Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

banner-serie-jm

Joyce Meyer - Esti prea ocupat?

de Joyce Meyer

Atingi butonul de amânare de la ceasul deșteptător și te lupți să te trezești și să te ridici din pat. Te pregătești în grabă pentru ziua respectivă și pregătești rapid un mic dejun pentru cei din familie. Vă grăbiți toți să ieșiți pe ușă și vă îndreptați spre mașină. Îi lași pe fiecare dintre ei în locul unde trebuie să ajungă și, apoi, te apuci de lucrurile pe care ți le-ai programat pentru ziua respectivă.

Termini ultimul lucru de făcut chiar la timp ca să mergi după copii la școală, pe unii îi duci la meditații, pe ceilalți îi duci la antrenamente, apoi faci o scurtă oprire la un fast-food cu servire directă. Ajungi acasă, între timp ați mâncat în mașină, pui haine la spălat și, în cele din urmă, adormi pe canapea în timp ce urmărești știrile. A mai trecut o zi... Ești prea ocupată?

În general, când ne gândim la funcția de administrator, ne gândim la bani. Credem că, pentru a fi un bun administrator, e important să cheltuim și să ne administrăm banii într-un mod înțelept. Acest lucru este într-adevăr adevărat, dar administrarea implică mai mult decât banii noștri. A fi un administrator înțelept presupune și să acordăm o atenție sporită timpului pe care ar trebui să îl prețuim mai mult decât banii.

Timpul este foarte valoros. Dacă ai fi sincer cu tine, probabil ar trebui să recunoști că, în majoritatea cazurilor, timpul este mai important chiar și decât banii. De câte ori ai ales să-ți cheltuiești banii ca să faci ceva pentru tine, dar ai simțit că nu-ți permiți să petreci timp făcând lucrul respectiv? Acesta este un indiciu foarte clar pentru cât de valoros este timpul pentru tine.

Timpul este important pentru fiecare dintre noi, mai ales în zilele, în vremea în care trăim, când lucrurile avansează atât de repede. Modul în care alegem să ne petrecem timpul sau să îl prețuim determină ce fel de administratori suntem și ce fel de viață vom trăi.

Fiecare zi pe care o trăiești este o zi care nu se va mai întoarce. Fiecare om de pe pământ a primit aceeași măsură de timp: 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an. Toți primim aceeași măsură de timp, dar nu toți suntem capabili să obținem același rezultat cu timpul care ne-a fost acordat. Unii oameni iau decizii mult mai înțelepte decât alții în ceea ce privește timpul lor.

În zilele noastre, mulți oameni trăiesc cu nenumărate frustrări în viața lor. Cred că, deși există anumite frustrări care vin odată cu situațiile neplăcute sau cu problemele, principala cauză a frustrării ia naștere din cauza faptului că oamenii nu reușesc să-și împlinească scopul care le-a fost dat de Dumnezeu. Când îți permiți să devii ocupat, nu mai poți să faci lucrurile pe care Dumnezeu le-a pus în viața ta ca să le faci. Ceva trebuie să se schimbe...

A fost o perioadă în viața mea când am simțit că sunt subjugată timpului. Simțeam că sunt controlată și presată de situațiile care mă depășeau și de așteptările nerealiste ale celorlalți. Mi se părea că niciodată nu aveam timp să fac lucrurile pe care îmi doream să le fac deoarece petreceam prea mult timp făcând lucrurile pe care trebuia să le fac! Te-ai simțit și tu vreodată astfel?

După ani întregi în care am simțit că pierd controlul, am reușit în cele din urmă să ajung la un echilibru și să mă ocup de programul meu în loc să mă las condusă de el. Eram prea ocupată și am permis ca diferite presiuni să preia conducerea vieții mele. Am decis să preiau controlul. Rețineți, o decizie puternică întotdeauna marchează începutul schimbării!

Mi-am pus câteva întrebări dificile și răspunsurile m-au ajutat să văd unde aveam nevoie de ajutor. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți pui și tu acele întrebări dificile pe care mi le-am pus și eu cu ani în urmă. Pot eu să-mi petrec timpul făcând lucruri care simt că mă ajută să-mi împlinesc scopul? Se caracterizează viața mea prin roade bune? Ce fac eu astăzi ca să ajut pe cineva? Există rezultate vizibile în urma faptului că sunt ocupat sau sunt ocupat doar ca să nu fiu altfel?

Și acum sunt ocupată într-un anumit fel, dar nu mai sunt sclavă a timpului. Îmi place faptul că, deși diavolul mi-a furat copilăria prin abuzul prin care am trecut, aduc roade bune și îi ajut pe ceilalți în fiecare zi. Chiar și atunci când sunt ocupată, am un sentiment de împlinire. Și tu poți să ai acest sentiment!

Ia această decizie și începe de astăzi să preiei controlul asupra timpului care ți-a fost acordat. Într-adevăr, s-ar putea să fii prea ocupat, dar nimeni altcineva nu e responsabil de timpul tău. Tu ești singurul capabil să iei decizia de a te schimba. Fii un bun administrator al timpului și încetează să mai fii ocupat. Nu uita să fii roditor!

OFERIM GRATUIT carti scrise de JOYCE MEYER. Trebuie doar să ne contactați la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau la telefon 0256 284913. Ne-ar bucura daca ne-ai putea scrie si cateva randuri despre cum vedeti dvs emisiunile lui Joyce, impresiile dvs personale. Joyce Meyer ar fi extrem de bucuroasa sa primeasca mesajele si parerile telespectatorilor romani.

Carti gratuite de Joyce Meyer

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.