deveni ceea ce El ne-a chemat să fim.

O persoană smerită este și o persoană fericită. Ea poate primi bucuria și ceea ce a chemat-o Dumnezeu să facă, indiferent de ceea ce crede lumea. De exemplu, s-ar putea să crezi că situațiile prezente și responsabilitățile date de Dumnezeu sunt banale. O persoană mândră întotdeauna vrea să facă ceva ce crede că lumea va admira... ceva ce poate fi considerat „important”.

Adevărul este că nu trebuie să facem ceva important pentru a fi importanți. Suntem importanți pentru că Dumnezeu ne iubește și ne consideră valoroși. Valoarea ne este dată de El. Dacă primim iubirea Lui și dacă ne găsim adevărata valoare în El, atunci putem să ne bucurăm de scopul nostru în viață și putem trăi având o atitudine de mulțumire.

Atât de mulți oameni sunt nefericiți, se compară în mod constant cu alte persoane care sunt mai inteligente, mai frumoase, sau au mai mult succes. Dar cei „săraci în duh” pot să fie fericiți și mulțumiți de ceea ce sunt.

Soțul meu Dave este un exemplu perfect. În urmă cu câțiva ani, Domnul i-a spus să-și dea demisia din domeniul ingineriei ca să ajute la stabilirea lucrării Joyce Meyer Ministries.

Pe atunci, Dumnezeu i-a vorbit și i-a spus: „Dacă o să faci ceea ce te-am chemat să faci... și o să-i permiți lui Joyce să facă ceea ce am chemat-o să facă, atunci vei avea multă pace și fericire.”

Dave este o persoană foarte importantă pentru lucrarea aceasta. Împreună suntem o echipă și el se ocupă de toate aspectele financiare ale organizației. Totuși, este nevoie de un bărbat cu adevărat smerit- un bărbat care știe care este voia lui Dumnezeu– ca să nu aibă nicio problemă cu faptul că soția lui este cea care vorbește înaintea oamenilor.

Pot să spun cu toată sinceritatea că Dave este unul dintre cei mai fericiți oameni pe care îi cunosc. Știe ce i-a cerut Dumnezeu să facă... și face totul cu bucurie.

Care sunt celelalte trăsături caracteristice unei persoane smerite?

1. O persoană smerită întotdeauna cere ajutorul și nu ține neapărat ca totul să fie conform planului ei.

2. Pot să îi ierte foarte repede pe cei care le-au greșit, nu pot fi ofensați atât de ușor și sunt bucuroși chiar și atunci când Dumnezeu îi pedepsește pentru că au greșit.

3. Sunt răbdători și nu devin frustrați din cauza slăbiciunilor celorlalți.

4. O persoană smerită iubește pacea. De fapt, pentru a trăi în pace, trebuie să fim smeriți. În Romani 12:16 scrie: „Trăiți în pace unii cu alții. Nu fiți aroganți... ci adaptați-vă ușor la (oameni, lucruri) și fiți smeriți. Nu vă supraestimați niciodată.”

Imaginați-vă cum ar fi dacă toți am decide să păzim această poruncă pe care o găsim în Biblie. Este modul în care putem să trăim în pace cu noi înșine și cu ceilalți oameni.

5. O persoană smerită știe când să tacă. Bineînțeles că nu este ceva greșit să vorbești, dar pe o persoană smerită nu o deranjează faptul că altcineva se află în centrul atenției și nu simte nevoia să-și exprime ideile în orice situație.

6. O persoană smerită își vede propriile slăbiciuni și îi este ușor să și le recunoască. Când ne deschidem în fața cuiva, acest lucru poate să încurajeze și să ajute pe cineva ca să înțeleagă că nu este singurul care se confruntă cu anumite situații.

7. O persoană smerită îi slujește pe ceilalți cu bucurie și nu o face pentru a-i impresiona pe cei din jur. Ei o fac pentru Dumnezeu, știind că El este cel care răsplătește.

8. O persoană smerită este foarte mulțumitoare. Acesta este motivul pentru care, de obicei, este fericită. Când avem o atitudine de mulțumire, avem și bucurie și putere în viață.

9. O persoană smerită are o conștiință sensibilă și se căiește când trebuie să o facă.

10. Un lider cu adevărat smerit îi tratează pe toți cu respect. În funcție de modul în care un lider îi tratează pe ceilalți poți să-ți dai seama este cât de smerit.

În 1 Petru 5:6 (Biblia Amplificată) scrie: „Așadar, smeriți-vă (nu vă supraestimați) sub mâna puternică a lui Dumnezeu, pentru ca la timpul potrivit El să vă înalțe.”

Cu cât înaintez în vârstă, îmi dau seama de importanța smereniei. În Ioan 15:5 (Biblia Amplificată), Isus spune: „Departe de Mine (separați de legătura vitală cu Mine) nu puteți face nimic.De multe ori mă rog: „Doamne, fără ajutorul Tău nu pot să fac nimic astăzi. Te rog să mă ajuți- am nevoie de harul Tău în fiecare orice situație.”

Vă încurajez să vă rugați și să-I cereți lui Dumnezeu să vă ajute. Prin harul Său, puteți să începeți să aveți o atitudine de smerenie... și să experimentați viața pe care o doriți cu adevărat.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.