Vorbind deschis despre depresie

Vorbind deschis despre depresie

Scris în . Publicat în Articole de Joyce Meyer.

FAZELE DEPRESIEI

L-am așteptat cu răbdare și cu anticipare pe Domnul; și El S-a aplecat spre mine și mi-a ascultat strigătul. El m-a scos dintr-o groapă oribilă [o groapă a tumultului și a distrugerii] din mocirlă [spumă și noroi] și mi-a pus picioarele pe stâncă, întărindu-mi pașii și umbletele mele. Psalmul 40:1,2 (AMP)

Dicționarul Webster’s 1828 spune că depresia este „actul de a apăsa… o stare inferioară.” „O scufundare a spiritelor; dejecție” sau „o stare de tristețe, lipsă de curaj… un nivel scăzut de putere.”

Cine suferă de depresie?

Oameni din toate structurile vieții; profesioniști - doctori, avocați, profesori, muncitori - gospodine, adolescenți, copii mici, bătrâni, necăsătoriți, văduvi și văduve și chiar păstorii pot suferi de depresie.

Biblia ne spune despre împărați și proroci care au ajuns în depresie. Împăratul David, Iona și Ilie sunt trei exemple bune. (Vezi Psalmul 40:1,3; 55:4; Iona 1 și 2; 1 Împărați 19:5-8).

Cred că motivul pentru care atât de mulți oameni suferă de depresie este că oricine de pe fața pământului are de-a face cu dezamăgirea. Dacă nu știm cum să-i facem față, dezamăgirea poate duce la depresie. Din câte am observat eu, dezamăgirea este prima fază a depresiei.

A face față dezamăgirii

Toți trebuie să facem față și să învingem dezamăgirea în diferite perioade. Nicio persoană în viață nu are experiența lucrurilor așa cum își dorește sau așa cum se așteaptă. Atunci când lucrurile nu evoluează sau nu se succed conform planului nostru, primul lucru pe care îl simțim este dezamăgirea. Este normal. Nu e nimic greșit cu faptul că te simți dezamăgit. Însă trebuie să știm ce să facem cu acest sentiment, altfel acesta se va transforma în ceva mult mai grav.

În această lume nu putem trăi fără dezamăgire, însă în Isus putem întotdeauna să primim o reasigurare. 

În Filipeni 3:13 citim o afirmație a apostolului Pavel:

„... dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea și aruncându-mă spre ce este înainte…”

Pavel a afirmat că lucrul de cea mai mare importanță pentru el era să renunțe la ceea ce a rămas în urmă și să se avânte spre lucrurile care îi stăteau în față! Exact asta facem şi noi atunci când suntem dezamăgiţi, dar imediat ne lăsăm reasiguraţi. Lăsăm în urmă cauzele dezamăgirii și ne avântăm spre lucrurile pe care le are Dumnezeu pentru noi. Primim o nouă viziune, un plan, o idee, o perspectivă proaspătă, un nou mod de a gândi și ne schimbăm focalizarea pe acestea. DECIDEM SĂ MERGEM MAI DEPARTE.

Isaia 43:18, 19 spune astfel:

„Nu vă mai gândiţi la ce a fost mai înainte şi nu vă mai uitaţi la cele vechi! Iată, voi face ceva nou şi-i gata să se întâmple: să nu-l cunoaşteţi voi oare? Voi face un drum prin pustiu şi râuri, în locuri secetoase.”

Isaia 42:9 spune:

„Iată că cele dintâi lucruri s-au împlinit, şi vă vestesc altele noi; vi le spun mai înainte ca să se întâmple.”

Vedem din aceste două pasaje că Dumnezeu este gata să facă un lucru nou în viața noastră. El are întotdeauna ceva proaspăt, dar se pare că noi vrem să ne ținem agăţaţi de lucrurile vechi prin gândurile și purtarea noastră. Se pare că unii oameni vor să vorbească mai degrabă despre dezamăgirile din viața lor decât despre visurile și viziunile lor pentru viitor.

***

Versete biblice pentru a învinge depresia

Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor. Psalmul 34:17 

Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii. Mi-a pus în gură o cântare nouă, o laudă pentru Dumnezeul nostru. Psalmul 40:1-3

Sufletul meu este lipit de Tine; dreapta Ta mă sprijină. Psalmul 63:8

Eu nădăjduiesc în Domnul, sufletul meu nădăjduieşte, şi aştept făgăduinţaLui. Psalmul 130:5

Limba dulce este un pom de viaţă, dar limba stricată zdrobeşte sufletul. Proverbele 15:4

Scoală-te (din depresie și din apăsarea în care te-au adus împrejurările – ridică-te la o nouă viață), luminează-te (fii radiant reflectând slava Domului)! Căci lumina ta vine și slava Domnului răsare peste tine (Isaia 60:1)

***

Rugăciune care să te ajute să lupți împotriva îngrijorării

Tată, în numele lui Isus, vin la Tine purtând povara depresiei mele. Este o povară de care nu am nevoie și o las acum la picioarele Tale, Doamne.

Înlocuiește-mi aceste sentimente de tristețe cu bucuria Ta. Harul Tău îmi este de ajuns.

De acum sunt în acord cu Cuvântul Tău. Am nevoie să fiu în prezența Ta. În Tine trăiesc, am mișcarea și ființa!

Îți mulțumesc!

Acestea au fost fragmente din cartea VORBIND DESCHIS DESPRE DEPRESIE de Joyce Meyer. Unul dintre autorii cu cele mai multe cărți vândute, Joyce Meyer aduce o clarificare puternică din Scriptură și din experiența personală pentru a te ajuta să-ți învingi depresia.

Descarcă această carte în format electronic!

{phocadownload view=file|id=1}

OFERIM GRATUIT cărți scrise de Joyce Meyer. Trebuie doar să ne contactezi la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau la telefon 0256 284913. Ne-ar bucura dacă ai putea scrie și câteva rânduri despre cum vedeți dvs. emisiunile lui Joyce, impresiile dvs personale. Joyce Meyer ar fi extrem de bucuroasă să primească mesajele și părerile telespectatorilor români.

pliant-joyce-meyer VDD-660

Din seria VORBIND DESCHIS DESPRE... de Joyce Meyer fac parte titlurile:

  • Vorbind deschis despre îngrijorare
  • Vorbind deschis despre depresie
  • Vorbind deschis despre frică
  • Vorbind deschis despre descurajare
  • Vorbind deschis despre nesiguranță
  • Vorbind deschis despre singurătate
  • Vorbind deschis despre stres

joyce meyer poza wide pt articole

Descoperă devoționale și articole inspiraționale scrise de Joyce Meyer.

Citește

Comandă DVD-uri de învățătură și mărturie de Joyce Meyer.

Comandă
6811 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.