Puterea obiceiurilor bune- de Joyce Meyer

Puterea obiceiurilor bune- de Joyce Meyer

„Dacă tot vrei să faci un lucru... atunci fă-l bine!” Probabil ai crescut auzind aceste cuvinte spuse de părinți sau de profesori și acestea sună convingător... Le-am repetat aceste cuvinte și copiilor mei. Se pare că în zilele noastre multe lucruri se fac doar ca să fie făcute. Foarte puțini oameni caută excelența în ceea ce fac.

Cred că ar trebui să ne trăim viața astfel încât să nu fie nevoie să le mai predicăm oamenilor sau să îi bombardăm cu versete biblice. Putem să facem un bine mult mai mare renunțând la vechile noastre obiceiuri și învățând să ne facem altele obiceiuri bune– trăind viața pe care Isus a pregătit-o pentru noi.

Dacă îți vei stabili un nou mod de a trăi, vei putea face mai mult bine într-o singură zi, în comunitatea în care trăiești, la locul de muncă și în magazine, decât am făcut eu în întreaga mea viață de când predic. Idee e că eu nu prea pot să ajung în comunitatea voastră, așa cum puteți voi să ajungeți atunci când v-ați format obiceiuri bune, care pur și simplu vor atinge viețile celorlalți.

Ce este un obicei? Cred că majoritatea dintre noi știm ce este acela un obicei, dar ca să fiu sigură că știți despre ce vorbesc, dați-mi voie să citez definiția din dicționar. Merriam Webster definește „obiceiul” astfel: „Deprindere individuală câștigată prin repetarea frecventă a aceleiași acțiuni; fel particular de a se purta sau de a face ceva, expunere fiziologică ce apare cu regularitate.” Cu alte cuvinte, un obicei este ceva ce faci în mod repetat până când devine parte din caracterul tău, parte din ceea ce ești. Obiceiurile au loc în mod automat... nici măcar nu trebuie să te pregătești dinainte.

Sunt sigură că și voi aveți obiceiuri... vă spălați pe dinți în fiecare dimineață și în fiecare seară? Acesta este un obicei bun. Vă roadeți unghiile de la mâini? Acesta este un obicei prost! Pentru a avea un impact pozitiv asupra celor din jur trebuie să ne concentrăm la ceea ce e bine și să scăpăm de ce e rău.

Dacă putem să dezvoltăm obiceiuri ale excelenței, atunci ne este mult mai ușor să practicăm în fiecare zi excelența, în tot ce facem, și în schimb, vom fi niște reprezentanți ai lui Dumnezeu pentru cei din jur. Pentru a ne îndrepta comportamentul zilnic, va trebui să ne dezvoltăm niște obiceiuri puternice.

Sunt sigură că aveți niște obiceiuri de care vreți să scăpați. Toți avem lucruri pe care le facem în mod regulat și de care nu suntem mândri și de care am vrea să scăpăm. Astăzi este ziua în care trebuie să renunți la acele obiceiuri. Astăzi este ziua în care trebuie să scapi de acele obiceiuri care te doboară și nu te prea ajută și care pun într-o lumină proastă Duhul Sfânt care locuiește în tine!

În plus, este timpul să dezvoltăm obiceiuri puternice, pozitive care să le înlocuiască pe cele vechi. Trebuie să începem să citim în fiecare zi din Biblie. Trebuie să ne facem obiceiul să ne îngrijim de cei săraci, de cei flămânzi, de cei care nu au pe nimeni. Trebuie să începem să facem mereu lucrurile acestea până când acestea vor deveni parte din natura noastră, parte din viața noastră și totul va veni de la sine... tot așa cum obișnuim să ne spălăm pe dinți.

 

3742 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.