Joyce Meyer- Invata cum sa stapanesti mania pentru a trai o viata plina de pace

Joyce Meyer- Invata cum sa stapanesti mania pentru a trai o viata plina de pace

Toți ne-am confruntat la un moment dat în viață cu sentimentul de mânie și acesta poate să devină o problemă destul de gravă. Deși are forma unui sentiment inofensiv poate foarte repede să devină ceva periculos și greu de controlat. Dar cu ajutorul lui Dumnezeu, putem să învățăm cum să ne stăpânim sentimentele și să avem pace.

La începutul relației mele cu Dumnezeu petreceam o mare parte din timp lăsându-mă condusă de sentimente. Dacă mă enerva cineva, mă enervam. Dacă voiam să spun ceva dur, spuneam. Dacă voiam să vorbesc despre cineva, vorbeam. Cu cât creșteam mai mult în Hristos și înțelegeam Cuvântul Său, cu atât mai mult îmi dădeam seama cât de periculos este să permit ca sentimentele să-mi controleze acțiunile. Adevărul este că sentimentele noastre sunt extrem de înșelătoare.

Îmi amintesc de un moment, în urmă cu 25 de ani, când trebuia să predic la o întâlnire pentru femei la biserica mea din Saint Louis și mă certasem cu Dave. Eram foarte nervoasă... și mă simțeam vinovată pentru că eram mânioasă. Atunci, Dumnezeu mi-a arătat un lucru ce mi-a schimbat viața. Am deschis la Efeseni 4:26-27 și am văzut versetele într-un mod diferit. Versetul spunea: ''Când sunteți mânioși să nu păcătuiți. Să n-apună soarele peste mânia (furia sau indignarea) voastră. Nu-i lăsați diavolului o astfel de portiță (nu-i dați nicio oportunitate).'' (Biblia Amplificată)

Versetul nu spune: ''Să nu vă mâniați'' sau ''Dacă cumva vă mâniați vreodată''. Versetul spune ''Când vă mâniați''. Toți ne mâniem la un moment dat. Nu faptul că te mânii e problema. Problema este când acționezi pe baza acelor sentimente. Uneori îmi doream ca anumite sentimente ale mele să dispară, dar nu se întâmpla asta. Am învățat că Dumnezeu nu-mi va schimba neapărat sentimentele, ci mă va schimba pe mine ca să fiu mai puternică decât ele. Trebuie să fim conectați cu sentimentele noastre și să fim responsabili pentru ele, dar nu le putem permite să ne controleze.

Unii sunt supărați de atât de mult timp, încât nici nu-și mai dau seama că sunt mânioși. Ani la rândul am fost mânioasă pentru că am fost abuzată de tatăl meu când eram mică și nici măcar nu eram conștientă că eram mânioasă. Eram mânioasă, respingătoare și aspră și în același timp încercam să fiu o creștină. Îl iubeam pe Dumnezeu, dar nu-mi făcusem curaj să-I spun: ''Vreau să fac totul așa cum Tu vrei și am nevoie de ajutorul Tău.''

În Proverbe 16:32 (Biblia Amplificată) scrie: ''Cel încet la mânie este mai bun decât un om puternic şi cine este stăpân pe sine este mai bun decât cel care cucereşte o cetate.'' O persoană care e stăpână pe sine este o persoană care demonstrează autocontrol. Autocontrolul este roada Duhului Sfânt care ne este oferită pentru a ne ajuta să ne controlăm. Asta înseamnă că simțim ceva, dar putem să alegem să nu ne comportăm potrivit cu ceea ce simțim, dacă știm că e împotriva Cuvântului lui Dumnezeu.

JoyceMeyer 2 200Trebuie să înțelegem că dacă le permitem sentimentelor să ne conducă, mai ales mâniei, atunci s-ar putea să nu reușim să ne controlăm (Efeseni 4:27). De aceea este atât de important să învățăm cum să recunoaștem semnele de avertizare și să oprim acele sentimente, înainte ca ele să ia naștere.

În dimineața în care am citit pasajul din Efeseni 4 am înțeles că Dumnezeu spune că există un mod prin care poți să te mânii și să nu păcătuiești: trebuie să stabilim ce vom face cu mânia înainte ca aceasta să pună stăpânire pe noi. Dumnezeu ne dă câteva sfaturi în Cuvântul Său despre cum să facem asta.

Biblia ne spune să facem fiecare gând rob ascultării de Dumnezeu înainte ca acesta să pună stăpânire pe mintea noastră (2 Corinteni 10:5). De asemenea, scrie că atunci când ne supunem lui Dumnezeu și ne împotrivim diavolului, acesta va fugi de la noi (Iacov 4:7). Când simți că te superi, cu cât spui mai repede: ''Nu!'' acelui sentiment, cu atât e mai bine. În loc să te lași stăpânit de mânie, poți să spui: ''Doamne, ajută-mă. Știu că nu mă ajută să fiu supărată. Persoana aceasta mi-a rănit sentimentele și e greșit, dar nu voi răspunde greșelii. Cu ajutorul Tău mă voi controla și mă voi încrede în Tine că te vei ocupa de situație.''

Să-i iertăm pe cei care ne-au greșit, să renunțăm la orice gând de mânie și să punem fiecare situație în mâna lui Dumnezeu. El poate să fie Vindecătorul nostru. Dumnezeu este mai mare decât sentimentele noastre și El ne-a dat autocontrolul ca să umblăm în pace și să experimentăm dragostea Sa perfectă atunci când avem cea mai mare nevoie de ea.

5010 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.