Schimba-ti atitudinea - de Joyce Meyer

Schimba-ti atitudinea - de Joyce Meyer

Ai auzit vreodată pe cineva spunând: „Trebuie să-ți schimbi atitudinea? Probabil că ți s-a spus sau s-a spus lucrul acesta despre tine. Sau poate că știi că atitudinea ta îți creează probleme în ce privește relațiile, locul de muncă, finanțele sau chiar și sănătatea. Dacă nu ai această problemă, poate că știi pe cineva care se confruntă cu ea.

Oricine ar avea această problemă și oricât de gravă ar fi situația, pentru Dumnezeu nimic nu este prea greu. Când Îl primești pe Hristos, trebuie să schimbi ce este vechi cu ceva nou, așa cum este descris în Efeseni 4:22, 23: „... să vă dezbrăcați de omul cel vechi (să renunțați la vechiul sine)... și să vă înnoiți în duhul minții voastre (având o nouă atitudine a minții și a sufletului).

Creștini fiind, trebuie să renunțăm la trăsăturile, la atitudinile vechiului stil de viață. Trebuie "să vă îmbrăcați în omul cel nou (sinele reînnoit), făcut după chipul lui Dumnezeu (asemeni lui Dumnezeu) de o neprihănire și sfințenie pe care o dă adevărul." (versetul 24) Trebuie să trăim potrivit noii naturi care se găsește în noi renunțând la vechea natură.

Odată cu noua natură, Dumnezeu vrea să manifestăm o nouă atitudine, un nou mod de gândire în ce privește așteptările Lui de la noi. Este adevărat că Dumnezeu a pregătit pentru noi o viață bună, o viață din belșug și este adevărat că în viață putem să avem parte de un nou început. Însă nu putem să experimentăm acest nou început dacă nu avem și o atitudine nouă.

Poate cineva o să spună: „Am avut un început nefericit în viață." La fel a fost și în cazul meu. Când am fost mică, am fost abuzată și, timp de mulți ani, acest lucru mi-a afectat atitudinea. Însă Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că am învățat că e mai important cum îți închei viața decât cum o începi. În timp ce am renunțat la vechea mea natură și am acceptat noua natură, dată de Dumnezeu, atitudinile mele au început să se schimbe și să reflecte neprihănirea lui Dumnezeu.

Vă încurajez să vă gândiți foarte bine la atitudinea voastră. Dacă descoperiți că aveți o atitudine care nu e bună, atunci trebuie să-I cereți ajutorul lui Dumnezeu ca să vă schimbe acea atitudine. Atitudinea determină altitudinea trăirii. Cu alte cuvinte, determină înaintarea ta în planul pe care îl are Dumnezeu pentru viața ta. Dacă ai o atitudine mai puțin bună, atunci și viața ta va fi una mai puțin bună. Toți experimentăm în viață lucruri care ne fac nefericiți, dar trebuie să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne înnoiască duhul și atitudinea.

Nu o să devii perfect peste noapte, deoarece schimbarea durează. Ceea ce Îl impresionează pe Dumnezeu nu este trecutul tău, ci determinarea ta. Rețineți, toți avem slăbiciuni, dar nu suntem lipsiți de putere. Avem în noi noua natură a lui Dumnezeu și putem să facem tot ceea ce este nevoie să facem, prin puterea dată de Dumnezeu.

A începe o viață nouă în Hristos este cel mai minunat început pe care îl poate experimenta cineva. Totuși, acesta este numai începutul. Alături de Dumnezeu, fiecare zi poate fi o oportunitate pentru un nou început!

Poți să ai parte de un nou început chiar acum, lăsându-L pe Dumnezeu să se ocupe de atitudinea ta. El o să te binecuvânteze din belșug și o să-ți dea puterea să faci mai mult decât ți-ai imaginat vreodată!

5566 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.