Binecuvantati sunt cei milostivi- de Joyce Meyer

Binecuvantati sunt cei milostivi- de Joyce Meyer

Dicționarul Webster definește mila ca „bunătate în exces, mai mult decât ar presupune corectitudinea.”

Mila nu este corectă, dar e dumnezeiască. Nu este corectă, dar este puternică. Nu este corectă, dar este divină. Când facem ceea ce ne cere Dumnezeu, El întotdeauna aduce dreptate în viața noastră. Pentru a-L onora pe Dumnezeu în acest domeniu, trebuie să ne încredem mai mult în El. Fiecare dintre noi avem oportunitatea să facem asta în fiecare zi... cu prietenii și familia, colegii de muncă și chiar și cu vânzătorul de la magazin.

De fiecare dată când oamenii ne rănesc sau ne dezamăgesc, natura noastră umană ne îndeamnă să nu-i privim cu plăcere din cauza defectelor lor. Dar Dumnezeu dorește ca noi să-i iubim pe toți oamenii, chiar și pe dușmani (vezi Matei 5:43-48).

Dacă vor vedea iubirea din inima noastră... în schimbul mâniei și judecății... acest lucru le arată „bunătate în exces, mai mult decât te-ai aștepta”. Și mai important, le oferă dovezi puternice că Hristos lucrează în tine! Cred că unul dintre cele mai importante privilegii pe care le avem în viață este acela de a-I urma exemplul și putem să facem asta când suntem generoși, când le arătăm milă celor care au nevoie de ea.

Fii înțelept și nu ține în seamă

Când cineva te rănește sau te ofensează, este simplu să faci o listă și să ții cont de tot ce a făcut greșit. Dumnezeu ne cere să fim asemeni Lui.

În Plângerile lui Ieremia scrie că bunătățile lui Dumnezeu se înnoiesc în fiecare zi. În Isaia 43:25, scrie: „Eu îţi şterg fărădelegile... nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale.”

Când eu și soțul meu, Dave, eram proaspăt căsătoriți, mă pricepeam foarte bine să țin socoteala greșelilor. De fiecare dată când ne certam, îi aminteam de fiecare lucru pe care mi l-a făcut și începeam cu ziua în care l-am cunoscut.

Nu o să uit ziua în care, după ce am recitat toată lista, Dave s-a uitat la mine și m-a întrebat: „Cum poți să ții minte toate lucrurile astea?”

Am învățat că cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru noi înșine este să uităm lucrurile care ne-au rănit... să uităm cine ne-a greșit... să lăsăm lucrurile trecute în trecut.

Întotdeauna se află un „motiv” în spatele „a ceva”

Întotdeauna spun că mila înțelege „motivul” din spatele „a ceva”. Îi pasă de persoană, nu numai de ceea ce ne-au făcut.

Cum ar fi dacă ai merge într-un magazin și vânzătorul ar fi prost dispus, cu o privire neplăcută? Ai două opțiuni...

Poți să spui: „Nu apreciez atitudinea. Sunt client și nu-mi place cum te comporți. O să-i raportez managerului.”

Sau poți să fii milos și să spui: Se pare că ai o zi grea. Vreau să-ți spun că Dumnezeu te iubește și că Îi pasă de tine.Poți să ai numai gânduri bune față de acea persoană și să-ți dai seama că e supărată dintr-un motiv anume.

Când cineva ne rănește, primul nostru instinct este să ne gândim: „Nu o să te comporți așa cu mine. Dacă crezi că o să scapi cu asta, atunci cred că ar trebui să te mai gândești!”

Totuși, să nu uităm că fiecare persoană care are un comportament nepotrivit, suferă într-un anumit mod.

Când l-am întâlnit prima dată pe Dave, aveam multe probleme din cauza abuzului sexual și emoțional la care am fost supusă. Eram rănită și sufeream. Aproape în fiecare zi începeam o ceartă sau spuneam ceva ce pe urmă regretam.

Dave avea o relație puternică cu Dumnezeu și el continua să fie milos cu mine și mă iubea în ciuda comportamentului meu. Indiferent cât de urât mă comportam cu o seară înainte, dimineața el nu era supărat pe mine. Nu permitea ca un comportament, precum cel pe care eu îl aveam, să-i schimbe caracterul.

Vei secera ceea ce semeni

În Luca 6:36-37 scrie: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv. Nu judecaţi, şi nu veţi fi judecaţi... iertaţi, şi vi se va ierta.”

Secerăm ceea ce semănăm și ceea ce le oferim celorlalți este ceea ce vom primi în schimb. Dacă vrei să ai parte de milă, atunci seamănă milă. Dacă ai nevoie de un prieten, atunci seamănă prietenie. Dacă ai nevoi financiare, atunci caută moduri prin care poți împlini nevoile altcuiva.

Este ușor să judeci. Îmi crapă obrazul de rușine când privesc înapoi la cât de mult judecam oamenii. De fapt, înainte să devin o creștină adevărată, activitatea mea preferată era să-i judec pe ceilalți.

Când mă aflam la mall mă uitam la oamenii care treceau pe lângă mine, îi măsuram din cap până în picioare și vedeam numai lucruri negative cu privire la hainele lor, părul lor, oamenii care îi însoțeau.

Dar Biblia ne spune să nu judecăm (Matei 7:1, Luca 6:37). Nu numai că semănam sămânța nepotrivită, dar aveam o trăire deplorabilă, nu umblam în dragoste și nu gândeam lucruri bune cu privire la ceilalți.

Adevărul este, când semeni milă, seceri pace, bucurie și relații sănătoase. De asemenea, avansăm și din punct de vedere spiritual. Alegând să facem ceea ce este bine- chiar dacă doare, ne ajută să creștem și să ne maturizăm într-un mod nemaiîntâlnit.

Este cineva față de care poți să arăți mai multă milă astăzi?

3345 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.