Mă confrunt cu o atracție față de persoane de același sex. Ce să fac?

Mă confrunt cu o atracție față de persoane de același sex. Ce să fac?

Scris în . Publicat în Creștinul și sexualitatea.

Aș vrea să facem o distincție între a fi atras, ispitit, și a trăi în mod curent în homosexualitate sau lesbianism. Sunt două lucruri distincte.
Biblia spune că oamenii sunt ispitiți de pofta lor însăși. Ispita poate fi o dorință interioară, ceva carnal, interior. De asemenea, diavolul vine și ispitește, fiindcă cunoaște vulnerabilitățile noastre, fiind numit de Domnul Isus și “ispititorul”. Chiar și anturajul poate ispiti.

A fi atras, numai a fi atras, fără să trăiești în homosexualitate, nu este păcat. Diavolul, mincinosul și înșelătorul, vine și-ți aduce vinovăție falsă și-ți spune că ești așa de depravat și de căzut, că ai căzut de la fața lui Dumnezeu, că nu ai cum să te gândești sau să fii asaltat de asemenea gânduri dacă nu ai fi căzut. Dacă ai fi sfânt și neprihănit, și dacă ai fi în regulă cu Dumnezeu, nu ai fi atras.

Eu știu în Biblie următorul verset: Domnul Isus a fost ispitit în toate privințele ca și noi, dar fără de păcat. (Evrei 4:15) A fi ispitit nu este păcat. A înfăptui este păcat. 

Când tu ești ispitit, vestea bună este aceasta: încrede-te în Dumnezeu. Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda. (1 Cor. 10:13). Dumnezeu este credincios și drept față de tine și, când ești ispitit, atras de persoane de același sex cu tine, fie că ești bărbat și ești atras de un bărbat, fie că ești femeie și ești atrasă de o femeie, Dumnezeu nu va îngădui să fii ispitit peste puterile tale. Reține: ispita nu este păcat, ci diavolul te condamnă cu vinovăție falsă.

Ce trebuie să faci atunci? Să te împotrivești, folosind aceleași expresii pe care le-a folosit Domnul Isus – “Înapoia mea, Satan”, sau “Pleacă, Satan”. 

Apoi, fugi! Fugi de circumstanțele și anturajele care te provoacă. Nu te du pe un drum alunecos. Nu te apropia de limită, spunându-ți că ști să reziști și să te păstrezi. Nu fi așa sigur pe tine. Nu da un cap de pod diavolului în viața ta, spunând că poți să reziști. 

Apoi, însușește-ți harul lui Dumnezeu. “cei ce primesc, în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii vor domni în viaţă prin acel unul singur, care este Isus Hristos!” (Romani 5:17) Domnește în viață peste problema homosexualității. Tu ești mai mult decât biruitor față de problema homosexualității, domnind peste aceasta, însușindu-ți harul lui Dumnezeu în toată plinătatea lui. 

Aceasta e situația în care cineva este doar atras de persoanele de același sex, ispitit. Încrede-te în Dumnezeu, El e tăria ta, puterea ta, ajutor la vreme de nevoie.

O altă situație este când deja cineva a avut relații intime cu persoane de același sex. Biblia spune că odată ce cineva este înșelat, momit, păcălit de diavol (Iacov 1:14-25), acea persoană trebuie să se pocăiască. În Vechiul Testament, oamenii care trăiau în asemenea situație erau sortiți să fie omorâți cu pietre. În Noul Testament ai șansă. În Vechiul Testament, chiar dacă te pocăiai, plângeai, recunoșteai, nu aveai nici o șansă. Dar Domnul Isus a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut. El te caută fiindcă vrea să te salveze.

Ce trebuie să faci? Să vii la El, și să-I spui: Doamne Isuse, Fiul lui Dumnezeu, recunosc că am păcătuit împotriva Ta căzând în păcatul homosexualității.

Fie că ai făcut asta o singură dată sau în mod repetat, aș vrea să vorbesc inimii tale. Știu că după fiecare relație cu partenerul tău sufletul ți-este rănit, gol, devastat, te simți murdar, și ai nevoie de salvare. Dacă nu ar fi așa, nu ți-ai pune întrebarea ce să faci.

Vino înaintea lui Dumnezeu, pocăiește-te, mărturisește păcatul. “Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)”. După ce ai mărturisit păcatul, iadul întreg poate să te acuze, tu poți vorbi demonilor și cugetului tău care te acuză despre bunătatea și credincioșia lui Dumnezeu, și despre valoarea sângelui lui Hristos, spunând versete biblice ca 1Ioan 1:7 sau Evrei 8:12.

Am vestea bună pentru tine. Domnul Isus a stat de vorbă cu femeia prinsă în adulter (Ioan 8:1-11), El i-a zis: „Nici Eu nu te osândesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti.” Vreau să-ți spun că dacă te-ai pocăit, Domnul Isus nu te osândește; du-te și să nu mai păcătuiești.
Iată ce spune Dumnezeu despre oamenii care resping vestea cea bună a lui Dumnezeu, oamenii ce sunt implicați în homosexualitate și resping oferta lui Dumnezeu, parafrazat: “Eu ți-am întins o mână de salvare. Dacă nu ai apucat-o și nu primești oferta Mea, am o decizie pentru tine: te las în voia minții tale blestemate”. Este scris în Romani 1:28 că “fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite”. Dumnezeu are această expresie: Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor blestemate și au înfăptuit tot felul de nelegiuiri, parte bărbătească cu parte bărbătească și parte femeiască cu parte femeiască.

Nu vreau să pun condamnare peste cei în cauză pentru că am vestea bună a eliberării. Însă aceștia trebuie să aleagă dintre două oferte. Prima este vestea bună a lui Dumnezeu de mântuire, salvare, eliberare și a domni asupra homosexualității. A doua este rămânerea mai departe în homosexualitate; dar Biblia spune că vei rămâne mai departe în starea aceasta, de minte blestemată, trăind în homosexualitate până când îți va veni mintea la cap, ca lui Nebucadnețar (Daniel 4).

Noi am fost creați heterosexuali. În Geneza 1:27 scrie “Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut”. Omul a fost creat ca bărbat și femeie cu toate însușirile, nevoile, dorințele și funcțiile organismului. După cădere, diavolul a pervertit aproape tot, inclusiv sexualitatea, datorită intrării păcatului în lume. 

De aceea, comportamentul bisexual nu este în planul inițial al lui Dumnezeu. Planul inițial și ultim al lui Dumnezeu este parte bărbătească și parte femeiască, trăind ca ființe heterosexuale.

Interviu cu pastorul Ilie Popa, extras din emisiunea „Întrebări esențiale”, difuzată zilnic pe canalul Alfa Omega TV. Află mai multe despre subiectul sexualitate: www.alfaomega.tv/viata-spirituala/sexualitate

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 6.1 - Intrebari esentiale (ianuarie-februarie 2016). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Etichete: homosexualitate
3881 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.