Vorbind deschis despre frică

Vorbind deschis despre frică

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

CONFRUNTÂND FRICA

...căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuși cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa. Deuteronom 31:6

Mesajul „Nu te teme căci Eu, Domnul, sunt cu tine!” este exprimat în multe feluri diferite în toată Scriptura. Dumnezeu nu vrea ca noi să ne temem pentru că frica ne împiedică să primim și să facem tot ce a planificat El pentru noi. El ne iubește și vrea să ne binecuvânteze și ne-a oferit căi pentru a scăpa de frică.

În următorul pasaj putem vedea că noi, care credem în Isus Hristos, nu trebuie să ne temem de lucrurile de care se tem necredincioșii, oamenii din lume. Dumnezeu nu vrea ca noi să ne temem de lucrurile acelea.

Așa mi-a vorbit Domnul, când m-a apucat mâna Lui și m-a înștiințat să nu umblu pe calea poporului acestuia: „Nu numiți uneltire tot ce numește poporul acesta uneltire; și nu vă temeți de ce se teme el (sau îi face pe alții să se teamă), nici nu vă speriați! Sfințiți însă pe Domnul oștirilor (privindu-L ca singura nădejde de siguranță). De El să vă temeți și să vă înfricoșați (nu-L supărați prin faptul că vă temeți de oameni și nu vă puneți încrederea în El).” Isaia 8:11-13 (AMP)

În Cuvântul Său, Dumnezeu ne spune că noi putem trăi o viață de victorie, fiind puternici în El și în puterea tăriei Lui. Și El a făgăduit că nu ne va lăsa, nici nu ne va părăsi indiferent ce se va întâmpla.

Fără frică!

Fiecare dintre noi a experimentat începutul umblării prin credință și chiar la gândul acesta, frica și-a făcut apariția înlăuntrul nostru. Trebuie să ne dăm seama că sursa fricii este Satana.

1 Ioan 4:18 spune:

„În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârșită izgonește frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; și cine se teme n-a ajuns desăvârșit în dragoste.”

Satana trimite frica pentru a încerca să ne chinuie fiind atât de îndoielnici și triști încât să fim împiedicați să facem ceea ce vrea Dumnezeu să facem și să primim tot ce vrea El să primim de la El.

Putem trăi fără frică dacă ne clădim credința pe ceea ce a spus Dumnezeu în Cuvântul Său. De exemplu:

Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică (de lașitate, slugărnicie și frică lingușitoare), ci ne-a dat un duh de putere, de dragoste și de chibzuință (de calm și minte echilibrată, cu disciplină și stăpânire de sine). 2 Timotei 1:7 (AMP)

Întăriți-vă și îmbărbătați-vă! Nu vă temeți și nu vă înspăimântați de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuși cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa. Deuteronom 31:6

Romani 10:17 ne spune: „Așadar credința vine în urma auzirii și auzirea prin Cuvântul lui Dumnezeu.” Trebuie să învățăm și să mărturisim cu voce tare versete ca cele de mai sus și ca cele de la sfârșitul acestei cărți și să bem din Cuvânt ca dintr-un pahar cu apă atunci când suntem însetați. Când ne deschidem gura și mărturisim ceea ce ne spune Domnul și ceea ce spune El despre noi, Cuvântul lui Dumnezeu ne dă puterea să biruim fricile care ne chinuie și ne împiedică.

Îndrăzneala (asigurarea, privilegiul de a îndrăzni) pe care o avem la El (suntem siguri) este că, dacă cerem ceva după voia Lui (în acord cu planurile Sale), ne ascultă.

Și, dacă (de vreme ce) știm (cu siguranță) că ne ascultă, orice I-am cere, știm că suntem stăpâni pe (ne-au fost date în posesie) lucrurile pe care I le-am cerut. 1 Ioan 5:14,15 (AMP)

Este putere în rugăciune și în mărturisirea Cuvântului lui Dumnezeu care este voia Sa revelată. Eu sunt convinsă că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face în timpul nostru de rugăciune este să mărturisim Cuvântul.

Atunci când suntem în situația de a încerca să evităm confruntarea cu anumite lucruri din viața noastră din cauza fricii, a groazei, a nesiguranței sau nehotărârii, ceea ce trebuie să facem este să ne rugăm și să-I cerem lui Dumnezeu să facă ceea ce a făgăduit în Cuvântul Său: să meargă înaintea noastră și să netezească drumul pentru noi. Iacov ne învață că nu avem pentru că nu cerem (Iacov 4:2). Isus ne spune să cerem, să căutăm și să batem (Matei 7:7).

***

Versete biblice pentru a învinge frica

... Nu vă temeți de nimic, stați pe loc și veți vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta...” Exod 14:13

Iată că Domnul Dumnezeul tău îți pune țara înainte; suie-te, ia-o în stăpânire, cum ți-a spus Domnul Dumnezeul părinților tăi; nu te teme și nu te înspăimânta. Deuteronom 1:21

Întăriți-vă și îmbărbătați-vă! Nu vă temeți și nu vă înspăimântați de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuși cu tine, nu te va părăsi și nu te va lăsa. Deuteronom 31:6

Nu ți-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întărește-te și îmbărbătează-te”? Nu te înspăimânta și nu te îngrozi, căci Domnul Dumnezeul tău este cu tine în tot ce vei face. Iosua 1:9

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. Căci Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te iau de mâna dreaptă și-ți zic: „Nu te teme de nimic, Eu îți vin în ajutor!” Isaia 41:10-13

***

Rugăciune pentru combaterea fricii

O, Dumnezeule, izbăvește-mă de frică. Ajută-mă să fiu curajos și să am îndrăzneală sfântă. Ajută-mă să nu mă tem, ci să intru și să iau în posesie tot ce dorești Tu pentru mine. Ajută-mă să cunosc cât de mult mă iubești, pentru că iubirea desăvârșită (pe care Tu o ai pentru mine) izgonește orice frică.

În Numele lui Isus, amin.

Acestea au fost fragmente din cartea VORBIND DESCHIS DESPRE FRICĂ de Joyce Meyer. Unul dintre autorii cu cele mai multe cărți vândute, Joyce Meyer prezintă exemple din Scriptură și din viața personală arătând cum se poate ajunge la eliberarea din această robie a fricii.

Descarcă această carte în format electronic!

{phocadownload view=file|id=6}

OFERIM GRATUIT cărți scrise de Joyce Meyer. Trebuie doar să ne contactezi la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau la telefon 0256 284913. Ne-ar bucura dacă ai putea scrie și câteva rânduri despre cum vedeți dvs. emisiunile lui Joyce, impresiile dvs personale. Joyce Meyer ar fi extrem de bucuroasă să primească mesajele și părerile telespectatorilor români.

pliant-joyce-meyer VDD-660

Din seria VORBIND DESCHIS DESPRE... de Joyce Meyer fac parte titlurile:

  • Vorbind deschis despre îngrijorare
  • Vorbind deschis despre depresie
  • Vorbind deschis despre frică
  • Vorbind deschis despre descurajare
  • Vorbind deschis despre nesiguranță
  • Vorbind deschis despre singurătate
  • Vorbind deschis despre stres

joyce meyer poza wide pt articole

Descoperă devoționale și articole inspiraționale scrise de Joyce Meyer.

Citește

Comandă DVD-uri de învățătură și mărturie de Joyce Meyer.

Comandă
5081 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.