Realitati si perspective 21 - Documentarul Ma mai iubiti acum? Lupta cu homosexualitatea

Realitati si perspective 21 - Documentarul Ma mai iubiti acum? Lupta cu homosexualitatea

In aceasta emisiune Realitati si perspective va prezentam un documentar care vorbește despre lupta cu homosexualitatea și despre atracția față de persoanele de același sex. Mulți tineri se confruntă cu acele "sentimente" pentru persoane de același sex. Deoarece trăim intr-o cultură în care se încurajează experimentarea noului este mult mai posibil ca un tânăr din zilele de astăzi să creadă că este homosexual pentru că are acele sentimente.

Părinții tinerilor care se confruntă cu homosexualitatatea sunt nepregătiți pentru o astfel de situație și se întreabă în permanență care a fost greșeala lor. Aceștia se confruntă cu sentimente de mânie nu doar față de cel drag, ci de asemenea față de Dumnezeu, pentru că a permis să se întâmple așa ceva. Ei caută să înțeleagă problema. Ceea ce poate face un părinte în legatura cu copilul său homosexual este nu doar să îl învețe adevarul, ci de asemenea să îl ajute să înțeleagă anumite minciuni pe care le-a crezut, pentru a le putea dezminți.

Majoritatea părinților cred că trebuie sa găsească cuvintele potrivite pentru a schimba părerea fiului sau fiicei sale cu privire la acest lucru. Copilul lor va vrea să vadă dacă în acel moment părinții vor încerca să îl "repare", dacă îl vor accepta așa cum este, dacă îi va ține predici sau dacă îl va respinge. În general, acesta este un test  pentru a vedea cât de puternică este relația cu parinții și cum vor proceda aceștia.

Până ce copilul le mărturisește părinților că e homosexual, probabil a citit deja o mare parte din cărțile pentru tinerii homosexuali. De asemenea e foarte probabil să fi vorbit deja cu alți tineri homosexuali care se află în aceeași situație. Probabil că a vorbit și cu alți tineri care au parinți care îi susțin în totalitate cu privire la acest lucru. Așadar, până să poarte această conversație cu părintii lui creștini, e foarte posibil ca acesta să fie deja înarmat.

Este greu pentru părinții creștini să își asculte copilul și să îi spună clar că au o părere diferită dar că vor să știe cu adevărat ce a simtit, ce simte, și ce gandește. Totodată, e greu să îi ceară copilului sa le arate același respect în schimb.

Când acel copil îi va spune părintelui că stiinta a demonstrat ca el s-a nascut homosexual, întrebarea adevarata este: dacă avem niște tendințe înnascute, asta înseamnă că trebuie să cedam în fața lor? Oamenii se nasc cu o grămadă de tendințe. Doar pentru că societatea a ajuns să adopte o atitudine pro-homosexuală, acesta nu este un argument suficient de convingător ca părinții creștini să adopte aceeași atitudine.  

Ceea ce îi poate face pe tineri să întoarcă spatele dorințelor lor homosexuale, este o pasiune profundă pentru Dumnezeu.

În momentele dificile prin care ei trec din clipa în care află că fiul sau fiica lor a ales un stil de viață homosexual până în clipa în care pot afirma că sunt vindecați, părintii pot să Îl întrebe pe Dumnezeu ce vrea El să lucreze in vietile lor.

Cand ne căsătorim, ne lăsăm la mila persoanei cu care ne căsătorim. Trebuie să realizăm că dacă persoana pe care o iubești devine sursa celei mai mari dureri ale tale, asta nu e pentru ca Dumnezeu a gresit. Este pentru ca acea persoana a decis sa se lege de ceva de care nu trebuia sa se lege.

În cele mai multe cazuri, soțiile cred că păcatul soțului lor (homosexualitatea) este o declarație cu privire la persoana lor. Orientarea sexuală nu are de loc de-a face cu frumusețea sau calitățile unei sotii. Are de a face în totalitate cu felul în care soțul reacționează la cei din jurul lui din punct de vedere sexual. Nici cele mai uimitoare calități ale unei soții nu vor anula acele atracții și dacă soțul a ales să cedeze în fața lor, aceasta nu este o declarație despre soția lui sau despre calitățile ei.

Cand un părinte greșește din punct de vedere moral și biblic acest lucru nu va anula legatura pe care o are cu copiii. Pentru un copil, e greu de acceptat ideea că tatăl lui greșește la nivel fundamental. E important ca celalalt partener să știe cât de greu e acest lucru pentru copil și să se asigure că nu vorbește de rău partenerul care a plecat, să nu se joace de-a politica, să nu încerce să atragă copilul de partea sa și să respecte faptul că acel copil va procesa informația în propriul ritm.    

In astfel de situații, există un moment în care copilul se va întreba dacă să își iubească tatăl și să se îndeparteze de Dumnezeu sau să Îl iubească pe Dumnezeu si să se îndepărteze de tatăl său. Însă nu astfel trebuie pusă problema. Dacă cineva drag mie alege să îmbrațiseze ceva în afara voii lui Dumnezeu, trebuie să îmi analizez propria mea viață și să văd dacă eu am ales ceva dinfara voii lui Dumnezeu și să caut să traiesc o viața cât mai asemanatoare cu viața lui Hristos. Trăind astfel, pot să fiu o marturie puternică a rămânerii în principiile biblice și acest lucru are impact asupra celui homosexual drag mie, fie că vrea sau nu vrea să recunoască asta. Soluția este rămânerea în Dumnezeu și creșterea spirituală.

Dinamica dintre frati poate fi mai complexă și depinde în special de vârsta persoanei în cauză. Dar nu este responsabilitatea fratelui mai mare să le spună celorlalți despre inclinațiile sexuale ale fratelui său. Însă cum pot eu să îmi susțin convingerile și păstrez o relație bună cu fratele sau sora mea în acelasi timp? În primul rând, trebuie să mă uit înlăuntrul meu si să imi dau seama că sunt mântuit prin har și sunt și eu o ființă la fel de cazută. Adevarul este ca toți avem același statut de oameni căzuți și răniti, iar Isus este soluția. Dacă crezi asta, atunci situația nu va avea nimic de-a face cu faptul că tu ai dreptate și altcineva gresește. Odată ce conștientizezi asta,  toata stânjeneala este îndepartată pentru că ne aduce pe toți la același nivel.

Etichete: homosexualitate
2250 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.