Raspunsuri la intrebarile dificile ale homosexualilor - partea 3

Scris în . Publicat în Creștinul și sexualitatea.

Ce părți din biblie condamnă practicile homosexuale?

Poți fi homosexual și creștin în același timp? Vom analiza și această întrebare. Vom atinge și întrebările asociate acestei întrebări, cum ar fi adevărata natură a credinței și imperativul biblic de a-ți demonstra credința prin fapte.

Dacă ați avut vreodată o conversație agasantă cu un creștin care părea să nu audă ce-i spuneți sau să nu vă înțeleagă problema, ceea ce vei descoperi aici este o alternativă plăcută. Dacă ați avut vreodată o conversație cu un homosexual și v-ați simțit incapabil să vă explicați adecvat credința astfel încât să poată fi aplicată cu succes în viața sa, veți descoperi cum să vă exprimați convingerile cu dragoste, în așa fel încât viața ascultătorului să fie transformată.

CE PĂRȚI DIN BIBLIE CONDAMNĂ PRACTICILE HOMOSEXUALE?

Să privim această problemă din două perspective. Întâi, versete din Scriptură care vorbesc despre homosexualitate. Leviticul 18 este citat adesea. Când un bărbat are o relație sexuală cu alt bărbat, acest lucru e o urâciune în ochii lui Dumnezeu. Unii oameni spun că-i o urâciune să mănânci carne de porc. În Leviticul, acesta este singurul păcat sufletesc văzut ca o urâciune, dar permiteți-mi să merg mai departe.

Dacă veți citi tot Leviticul 18, și vă rog să faceți aceasta, atunci veți vedea că acestea sunt păcate universale, condamnate de Dumnezeu. Canaaniții și egiptenii erau vinovați de astfel de păcate, adică popoarele ce se închinau la idoli, iar Dumnezeu a fost împotriva acestor lucruri și a spus că i-a judecat pentru aceste lucruri.

S-ar putea să vi se pară crud, dar așa spune Scriptura.

Așa cum crima le e interzisă atât evreilor, cât și neamurilor, așa cum furtul și nedreptatea le sunt interzise atât evreilor, cât și neamurilor, la fel e și homosexualitatea.

Isus a mai accentuat o dată aceste lucruri, spunând că nu a venit să strice legea. El stabilește standarde mai înalte pentru etica sexuală și întărește căsătoria dintre bărbat și femeie. Această lege este lăsată de la început.

Vedem această ordine în prima carte a Bibliei, Genesa. Dumnezeu a creat ființele umane pe acest pământ pentru a crește, a se înmulți și a stăpâni pământul. Există o oarecare laudă la adresa sexelor, conform căreia imaginea lui Dumnezeu e reflectată în unirea dintre bărbat și femeie. Acesta e un adevăr fundamental pe care Isus îl consolidează. El întărește faptul că toate celelalte relații sexuale, în afara acesteia, ne pângăresc.

În sfârșit, Pavel menționează lucrul acesta în Romani 1. Dacă ați cunoaște limba greacă, ați putea compara Romani cu traducerea în greacă a Genesei. Veți vedea că Pavel spune clar că homosexualitatea contrazice ordinea lăsată de la creație și natura lăsată de Dumnezeu, și anume unirea dintre bărbat și femeie. Dumnezeu e împotriva relațiilor dintre doi bărbați sau două femei, deoarece acestea nu atrag binecuvântarea asupra oamenilor, ci semnifică o dedare la plăceri. Un al doilea aspect este că în tot în Noul Testament există avertizări cu privire la învățăturile false.

Primul cuvânt al Evangheliei, pe care pot să-l atest, este "pocăința", care înseamnă întoarcerea înapoi, întoarcerea de la căile în care ai umblat, întoarcerea către Dumnezeu. Acesta este un dar. El te va împuternici, te va spăla și te va curăța. Încrede-te în El că te va mântui nu în păcatele tale, ci din păcatele tale.

Isus a spus că putem cunoaște un copac după roade. Apoi, în 1 Corinteni 6, Galateni 5, Efeseni 5 și în Coloseni 3 apare același mesaj: "Nu vă lăsați înșelați." Dacă omenii trăiesc în păcat cu bună știință, ei nu pot fi urmași ai lui Isus.

E specificat din nou în 1 Ioan foarte clar că noi îi cunoaștem pe cei sunt ai lui Dumnezeu, deoarece ei păzesc poruncile Lui. Veți zice: "Unde e dragostea?" Aceasta este dragostea. Dumnezeu îi scoate din păcat pe oamenii dependenți de heroină, pe cei plini de răutate, pe cei ce fură bani de la tații lor, pe cei plini de mândrie, pe cei cu păcate sufletești.

Isus a murit ca să transforme întreaga mea ființă, nu doar comportamentul meu. Un pom este cunoscut după roadele sale. Cineva a spus că dovada nașterii din nou este o viață nouă. Citiți la sfârșit, în Apocalipsa și veți vedea că cei ce intră pe porțile cetății cerești sunt cei ce și-au spălat hainele în sângele lui Isus și au o viață transformată.

Ucigașii, închinătorii la idoli, trufașii sau cei ce trăiesc în imoralitate sexuală nu intră pe aceste porți.

Unde este dragostea? Isus a murit pentru păcatele noastre. Isus S-a dat pe Sine pentru oameni pierduți, nerecunoscători și ne-a schimbat ca să ne placă să împlinim voia Domnului. Aceasta este dragostea lui Dumnezeu.

Completări:

Etichete: homosexualitate
1964 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.