Raspunsuri la intrebarile dificile ale homosexualilor - partea 4

Nu e corect ca Dumnezeu să mă judece pentru niște sentimente pe care nu mi le doresc!

Cum mă schimb? Dumnezeu mă schimbă instantaneu?

Poți fi homosexual și creștin în același timp? Vom analiza și această întrebare. Vom atinge și întrebările asociate acestei întrebări, cum ar fi adevărata natură a credinței și imperativul biblic de a-ți demonstra credința prin fapte.

Dacă ați avut vreodată o conversație agasantă cu un creștin care părea să nu audă ce-i spuneți sau să nu vă înțeleagă problema, ceea ce vei descoperi aici este o alternativă plăcută. Dacă ați avut vreodată o conversație cu un homosexual și v-ați simțit incapabil să vă explicați adecvat credința astfel încât să poată fi aplicată cu succes în viața sa, veți descoperi cum să vă exprimați convingerile cu dragoste, în așa fel încât viața ascultătorului să fie transformată.

NU E CORECT CA DUMNEZEU SĂ MĂ JUDECE PENTRU NIȘTE SENTIMENTE PE CARE NU MI LE DORESC!

Cred că e justificată întrebarea: "Dumnezeu condamnă un homosexual, bărbat sau femeie, pentru că are aceste sentimente?"

Nu ți-ai dorit aceste sentimente, dar îți amintești că le-ai avut toată viața. Pentru tine e firesc să fii homosexual, cum e pentru mine să fiu heterosexual. Nu-i corect !

Eu nu a trebuit să devin homosexual pentru a fi urmaș al lui Isus. Tu de ce ar trebui să devii heterosexual pentru asta?

E o întrebare bună.

În primul rând, Dumnezeu nu te condamnă pentru ceea ce simți. Chiar dacă lupți și ai dorințe, El nu te condamnă. Dimpotrivă, El stă lângă tine să te ajute. Există o cale mai bună. Unii oameni sunt predispuși la violență. Ei nu și-au dorit asta, dar totuși au o astfel de înclinație.

Mulți copii ai căror părinți sunt alcoolici devin alcoolici.

Ce-i voi spune unui pedofil? Nu compar păcatul tău cu pedofilia, dar ce le răspundem pedofililor, care spun: "Mereu am fost atras de copii. Nu-i corect! De ce eu nu pot avea o relație cu un copil, în timp ce tu poți avea o relație cu cine vrei?" Le spunem: "Felul în care simți tu nu definește ceea ce e corect și ceea ce e greșit. Sentimentele tale nu sunt un etalon al moralității.

Trebuie să te întorci la Scriptură și atunci Dumnezeu te poate schimba. Dumnezeu ți-a oferit ajutor și har. Nu contează cât de extremă e situația ta." Prima ta hotărâre să fie: "Voi face ce îmi cere Dumnezeu." Dacă sentimentele nu se schimbă? Voi face ce îmi cere Dumnezeu.

Am auzit mărturiile multor foști homosexuali, care spuneau în felul următor: "Am luat o hotărâre atunci când am realizat că asta era greșit în ochii lui Dumnezeu. Am ales mai degrabă sfințenia decât heterosexualitatea." Cu alte cuvinte, voi avea o viață sfântă, chiar dacă mă voi lupta cu ispitele tot restul vieții mele.

Când au început să facă ce e corect, Dumnezeu i-a schimbat. Unii oameni se roagă: "Doamne, schimbă-mă și voi face ce e bine." Inversează această frază. Fă ce este bine și El te va schimba.

CUM MĂ SCHIMB? DUMNEZEU MĂ SCHIMBĂ INSTANTANEU?

Dacă vrei cu adevărat să te schimbi, în primul rând, pune-ți încrederea în Domnul. Chiar dacă ai lupte,
chiar dacă greșești din nou, chiar dacă bați pasul pe loc, chiar dacă ești dezamăgit, încrede-te în Domnul, căci El te va scoate de aici. Acesta e primul pas.

Apoi, află ce-i place Lui și caută să-I fii pe plac. Petrece timp cu El. Ajungi să semeni cu cei cu care te însoțești. Adună Cuvântul Lui în inima și în mintea ta. De aceea spune psalmistul în psalmul 119: "Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta." El ne reprogramează gândirea și atitudinea.

Apoi, cere-I lui Dumnezeu să lucreze la anumite rădăcini. De ce ai aceste sentimente și dorințe? De unde provin ele? Există ceva în copilăria ta ce Dumnezeu ar vrea să șlefuiască? Este greșit modul tău de a gândi? Este vorba de vreo oprimare demonică? El s-ar putea să te șocheze la început, dar umblă cu El zi de zi, studiază Cuvântul Lui și fă-ți prieteni. Găsește niște oameni în care poți să ai încredere, cărora poți să le spui despre viața ta și care te pot ajuta pas cu pas.

Vei vedea, ca mulți alții, că transformarea apare dintr-odată, însă, cel mai adesea, treptat. Apoi, când te vei uita la tine, vei vedea că ești o altă persoană.

Să nu încerci să devii heterosexual. Nu încerca să te pui în situații în care să ai dorințe de heterosexual. Iubește-L pe Domnul, conștientizează că El are un loc special pentru tine. Dumnezeu poate folosi sensibilitățile pe care le ai și situațiile prin care ai trecut. Dumnezeu poate folosi lucrurile care odată te-au rănit, transformându-le în binecuvântări pentru mulți alții. Crede că Cel ce a început în tine această lucrare bună, o va desăvârși.

Există slujiri care te pot ajuta. Există persoane care te-ar îmbrățișa așa cum ești, cunoscându-ți luptele și imperfecțiunile și ți-ar spune: "Am trecut pe aici, am făcut aceleași lucruri. Haide să parcurgem
această călătorie împreună."

Isus te va scoate la liman.

Completări:

Etichete: homosexualitate
2341 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.