Vorbind deschis despre nesiguranță

Vorbind deschis despre nesiguranță

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

DĂ LA O PARTE NEGATIVUL

Dacă dorești să crești în acceptarea propriei tale persoane și a părerii despre tine însuți, decide chiar acum că nu va mai ieși vreodată din gura ta niciun lucru negativ.

Scoate la lumină lucrurile bune

Îl rog ca această părtăşie a ta la credinţă să se arate prin fapte, care să dea la iveală tot binele ce se face între noi în Hristos. Filimon 1:6

Comunicarea credinței noastre este eficientă atunci când scoatem la iveală fiecare lucru bun care este în noi în Cristos Isus, nu prin scoaterea la iveală a fiecărui lucru rău pe care îl avem.

Diavolul vrea să scoatem la iveală fiecare lucru rău pe care îl vedem în noi înșine pentru că nu dorește să fim eficienţi în comunicarea credinţei noastre. Vrea să ne petrecem fiecare clipă confirmând în mintea noastră și cu gura noastră cât de teribili suntem pentru că el, ca și pârâș al fraților noștri (Apocalipsa 12:9,10), încearcă în mod continuu să ne redirecționeze atenția de la cine suntem în Cristos înspre defectele noastre.

Diavolul vrea să ne bombardeze cu oportunități prin care să ne facă să gândim lucruri negative despre noi, și astfel să ne întoarcem la vechea formă de gândire pe care am învățat-o de mici. Vom cădea în înșelăciunea că valoarea noastră se bazează pe performanța noastră și că din cauza greșelilor noastre nu valorăm nimic.

Un alt motiv pentru care este important să nu vorbim negativ despre noi înșine este faptul că ceea ce noi spunem credem mult mai mult decât ce ne spune altcineva. Dacă înţelegem cu adevărat cine suntem în Cristos și când vedem ce a făcut El pentru noi prin faptul că S-a dat pe Sine pentru ca să ne facă vrednici, ne dăm seama că prin meditarea noastră excesivă asupra greșelilor, defectelor și eșecurilor noastre, Îl insultăm pe Tatăl nostru ceresc. Fapte 10:15 spune: „Ce a curăţat Dumnezeu, să nu spurci numindu-l ceva obișnuit sau nesfânt sau necurat.” (AMP)

Îndreptățit înaintea lui Dumnezeu

Una din primele descoperiri pe care Dumnezeu mi le-a dat din Cuvântul Său a fost cuvântul „neprihănire”. Prin „descoperire” mă refer la faptul că într-o zi înțelegi ceva care devine parte din tine. Cunoștința sau cunoașterea nu este doar în mintea ta – nu mai trebuie să-ți reînnoiești mintea cu privire la acea descoperire pentru că nu te mai întrebi dacă acel lucru este adevărat deoarece tu știi că așa este.

Am știut că sunt neprihănită în Cristos pentru că Dumnezeu m-a ajutat să înțeleg 2 Corinteni 5:21 (AMP):

Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El [Dumnezeu] L-a făcut [efectiv] păcat pentru noi, ca noi să fim [împuterniciți cu, văzuți ca fiind în, exemple ale] neprihănirea lui Dumnezeu [trebuie să fim aprobați și acceptați și într-o relație corectă cu El datorită bunătății Sale] în El.

Neprihănirea este darul lui Dumnezeu

Romani 4:24 ne spune:

[Neprihănirea sau a sta pe deplin acceptat înaintea lui Dumnezeu] de asemenea, ne va fi dată și socotită, nouă celor ce credem (avem încredere în, aderăm la și ne sprijinim pe) în Cel ce a înviat din morţi pe Isus Hristos, Domnul nostru. Romani 4:24 (AMP)

Am înțeles că neprihănirea este ceva ce ne este dat. Ne este imputată – „acordată sau atribuită” datorită credinței noastre în ceea ce Dumnezeu a făcut prin Fiul Său, Isus Cristos. Isus, Cel care nu a cunoscut păcat, a devenit păcat pentru ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.

Mai presus de orice, diavolul nu vrea ca noi să umblăm în realitatea faptului că suntem îndreptățiți înaintea lui Dumnezeu. El vrea să contemplăm la lucrurile negative pe care le avem ca să nu medităm la lucrurile bune pe care le avem prin sângele lui Isus.

Umblu în această descoperire a neprihănirii de câțiva ani și predic Cuvântul de ceva timp și ceva s-a întâmplat care mi-a arătat cât de important este să nu vorbim lucruri negative despre noi. Când primim o descoperire suntem responsabili pentru ea. Și eu am fost vinovată de lucrurile negative pe care le spuneam despre mine însămi.

***

Versete biblice pentru a învinge nesiguranța

Căci tu eşti un popor sfânt pentru Domnul Dumnezeul tău; Domnul Dumnezeul tău te-a ales, ca să fii un popor al Lui dintre toate popoarele de pe faţa pământului. Nu doar pentru că întreceţi la număr pe toate celelalte popoare S-a alipit Domnul de voi şi v-a ales, căci voi sunteţi cel mai mic dintre toate popoarele. Deuteronomul 7:6,7

Vei fi plin de încredere, şi nădejdea nu-ţi va fi zadarnică. Te vei uita în jurul tău şi vei vedea că te poţi odihni liniştit. Te vei culca şi nimeni nu te va tulbura. Iov 11:18,19

Tu numeri paşii vieţii mele de pribeag; pune-mi lacrimile în burduful Tău: nu sunt ele scrise în cartea Ta? Psalmul 56:8

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Ioan 3:16

...având rădăcina şi temelia pusă în dragoste, să puteţi pricepe împreună cu toţi sfinţii [poporul/oamenii credincioşi ai lui Dumnezeu, experiența dragostei] care este lărgimea, lungimea, adâncimea şi înălţimea [ei]; şi [să ajungeți cu adevărat] să cunoaşteţi [în mod practic, să experimentați voi înșivă] dragostea lui Hristos care întrece orice cunoştinţă [fără experiență], ca să ajungeţi plini [în întreaga voastră ființă] de toată plinătatea lui Dumnezeu [să aveți cea mai bogată măsură a prezenței divine și să deveniți un trup umplut și inundat pe deplin de Dumnezeu Însuși]! Efeseni 3:17-19(AMP)

***

Rugăciune pentru a învinge nesiguranța

Tată, sunt creat după chipul Tău și datorită acestui lucru, nu sunt nesigur. Siguranța mea este în Tine. Tu ești neprihănirea și pacea mea.

Renunț la frica de oameni și la sentimentul că nu sunt destul de bun. Ajută-mă să nu mă mai compar cu alții. Ajută-mă să mă văd așa cum mă vezi Tu – complet, sigur și întreg. Ajută-mă să-mi aduc aminte că prin Cristos Isus pot învinge orice nesiguranţă și pot umbla în încredere toate zilele vieții mele!

În Numele lui Isus, Amin!

Acestea au fost fragmente din cartea VORBIND DESCHIS DESPRE NESIGURANȚĂ de Joyce Meyer. Unul dintre autorii cu cele mai multe cărți vândute, Joyce Meyer prezintă adevărul Cuvântului lui Dumnezeu care te va elibera de nesiguranță.

Descarcă această carte în format electronic!

{phocadownload view=file|id=5}

OFERIM GRATUIT cărți scrise de Joyce Meyer. Trebuie doar să ne contactezi la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau la telefon 0256 284913. Ne-ar bucura dacă ai putea scrie și câteva rânduri despre cum vedeți dvs. emisiunile lui Joyce, impresiile dvs personale. Joyce Meyer ar fi extrem de bucuroasă să primească mesajele și părerile telespectatorilor români.

pliant-joyce-meyer VDD-660

Din seria VORBIND DESCHIS DESPRE... de Joyce Meyer fac parte titlurile:

  • Vorbind deschis despre îngrijorare
  • Vorbind deschis despre depresie
  • Vorbind deschis despre frică
  • Vorbind deschis despre descurajare
  • Vorbind deschis despre nesiguranță
  • Vorbind deschis despre singurătate
  • Vorbind deschis despre stres

joyce meyer poza wide pt articole

Descoperă devoționale și articole inspiraționale scrise de Joyce Meyer.

Citește

Comandă DVD-uri de învățătură și mărturie de Joyce Meyer.

Comandă
3994 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.