Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Știați că...? | Lucruri pe care nu le știai despre Israel

  • Suprafața: Israelul acoperă un teritoriu mai mic decât cel al statului New Jersey. În comparație cu suprafața lumii arabe, mărimea Israelului se poate exprima prin procentajul de 1 la 800.
  • Originea: Evreii sunt populația indigenă a Israelului. Dovezile arheologice și cele istorice atestă o prezență continuă de peste 3 000 de ani.
  • Sionismul: Sionismul reprezintă mișcarea națională de eliberare a evreilor care au încercat să își restaureze libertatea și independența în străvechea patrie.
  • Numărul țărilor după religia majoritară: 67 de țări romano-catolice, 49 de țări islamice, 49 de țări protestante, 14 țări ortodoxe de răsărit, 3 țări hinduse și 1 țară mozaică.
  • Tel Aviv a fost întemeiat în 1909: Tel Avivul are aproape 110 ani. Acest fapt demonstrează că evreii au avut în vedere înființarea statului cu mult timp înainte ca Israelul să renască în anul 1948.
  • Amenințări la adresa securității: Amenințări la adresa securității: Liderii iranieni depun eforturi deosebite pentru a construi rachete balistice în timp ce fac apeluri ca Israelul să fie „șters de pe hartă”. Hamas și Hezbollah sunt grupări teroriste susținute de Iran, Qatar și Turcia. Iranul este considerat a fi statul care sponsorizează cel mai mult terorismul global. Extremismul violent, de la ISIS la Al Qaeda, destabilizează regiunea.
  • Comunitățile palestiniene din Cisiordania: Peste 95 de procente din populația palestiniană își au locuința într-o suprafață reprezentând 40 de procente din Cisiordania, astfel că peste 50 de procente din teritoriu rămân practic nelocuite.
  • Comunitățile israeliene din Cisiordania: Zonele în care sunt construite coloniile israeliene acoperă acum mai puțin de 1,7 procente din suprafața Cisiordaniei. Între 5 și 8 procente din teritoriul Cisiordaniei se află în vest, adică în „partea israeliană” a barierei de securitate.
  • Refugiații evrei din teritoriile arabe/musulmane: În urma războiului din 1948, peste 850 000 de evrei au fugit din fața persecuției sau au fost expulzați din țările arabe și musulmane. Până în anul 2000 rămăseseră numai 50 000. Israelul a primit și a oferit domiciliu unui număr de peste 600 000 dintre refugiații evrei.

Text preluat din broșura „Despre Israel - răspunsuri la întrebări dificile”. Material produs în parteneriat de StandWithUs și Alfa Omega TV. Broșura e gratuită, descarc-o de AICI.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

stiri din israel ultimele reclama

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.