Ce faci când soțul/soția îți spune că e homosexual? Mă mai iubiți acum?

Scris în . Publicat în Creștinul și sexualitatea.

Există soții și soți care sunt dărâmați când descoperă că persoana cu care s-au căsătorit e atrasă de persoane de același sex. Mulți au acționat în această direcție sau se gândesc serios să o facă.

Eram atrasă de soțul meu, dar pentru prima dată în 16 ani, trăiam o viață dublă. Soțul meu nu știa că aveam o relație cu o femeie...“

Câteva luni mai târziu, au mai ieșit la iveală câteva lucruri, și am spus: „există o cauză a problemei tale cu alcoolul. Care e? E vorba despre o altă femeie?” Aveam o sticlă de copii în mână. Apoi, mi-au ieșit aceste cuvinte din gură. Trebuie să fi fost Duhul Sfânt, am spus: „e vorba de un alt bărbat?” Stătea în pat mahmur, și a izbucnit în plâns. Am lovit peretele și m-am prăbușit la pământ. Așa am aflat...”

Avea agenda pe masă, și am făcut ceva ce nu făcusem niciodată. Am deschis-o, și am găsit un plic cu numele lui. Părea că este o felicitare înăuntru. Am deschis plicul. Fața felicitării era foarte romantică. Mă gândeam că o femeie i-a trimis o felicitare. Apoi am deschis felicitarea, și pe felicitare era trecut numele unui bărbat. Atunci mi-am dat seama. Știam că ceva nu e în regulă. Asta era. Un bărbat i-a trimis soțului meu o felicitare romantică. Ce se va întâmpla? Era pastor...”

Unul dintre cele mai dure cuvinte pe care mi le-a spus o soție sunt acestea: „Dacă tatăl meu pământesc ar fi știut că bărbatul care vroia să mă ia de soție îmi va rupe inima, tatăl meu l-ar fi împușcat înainte să îi permită să mă ia de soție. Tatăl meu ceresc știa că acest om îmi va frânge inima, și Tatăl meu ceresc a permis căsătoria noastră. Mă întreb dacă Tatălui meu ceresc îi pasă de mine.

M-am simțit atât de mânioasă pe Dumnezeu o perioadă - Doamne, m-am păstrat curată, vroiam să mă căsătoresc cu un pastor. Am fost devastată când am aflat că aceasta era problema lui. De ce a permis Dumnezeu să mi se întâmple acest lucru mie?”

L-am confruntat pe soțul meu, i-am spus ce am găsit, și în acea după-masă el mi-a mărturisit multe lucruri, mi-a spus prin ce a trecut în copilărie, în adolescență, cum a strigat către Dumnezeu să îi ia aceste sentimente. Dispăreau pentru o perioadă, spunea el, dar întotdeauna reveneau, și credea că dacă se căsătorește, se va vindeca. Și-a dat seama că nu era așa, și nu putea să vorbească cu mine despre acest lucru. Îi era frică, și mi-a spus: „întotdeauna mi-am dorit să îmi fii cel mai bun prieten.” Am adormit unul în brațele altuia, gândindu-ne, că acum putem începe de la început. Din păcate, acesta nu a fost sfârșitul poveștii.

Am strigat la soțul meu: ‘Cum mi-ai putut face asta? Cum ai putut să îmi faci asta, creștin fiind? Ești implicat în lucrare. De ce mi-ai face asta?’ Mă uit în urmă, și regret felul în care am reacționat față de el pentru că acum știu mult mai multe despre acest subiect, dar atunci nu știam nimic.”

M-am simțit trădată, pentru că dacă aș fi știut, puteam alege să parcurg acest drum împreună cu el.”

Era ca și cum ar fi fost un magnet uriaș care ni-l răpea. Găsea motive să meargă la biserică să lucreze. Lucruri care îl duceau de acasă, din nou. M-a rugat: ‘Poți să nu spui nimănui acest lucru? Mă voi trata.’ Pentru că în acea seară, i-am cerut să facă o alegere.”

Când ne căsătorim, ne lăsăm la mila persoanei cu care ne căsătorim. Declarăm: „Voi încheia un legământ cu tine. Te voi lăsa să mă cunoști în cele mai profunde moduri. Ne vom uni. Vom construi împreună. În majoritatea cazurilor, vom crește copii împreună. Te las să fii parte din cele mai profunde domenii a vieții mele.

Când încheiem un astfel de legământ, trebuie să recunoaștem că persoana cu care încheiem acest legământ are liberul arbitru și, acolo unde există liberul arbitru, există posibilitatea de a păcătui. Nu din vina lui Dumnezeu. Dacă persoana pe care o iubești devine sursa celei mai mari dureri ale tale, asta nu e pentru că Dumnezeu a greșit într-un anumit domeniu. E pentru că acea persoană a decis să se lege de ceva de care nu trebuie să se lege. Oamenii nu iau în serios jurămintele pe care le fac la nuntă. Cred că acestea sunt foarte importante. E vorba despre a fi împreună la bine și la rău, în sănătate și în boală.

Soțiile cred că păcatul soțului lor este o declarație cu privire la persoana lor. Orientarea sexuală nu are deloc de a face cu frumusețea sau calitățile unei soții. Are de-a face în totalitate cu felul în care soțul reacționează la alții din punct de vedere sexual. Nu va conta cât de frumoasă ești, cât de sfântă ești, cât de uimitoare ești. Toate aceste lucruri nu vor anula acele atracții și, dacă el s-a decis să cedeze în fața lor, asta nu este o declarație despre tine sau despre calitățile tale. Soțiile cu care discut sunt mânioase. Nu înțeleg. Nu înțeleg cum nu sunt suficient de atractive a păstra dragostea soțului lor. Astfel reacționează majoritatea soțiilor.

De obicei apare întrebarea: „Ce le vom spune copiilor?” Desigur, va veni un moment în care soția va trebui să spună: „Tatăl vostru a luat o decizie. Nu sunt de acord cu decizia lui. Încă țin la el, vreau ca voi să continuați să îl iubiți și să îl respectați, dar în acest domeniu al vieții lui, aceasta e decizia pe care a luat-o.” Din nou, multe lucruri vor depinde de vârsta copiilor, cât de maturi sunt și, foarte important, dacă află de la altcineva.

Când un părinte greșește din punct de vedere moral și biblic, acest lucru nu va anula legătura pe care o simt copiii și, dacă te gândești puțin, e greu să accepți ideea că tatăl tău greșește într-un domeniu fundamental. El e o persoană care ar trebui să-mi fie model, pe care ar trebui să o respect, să o consider importantă. Așadar, e foarte important ca celălalt partener să înțeleagă cât de grea este această realitate pentru copil, și să se asigure că nu vorbește de rău persoana care a plecat, că nu se joacă de-a politica, că nu încearcă să atragă copilul de partea unuia sau a altuia, respectând faptul că acel copil va procesa informația în propriul lui ritm.

Dacă o femeie ar veni la mine și mi-ar spune că tocmai a aflat că soțul ei preferă bărbații, i-aș spune: „Bine ai venit în familie!”. Sunt multe femei care se confruntă cu acest lucru. Există durere în lume, există păcat în lume, și aș încuraja-o să nu îi fie rușine, să nu poarte închis în ea secretul acesta.

Atunci când copiii mei au aflat că tatăl lor e homosexual, o mică povară mi-a fost luată de pe suflet. Când copiii mei au aflat că tatăl lor are SIDA, marele secret de care mi-era frică să afle, m-am simțit atât de liberă, pentru că Dumnezeu nu vrea să purtăm aceste poveri singuri. De aceea există trupul lui Hristos. Dumnezeu mă pregătea pentru întoarcerea lui, pentru că mi-a arătat că păcatele pe care el le face în fire sunt la fel de grave ca păcatele inimii mele. El mi-a descoperit atitudinea, auto-îndreptățirea, mândria, resentimentele, auto-compătimirea din inima mea și trebuia să lucrez la aceste probleme, la aceste domenii din viața mea, pentru ca atunci când se va întoarce acasă să putem să rezolvăm lucrurile mult mai ușor, din punctul meu de vedere.

Trebuie să recunoaștem că noi suntem limitați în domenii în care Duhul Sfânt nu e limitat. Așadar, proclamăm adevărul, și sperăm că El va împuternici acest adevăr pentru a atinge inimi.

În plus de asta, unul dintre cele mai mari influențe pe care le putem avea este prin continuitatea din viața noastră. Dacă o persoană pe care o iubesc alege să îmbrățișeze ceva în afara voii lui Dumnezeu, trebuie să îmi analizez propria mea viață, să văd dacă am ales ceva care nu este în voia lui Dumnezeu și să caut să trăiesc cât de mult posibil o viață cât mai asemănătoare cu viața lui Hristos. Pentru că, trăind astfel, pot să fiu o mărturie puternică a rămânerii în principiile biblice, și acest lucru are impact asupra celui homosexual drag mie, fie că recunoaște acest lucru sau nu.

De multe ori, le spun soților / soțiilor cu care lucrez: „Nu pot să îți garantez că mariajul tău va fi salvat, dar dacă te bazezi pe Dumnezeu și te încrezi în El să te conducă, și nu îți ațintești privirea asupra soțului tău - la cât de bine se descurcă, dacă a trecut peste - ci îl lași pe Dumnezeu să te schimbe ca să poți să treci prin aceasta, pentru că El e credincios, atunci Dumnezeu îți va purta de grijă! El îți va purta de grijă, indiferent dacă mariajul tău supraviețuiește sau nu, dacă tu Îi rămâi credincioasă.”

Deci, în primul rând, soția trebuie să treacă peste mânia față de soț, față de Dumnezeu, pentru faptul că a pus-o în această situație, și apoi trebuie să înțeleagă problemele care stau în spatele acestei situații, pentru ca ea să poată să rămână credincioasă acelei căsnicii. Soluția este rămânerea în Dumnezeu și creșterea spirituală.

Cred că acel stil de viață e unul distructiv. Mă rog ca oricine care se uită la acest material și e implicat într-un astfel de stil de viață, dar vrea să renunțe, să renunțe la el! Să renunțe, pentru că acest drum duce spre moarte spirituală.

Există o cale de ieșire. Această cale e Isus. Cel mai important lucru pe care eu, sau orice alt membru al familiei îl putem face e să ne rugăm și să postim. Să ne rugăm pentru ei, pentru că odată ce le-am împărtășit convingerea ta, nu vom mai putea face foarte multe, și sincer, probabil nu noi, ca membri al familiei, îl vom aduce la Hristos, chiar dacă suntem un exemplu și le spunem adevărul. Cred că Dumnezeu va trebui să trimită lucrători în calea lor, să îi ajute. Cel mai bun lucru pe care îl putem face e să ne rugăm!

Extras din documentarul Mă mai iubiți acum? produs de Mastering Life Ministries, difuzat duminică, 19 martie 2017, ora 22:30 pe Alfa Omega TV.

Avem o serie de articole despre Sexualitate de pe site-ul Alfa Omega TV, în secțiunea Viața spirituala. Sunt teme tabu, dar abordate dintr-o perspectivă creștină. Explorează-le, citește-le! Dacă ai întrebări, scrie-ne pe Facebook sau email. Și dacă ai nevoie de rugăciune, sună-ne la 0356.401.221 (tarif normal) sau scrie-ne!

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 7.2 - Creștinul și sexualitatea (martie-aprilie 2017). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

3199 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.