Alegerea iti apartine - de Joyce Meyer

Alegerea iti apartine - de Joyce Meyer

Unul dintre cele mai mari daruri pe care ni le-a oferit Domnul este puterea de a alege. În fiecare zi avem de făcut sute de alegeri. Alegem dacă să ne ridicăm sau nu din pat, alegem ce vom mânca, ce vom facem, la ce ne vom gândi și ce vom spune.

Facem tot felul de alegeri începând de la felul în care ne vom aranja părul până la cum vom reacționa în anumite situații importante de la serviciu sau de acasă. Multe dintre alegerile noastre zilnice pot părea că nu sunt atât de importante, dar este important să înțelegem că ele contează.

Dumnezeu spune în Deuteronom 30:19: „... ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta.” Este important să înțelegem că fiecare alegere pe care o facem este o sămânță pe care o semănăm, iar acele semințe produc roade în viețile noastre, fie pentru viață, fie pentru moarte.

Dacă vrem să avem viața pentru care a murit Isus ca să ne-o ofere, o viață din abundență, plină de pace și bucurie, atunci trebuie să facem alegeri înțelepte...

Alegerile bune duc la o viață bună

Cred că de multe ori ne pricepem la a ne concentra pe alegerile mari ale vieții și sfârșim prin a fi învinși de cele mici. Cântarea Cântărilor 2:15 spune că acestea sunt „vulpile cele mici care strică viile”. Tot așa, multitudinea de alegeri mici pe care le facem în fiecare zi se adună și au un impact mare în viețile noastre.

Să vă dau un exemplu. Mi-am făcut un obicei de a merge la somn la ora 9, în fiecare seară, astfel încât să pot adormi până la ora 9 jumătate. Dacă merg la timp la somn, atunci voi putea să mă trezesc la timp și să petrec timp cu Dumnezeu înainte de a-mi începe ziua.

Unii oameni s-ar putea întreba: „Contează atât de mult ora la care te pui la somn?Da, pentru că dacă decid să merg la somn când doresc eu, atunci mi-aș sabota timpul cu Dumnezeu, lucrul de care am nevoie pentru a crește ca și creștin. După câteva zile aș deveni obosită și epuizată pentru că stau până târziu și încep să mă întreb de ce pare totul atât de dificil.

Pare atât de simplu, dar cu toate acestea cred că lucrurile mici, cum e acesta, ne afectează viața mai mult decât ne dăm seama. A fi înțelepți în alegerile noastre înseamnă a trăi mai profund decât dorim, gândim sau simțim. Înțelepciunea alege întotdeauna să facă acum ceea ce poate fi îndeplinit mai târziu.

În mod contrar, alegerile nebunești sunt făcute adesea fără să fie luate în considerare consecințele. Chiar am văzut cuvântul „nebunesc” definit ca „fără judecată sănătoasă”. Iată vestea bună: dacă ai făcut alegeri nebunești (cu toții am făcut asta) și nu ești bucuros de felul în care stau lucrurile acum, poți schimba asta. Cea mai bună metodă de a învinge o serie de alegeri greșite este să faci o serie de alegeri bune.

Primul pas este să ne asumăm responsabilitatea pentru alegerile greșite pe care le-am făcut. Este important să fim sinceri cu noi înșine dacă vrem să ne schimbăm vreodată. Isus a spus că adevărul ne va face slobozi (Ioan 8:32) și asta include adevărul despre noi înșine. Următorul pas este să iei decizia hotărâtă de a te schimba, de a începe să faci o serie de alegeri înțelepte pentru viitorul tău.

Este ceva ce trebuie să știi...

Este foarte important să înțelegeți că niciunul dintre noi nu se poate schimba pe sine însuși. Doar Dumnezeu ne poate da puterea și capacitatea de a ne schimba obiceiurile și modul în care gândim, vorbim și acționăm. Doar El ne poate ajuta să facem alegeri minunate pentru viețile noastre. Știu asta pentru că a fost un moment în viața mea când am vrut cu disperare să mă schimb și să fiu o persoană mai bună, care face alegeri corecte, dar era clar că nu puteam face asta de una singură. Aveam nevoie de Dumnezeu ca să mă vindece, să mă întărească și să-mi dea siguranță și întregime în Hristos. Doar după aceea am fost capabilă să aleg viața.

Orice fel de schimbări ai nevoie să faci, te încurajez să cauți ajutor la Dumnezeu. Roagă-te și cere-I Lui să te călăuzească și să-ți dea puterea de a face alegeri înțelepte. În plus, începe să cauți versete și să studiezi Biblia cu privire la domeniile din viața ta în care ai dificultăți, fie că e vorba de furie, neiertare, autocontrol sau orice altceva.

Este putere în Cuvântul lui Dumnezeu, putere care îți poate schimba viața. Cu cât citești și studiezi mai mult, cu atât vei experimenta mai multă bucurie, putere și libertate. Gândește-te la asta: Cum ar fi viața ta dacă ai începe să faci alegeri mai bune chiar acum?

Nu amâna prea mult. Adevărul este că nu va fi un timp potrivit. Nu trebuie să mai irosești încă o zi pentru a pierde un viitor mai bun. Cred că poți reuși. Dacă procesul progresului este lent, nu te descuraja și nu renunța niciodată pentru că atunci când ești hotărât să faci alegeri înțelepte, lucrurile vor începe să se schimbe și vei începe să vezi viața minunată pe care o are Dumnezeu pentru tine.

 

7673 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.