Vorbind deschis despre descurajare

Vorbind deschis despre descurajare

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

CEL MAI MARE LOCUIEȘTE ÎN NOI

Dumnezeu a uns cu Duhul [Sfânt] şi cu tărie, abilitate și putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau hărțuiți și apăsaţi de [puterea] diavolului; căci Dumnezeu era cu El. Fapte 10:38

În timpul lucrării Sale pe pământ, chemarea lui Isus - sau am putea spune slujba Lui - a fost ca în puterea ungerii Duhului Sfânt care era peste El, să elibereze pe toți cei apăsați de diavolul. Această putere este și astăzi la dispoziția noastră. Nu este voia lui Dumnezeu ca ai Lui copii să fie hărțuiți sau apăsați căci puterea lui Isus este disponibilă și astăzi pentru a ne elibera de apăsare.

Conform dicționarului Webster, a apăsa înseamnă ,,să presezi cu greutate peste/pe”, ,,a deprima mintea sau duhurile”. Alte înțelesuri ale acestui cuvânt sunt: ,,a zdrobi” sau ,,a copleși”.

Cred că vrăjmașul, Satana, poate să apese nu doar mintea noastră ci orice parte a ființei noastre, chiar și trupul și sufletul. Uneori el face aceasta fără ca noi să știm exact ce ne supără.

Fiecare dintre noi am simțit la un moment dat că ceva greu ne apasă. Mulți dintre noi am experimentat o apăsare atât de grea încât ne era greu să gândim sau să luăm decizii. Alteori, ne simțim apăsați fizic.

Trebuie să ne amintim că Satana, în anumite momente, va încerca să apese părți diferite ale ființei noastre în diferite moduri și pentru motive diferite. Prin Isus, noi avem puterea de a fi agresivi împotriva diavolului. Dacă noi nu suntem agresivi cu el, va fi el agresiv cu noi.

Deși diavolul este rădăcina tuturor relelor, există lucruri pe care noi le facem în firea noastră care ne copleșesc sau care apasă asupra noastră. Ne putem simți apăsați pentru că nu rezolvăm micile probleme care apar. Cei care bârfesc, care se plâng, sau vorbesc pe la spate și judecă, pot experimenta un sentiment de apăsare.

Pentru ca noi să fim ridicați din această stare, simțind ca și cum ar țâșni o apă vie din noi, trebuie să ne împotrivim diavolului și căilor lui prin care încearcă să ne apese. Trebuie, de asemenea, să nu ne aducem nouă înșine apăsare și depresie. Cel mai important, trebuie să atacăm în mod agresiv problemele pe care Dumnezeu ni le spune. Când Îl ascultăm pe Dumnezeu, putem fi însărcinați cu proiecte dificile. Dar Domnul ne-a dat Duhul Sfânt și El va lucra în noi cu putere pentru a ne împuternici să facem ceea ce ne-a spus.

Conform dicționarului Webster, a fi agresiv înseamnă „a iniția o acțiune în forță”, „a fi energic” sau „a fi îndrăzneț” – ,,întreprinzător”, aceasta presupunând a fi ingenios.

Așa cum a fost creată de la început de Dumnezeu, puterea omului de a-și imagina, nu este menită să fie un lucru rău, diabolic. Imaginația creativă a omului aduce idei noi și creează procese noi datorită gândurilor inventive. Imaginați-vă cât de creativ a fost Adam când a numit toate acele animale înainte ca el să cadă în păcat. Unora dintre noi ne pare greu când trebuie să-i dăm un nume câinelui nostru.

Condus de Duhul

Când suntem călăuziți de Duhul Sfânt iar roada Duhului (Galateni 5:22,23) se vede în viața noastră, suntem inițiatori sau inovatori. Putem activa în mod deliberat această abilitate creativă a lui Dumnezeu, care este înlăuntrul nostru. Mulți oameni se plictisesc când sunt într-o stare de apăsare și nu într-o stare evlavios-agresivă. Practicând creativitatea dată de Dumnezeu, vom elimina plictiseala!

Unii dintre noi suntem din fire mai creativi, ingenioși, inovativi și agresivi decât alții. Însă, fiecare poate să-și folosească creativitatea, imaginația, inovația și agresivitatea pe care Dumnezeu le-a pus în noi, pentru a ne face viața mai productivă și mai împlinită. În loc să așteptăm ceva, noi putem iniția ceva. De exemplu, în loc să așteptăm ca alții să fie prietenoși cu noi, noi putem iniția prietenii.

***

Versete biblice pentru a învinge descurajarea

 O! Ce s-ar fi ales de mine dacă n-aș fi încredințat/crezut că voi vedea bunătatea Domnului pe pământul celor vii!… Așteaptă-L și speră și crede în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ți inima și așteaptă-L Da, așteaptă și nădăjduiește în Domnul! Psalm 27:13,14 (AMP)

Am văzut că totul [ce este omenesc] are limite și sfârșit, [indiferent cât de mare, nobil și excelent ar fi]; poruncile Tale sunt extrem de largi/întinse și fără limite. Psalm 119:96 (AMP)

Ca un dinte stricat și ca un picior care șchioapătă, așa este încrederea într-un stricat la ziua necazului. Proverbe 25:19

Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. Ieremia 29:11

Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele; Dumnezeul meu mă va asculta. Mica 7:7

Trăiți în armonie unii cu alții; nu fiți aroganți (snobi, pretențioși, exclusiviști) ci gata să vă adaptați [la oameni și lucruri] și rămâneți la lucrurile smerite. Nu vă supraestimați și nu vă socotiți singuri înțelepți. Romani 12:16 (AMP)

***

Rugăciune pentru a învinge descurajarea

Tată, Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.

Te rog să nu mă lași să îmi pun speranța și așteptările în alți oameni ca și mine, pentru că toți suntem capabili de a ne dezamăgii unii pe alții.

Ajută-mă să dau iertare celor care m-au dezamăgit în trecut și să las în urmă amintirile dureroase ale acelor dezamăgiri.

Crește Tu în mine Doamne pentru ca eu să fiu mai mult ca Tine iar eu să mă micșorez tot mai mult.

Aceste lucruri le cer în numele sfânt al lui Isus. Amin.

Acestea au fost fragmente din cartea VORBIND DESCHIS DESPRE DESCURAJARE de Joyce Meyer. Unul dintre autorii cu cele mai multe cărți vândute, Joyce Meyer oferă principii biblice pentru a te ajuta să descoperi diferența dintre agresivitatea evlavioasă și apăsarea satanică. Ea te învață cum să te împotrivești diavolului de la bun început când vine să te ispitească. Vei învăța cum să te ocupi de dezamăgire și cum să o transformi în victorie.

Descarcă această carte în format electronic!

{phocadownload view=file|id=2}

OFERIM GRATUIT cărți scrise de Joyce Meyer. Trebuie doar să ne contactezi la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau la telefon 0256 284913. Ne-ar bucura dacă ai putea scrie și câteva rânduri despre cum vedeți dvs. emisiunile lui Joyce, impresiile dvs personale. Joyce Meyer ar fi extrem de bucuroasă să primească mesajele și părerile telespectatorilor români.

pliant-joyce-meyer VDD-660

Din seria VORBIND DESCHIS DESPRE... de Joyce Meyer fac parte titlurile:

  • Vorbind deschis despre îngrijorare
  • Vorbind deschis despre depresie
  • Vorbind deschis despre frică
  • Vorbind deschis despre descurajare
  • Vorbind deschis despre nesiguranță
  • Vorbind deschis despre singurătate
  • Vorbind deschis despre stres

joyce meyer poza wide pt articole

Descoperă devoționale și articole inspiraționale scrise de Joyce Meyer.

Citește

Comandă DVD-uri de învățătură și mărturie de Joyce Meyer.

Comandă
3803 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.